خیابان لالهزار رو نماد مدرنیتهی تهران قدیم میدونن. خیابونی که از ابتدا تا انتها رو کافهها، هتلها، تماشاخانهها، رستورانها، سالنهای سینما، مزونهای لباس و... تشکیل داده بود تا اینجا رو به شانزلیزهی تهران بدل کنه!
زمانی که پدربزرگ پدری من از شیراز به تهران مهاجرت میکنه یه کارگاه طراحی و تولید کفش تو همین خیابون راهاندازی میکنه (شغل آباء و اجدادی ما) که هنوز هم اون کارگاه پایینتر از خیابون منوچهری دیده میشه و البته که مثل بقیهی کسب و کارها تغییر کاربری داده و الان تبدیل شده به انبار لوازم برقی!
پدرم که در نوجوانی کمکدست پدرش بوده تعریف کردنیهای بسیار برای ما تعریف کرده و از رستوران مشهور «آقا رضا سهیلا» با چلو ماهیچههای معروفش خاطرات زیادی برامون گفته و همچنین از سینما کریستال و کافه پارس و... .
حالا از اون همه زرق و برق چیزی نمونده جز هتلها و سینماهای متروک و تخته شده. البته الان هم کم برق نداره اما از نوع لوستر فروشی و لامپ فروشی!
ابتدای خیابون لالهزار از خیابون انقلاب شروع میشه و به میدون توپخونه ختم میشه. در این بین هم خیابونهای و کوچههای معروفی دیده میشن مثل خ منوچهری و کوچه برلن و کوچه ملی.
روحِ لالهزار هنوز هم در ادبیات و موسیقی و سینمای ایران در جریانه و خیلی از آثار هنری رو تحت تاثیر قرار داده.
این خیابان که جزو تاریخی ترین خیابان های ایران و تهران هست در قدیم مرکز فرهنگی و هنری و مد ایران بوده،اما بعد از انقلاب و با تعطیلی اکثر این مراکز ،همگی متروکه شدن و این خیابان تبدیل به بورس لوستر و لوازم برقی شده،بهترین مسیر برای رسیدن به خیابان لاله زار توقف در ایستگاه مترو امام خمینی(توپخانه) است و پس از خروج از مترو در گوشه شمال شرقی میدان به ابتدای خیابان لاله زار جنوبی می رسید و مترو های سعدی و دروازه دولت نیز در مسیر قرار داره،در این خیابان کوچه مهران با چتر های رنگی زیبا و فروشگاه های لوازم آرایشی و بهداشتی و کوچه برلن نیز با فروشگاه های اون برای خانم ها میتونه جذاب باشه،گرند هتل و سینما و تئاتر های مختلف (متروکه) و خانه صادق هدایت نیز در این خیابان قرار داره
#گلفام_سفر
قدیمی ترین خیابان تهران اگرچه امروز تبدیل به بورس لوازم روشنایی و لوستر شده است اما روزگاری این خیابان با داشتن سینماها و سالن های تئاتر و موسیقی مرکز فرهنگی پایتخت و حتی کشور بود و همچنان هم با آثار تاریخی متعدد و فراوانش یکی از جاذبه های پایتخت برای علاقه مندان تاریخ و فرهنگ است. بیش از ۱۵ سینمای تهران در این خیابان قرار داشتند و اینجا گذر فرهنگی تهرانی های قدیم بود.
لاله زار که طول آن ۲ کیلومتر و به بخش شمالی و جنوبی تقسیم می شود بین میدان امام خمینی (توپخانه) و خیابان انقلاب قرار دارد و تاریخچه احداث آن به زمان ناصرالدین شاه قاجار برمی گردد. سالن تئاتر نصر، سینما متروپل، سینما ایران، سینما کریستال، مهمانپذیر لاله، خانه اتحادیه یا امین السلطان، خانه کنت دومونت فورت، کافه پارس، گراند هتل، خانه معین التجار بوشهری، خانه صادق هدایت، خانه مشیرالدوله پیرنیا، ... از بناهای تاریخی واقع در خیابان لاله زار هستند که همچنان در میان انبوه مغازه های لوستر فروشی به حیات خود ادامه می دهند اگرچه سینماها تعطیل شده اند. کوچه های تاریخی بارید، برلن و مهران به لاله زار وصل می شوند. پیاده روی در این خیابان به همه علاقه منان تاریخ و تهرانگردی توصیه میشه.