کلیسای سورپ گئورگ دومین کلیسای قدیمی ارامنه در تهران هست که در محله شاپور واقع شده است. با توجه به آنکه در محوطه کلیسا یک خانه سالمندان نیز برای ارامنه وجود داره، درب کلیسا همیشه باز هست و شما می توانید از محوطه و نمای آن بازدید کنید اما متولی کلیسا معمولا ساعت یک به بعد می رود و بنابراین نمی توانید وارد داخل کلیسا شوید.
گئورگ یکی از قدیسان ارمنی هست که کلیسا هم به نام او نامگذاری شده است. کلیسای گئورگ قدمتی بیش از ۲۰۰ سال داره و توسط دو ارمنی بنا شده که در لشگرکشی آغامحدخان قاجار به تفلیس در قره باغ اسیر شده و به تهران آمدند. کلیسا دارای گنبد و برج ناقوس هست که ناقوس کلیسا هنوز بصورت سنتی و با کشیدن طناب نواخته میشه. یکی از اعیاد مهم ارامنه در اواخر سپتامبر با نام عید گئورگ مقدس در این کلیسا برگزار میشه که آنها حدود دو سه روز اینجا بصورت شبانه روزی اقامت کرده و مشغول عبادت و قربانی می شوند. دور گنبد کلیسا ویترای های قشنگی قرار داشت که نقش نورگیر را نیز بازی می کنند. گنبد هشت ضلعی کلیسا روی چهار ستون قرار گرفته و بطور کلی در کلیساها شما عدد چهار یا مضرب های آن را به وفور می توانید ببینید.
مثل همه کلیساها، در کلیسای گئورگ نیز محراب در سمت شرقی و در ورودی از سمت جنوب و یکی هم از سمت غرب دارد. بر خلاف چند کلیسای دیگر که نیمکت داشت، اینجا صندلی چیده شده بود که برای من جالب بود اما کارشناس ارمنی تور گفت که فرقی بین نیمکت و صندلی نیست. نقاشی های متعددی از حضرت مریم و حضرت عیسی و قدیسان ارمنی بر دیوارهای کلیسا آویخته شده که محتوی آنها شامل مصلوب شدن مسیح، غسل تعمید حضرت عیسی، رستاخیز، شام آخر و ... است.
در سالن موسوم به شمع خانه، چند سنگ قبر قدیمی بر دیوار نصب شده که از ارامنه سرشناس در دوره قاجار هستند از جمله جهانگیرخان وزیر صنایع و رئیس قورخانه در دوره ناصرالدین شاه قاجار.