از مترو طالقانی که بیرون بیایید، دیوارهای سفارت مقابل شماست. برای ورود و رسیدن به درب ورودی اما باید کمی به سمت غرب پیاده روی کنید.نمیدانم ارتفاع دیوارهای سفارت در این چهل سال تغییری کرده است یا نه ولی در هر صورت وضعیت فعلی آن به نحوی است که در آن اطراف دیواری کوتاهتر از دیوار سفارت سابق آمریکا نیست. این ساختمان هم اکنون در اختیار بسیج دانشجویی است و خوشبختانه برای بازدید عموم بخشی از ساختمان اصلی بازگشایی شده است. در سر در ورودی ساختمان یک نشان رنگ و رو رفته و گویا تخریب شده از دولت آمریکا دیده میشود. طبقه دوم این ساختمان تنها قابل بازدید است و در این بازدید از اتاق جلسات سفیر تا اتاقهای نگهداری اسناد تا سولههای حفاظت شدهی شنود و اتاقک ایزولهی جلسات محرمانه بازدید خواهید کرد. مشخصا از این محل برای انجام کارهای اطلاعاتی با تجهیزاتی پیشرفته استفاده میشده است ولی فکر میکنم آن زمان و در جریان جنگ سرد اگر دانشجویان از دیوارهای سفارت شوروی هم بالا میرفتند شاید چنین تجهیزاتی پیدا میکردند. راهنمای جوان موزه میخواهد که اگر سوالی دارم بپرسم. از ابتدای ورود به این محل به این فکر میکنم که حالا مالکیت سفارت و زمین آن با کیست. راهنمای موزه توضیح میدهد که در جریان تحویل گروگانها طرف آمریکایی ادعای بعدی هر گونه مالکیت بر این محل را از خود سلب کرده است.
سفارت سابق آمریکا در تهران که در خیابان طالقانی قرار دارد اکنون تبدیل به موزه ای با عنوان باغ موزه استکبارشناسی شده است. این مکان تاریخی که برای گردشگران خارجی جذاب و عکس گرفتن با دیوارهای آن از مهم ترین کارهایشان در تهران است، اکنون برای عموم قابل بازدید است. بلیت موزه ۵ هزار تومان است و البته فقط بخشی از ساختمان سفارت قابل بازدید است. پس از ورود به ساختمان از راه پله به طبقه دوم می رویم که شامل چند اتاق بزرگ است و در سرتاسر راهرو نیز عکس ها و نوشته هایی از روزهای اشغال سفارت و گروگان گیری دیده می شود که توضیحات هم به زبان فارسی و هم انگلیسی است. بخشی از تجهیزات مخابراتی و ماهواره ای در یک اتاق مخصوص به نمایش درآمده است. دستگاه کاغذ خردکنی و اسنادی درباره اهمیت تنگه هرمز به زبان انگلیسی از دیگر اشیا و مدارک به نمایش درآمده است. در زمان بازدید من چندین توریست خارجی در اینجا حضور داشتند که یک راهنما برایشان توضیحات را ارائه می کرد و انگار برای اونا دیدن ساختمان سفارت آمریکا جذاب تر بود! به هنگام خروج متوجه شدم که موزه چند راهنما هم دارد اما چون اتیکت یا هیچ نشانه ای نداشتند، مشخص نبودند که از آنها بخواهیم توضیحاتی درباره بخش های مختلف ساختمان سفارت بدهند.
ساختمان سفارت آمریکا در دهه ۱۹۴۰ بنا شده که بدلیل شباهت به دبیرستان های آمریکایی، به آن هندرسون های (دبیرستان هندرسون) نیز می گفتند.