موزه آشپزخانه سلطنتی دربار در کاخ سعدآباد با ۸۰۰ متر زیربنا یکی از جذابترین موزه هاست.در سال ۹۰ این موزه پس از بازسازی و مرمت برای بازدید افتتحاح شد.این محوطه در پنج بخش یک سالن اصلی و چهار اتاق برای بازدید قرار دارد.در دو ماه از تابستان هر روز برای ۲۰ نفر در این آشپزخانه غذا تهیه میشده است همچنین محل قرارگیری آشپزخانه درست در کنار رودخانه دربند ،محوطه کاخ سعدآباد قرار دارد.اتاق های مخصوص به سرد خانه در این آشپزخانه تجهیز گردیده ،همچنین در سال ۵۴ یک شرکت آلمانی دستگا های فر و گریل ،یخچال،پیتزاپز ….از این قبیل تجهیزات آشپزخانه را در این مکان گردآوری کرده است.در یکی از اتاق های آشپزخانه ماشین مخصوص حمل بار قرار داشت که قدرت حمل بار ۵۰۰ کیلو را داشت.ساعات بازدید از این موزه هر روز به جز ایام تعطیل از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعداز ظهر امکان پذیر است همچنین بلیط ورودی این موزه به ازای هر نفر ۵ هزار تومان میباشد.
این موزه شامل مجموعهای از ادوات و لوازم آشپزخانهی پهلویه و با خلاقیت و قریحهی فراوان، ماکتها و مجسمههایی از غذاها و آشپزهای اون سالها رو ساختن و سعی کردن که موزه رو به مکانی دیدنی تبدیل کنن اما نتیجه چیز دیگهای شده!
تعدادی عکس و نوشته هم در گوشه و کنار موزه به دیوارها پیوست کردن که شامل مهمانیهای دربار و نحوهی پخت غذاهاست. برنامهی غذایی یک روز از زندگی شاه هم در این میان دیده میشه.
خلاصه که این موزه همچین چیز ارزشمندی نیست و اگر برای وقت و پولتون ارزش قائل نیستید میتونید یه سر به بازدیدش برید به هر حال با ۴ هزار تومن یه نون سنگگک میشه خرید!
یکی از موزههای کوچیک کاخ سعدآباد که دیدن اون وقت زیادی از شما نمیگیره، موزه آشپزخانه سلطنتی است. ساختمان این بنا مربوط به زمان محمدرضا شاه بوده و در کنار رودخانه دربند که از وسط مجموعه سعدآباد میگذره قرار داره. داخل موزه وسایلی مدرن در زمان خود مثل فربرقی، غذاساز، چرخگوشت، کبابپز، یخچال، ظروف سرو غذا و ... قرار داره که در حال حاضر از وسایل مشابه اون در سطح شهر استفاده میشه. داخل موزه از ماکت های غذا و آشپزها استفاده شده که در کل فضای خیلی زیبایی به موزه نداده. از طرفی مبلغ ورودی این موزه در شهریور سال 99 برای هر نفر چهار هزار تومان بود که به نظرم باید رایگان میبود.
موزه آشپزخانه سلطنتی یکی از موزه های قابل بازدید در مجموعه سعد آباده. فضای این قسمت خیلی بزرگ نبود و مسیرهای شیشه ای طوری طراحی شده بودن که با عبور از آن ها میتونستید از کنار تمام لوازم و ظروف عبور کنید. فرهای بزرگ برای پختن و گرم نگه داشتن پیتزا و کیک، اجاق های مخصوص پخت کباب هنوز هم در خیلی از رستوران ها استفاده میشن. قطعا برای 40_50 سال پیش خیلی مدرن بودن اما برای ما بعد از گذشت این همه سال ساده و ابتدایی به نظر میومدن. بعضی از غذا و ژله ها هم به صورت نمادین درست شده بودن که به نظر من جالب نبود و کاردستی های بچه گانه رو تداعی میکرد. یکی از جالب ترین قسمت های این موزه برای من وجود منوی نهار و شام یکی از روزها بود. در مجموع اگر به کاخ سعد آباد سری زدید، بازدید از این موزه خالی از لطف نیست.
سلام. اگر از درب ورودی میدان دربند وارد کاخ سعدآباد شوید، این پنجمین موزه ای هستش که خواهید دید. در این موزه انواع و اقسام ظروف و وسایل آشپزی شامل انواع فر، کباب پز، سماور و ... رو خواهید دید. یک مجسمه آشپز و همچنین کبابهای نمادین و سردخانه نگهداری گوشت و گوشت نمادین و انواع و اقسام غذاها و وسایل آشپزی آن دوران رو با جزئیات خواهید دید. جالب اینکه بسیاری از این تجهیزات با وجود گذشت سالها همچنان در رستورانهای فعلی نیز دیده می شوند. انواع و اقسام غذاها بصورت نمادین نیز خواهید دید.در کار آن سالن سرو غذای کارکنان آشپزخانه هم دیدنیست. همچنین ماشین حمل غذا نیز در اینجا دیده می شود که با ان غذا به نقاط مختلف کاخ حمل می شده است. از دیدن این موزه بسیار لذت بردم و پیشنهاد می کنم حتما تشریف ببرید.
ممنوعیت عکسبرداری از موزه سلاحهای درباری کاخ سعد آباد شاید دلایل امنیتی داشته باشد ولی ممنوعیت عکاسی در آشپزخانه سلطنتی علتش را نفهمیدم. مسئول این بخش موزه هم آنقدر سرحال نبود که بخواهد به سوالم جواب بدهد.
این بنا از ابتدا برای پخت غذای ساکنین و مهمانهای درباری درنظر گرفته شده است. بعدها به تجهیزات روز آشپزی مجهز شده است. علاوه بر تجهیزات آشپزی تخصصی فراوان، ظروفی نیز در این آشپزخانه به نمایش گذاشته شده است. بدترین کار از نظر من در چنین موزههایی ساخت مجسمههایی برای شبیه کردن جو موزه به وضعیت اصلی آن است که بدتر حال و هوای موزه را تصنعی میکند. مجسمهی آشپز مردی در کنار اجاق هایی که با نور چراغ قرمز تزیین شدهاند و کوبیدههای گچی روی اجاق اصلا در شان نام آشپزخانه سلطنتی نبودند.