بطور کلی از هر چیز مصنوعی و کپی شده از روی بناهای تاریخی اصلی مثل آثار مینیاتوری خوشم نمی آید اما واقعیت این که ممکن است ما هیچوقت کتیبه شاپور اول در غار شیخ علی استان فارس را از نزدیک نتوانیم ببینیم و بنابراین همین نمونه کپیکاری از آن هم جالب توجه است. باغ کتیبه ها در ضلع شرقی باغ نیاوران قرار داره و یک نمونه کپی شده از کتیبه ها و سنگ نگاره های تاریخی و باستانی را به نمایش گذاشته که برای علاقه مندان تاریخ جالب است. کتیبه ها در شکل و فرمت اصلی خودشان بازسازی شده و در کنار هر کدام نیز تابلویی نصب و محتوای آن به زبان فارسی نوشته شده است. اینجا چندان مورد توجه بازدیدکنندگان نیست و شاید جانمایی آن مناسب نبوده که در یک گوشه پرتی قرار گرفته است.
در کل ایده بازسازی کتیبه ها و نمایش آن برای کسانی که امکان بازدید کتیبه های اصلی را ندارند جالب هست. کتیبه های گنجنامه، سنگ نگاره کول فرح ایذه و آنوبانینی سرپل ذهاب، گل گل ملکشاهی به زبان آشوری از آثار جالب به نمایش درآمده در این بخش است.
از بخش های نه چندان جالب مجموعه کاخ نیاوران, بخش باغ کتیبه هاست. مدل هایی از مهم ترین کتیبه های ایران اینجا در سایزهای نا متعارف بازسازی شده و در معرض دید قرار دارد. دقیقا نمی دونم این کار چه معنی داشته ؟ حالا احتمالا خانواده پهلوی برای درس دادن به بچه ها شون ازش استفاده کردند اما ابدا ارزش بازدید ندارد. مگر اینکه مسیر بازدیدتان را جوری تنظیم کنید که از اینجا هم عبور کنید و آخرسر نگاهی بیاندازید.
باغ کتیبه ها درضلع شرقی باغ نیاوران در میان انبوه درختان زیبای این باغ قرار دارد. مجموعه ایست از 43 مولاژ ساخته شده از کتیبه های تاریخی گوشه و کنار ایران..به دلیل دسترسی سخت به این کتیبه ها دیدن همه آنها در پایتخت و در گوشه باغی زیبا لذتبخش و راحت است. این کتیبه ها مربوط به دورانهای مختلف تاریخی پیش از تاریخ(کتیبه آنوبانینی سرپل ذهاب) ، دوره مادها(کتیبه گل گل ملکشاهی) ، هخامنشیان(کتیبه های الوند همدان) ، اشکانی(کتیبه گودرز سرپل ذهاب) ، ساسانی(، اسلامی است. با خرید بلیط 2500 تومانی مجموعه از این باغ میتوانید دیدن کنید