برای دیدن پل کشکان باید به سرزمین پلهای تاریخی ایران ( لرستان) بروید ، از خرم آباد که ۳۵ کیلومتر به سمت کوهدشت برویم ( ۱۳کیلومتر بعد از سراب دوره) در کنار جاده فعلی و بر روی رود کشکان ( یکی از سر شاخه های کرخه) با بقایای عظیم پل کشکان روبرو می شویم.
پل کشکان ۱۱ پایه داشته(الان ۹پایه باقی مونده) و هر کدوم از پایه ها در حدود ۱۷ متر عرض داره و جالبه بدونید تا طاق ارتفاعی در حدود ۲۰ متر داره، اولین باری که از دور دیدم فکر نمیکردم چقدر بزرگه ولی وقتی کنار یکی از پایه ها و زیر طاقش قرار بگیرید ابعاد واقعی اون رو درک میکنید.
تا قبل از سال ۹۸ با توجه به اینکه کوهدشت زیر مجموعه اداری دانشگاه ما بود در طول سال چندین بار و در فصول مختلف منطقه زیبای چگنی و این پل رو می دیدم، متاسفانه این موهبت رو هم که قدرش رو نمیدونستم از دست دادم.
قدمت این پل به دوره ساسانی میرسه و ارتباط شهر شاپورخواست( خرم آباد فعلی) رو با جنوب غربی کشور برقرار میکرده،و دردوره آل حسنَویه در قرن سوم هجری باز سازی شده.سند آن هم کتیبه ای است که در موزه باستان شناسی لرستان نگهداری می شود و در یکی از پایه های پل( به خط کوفی )پیدا شده و زمان ساخت پل بر روی پایه های قدیمی رو ۱۰ سال قید کرده.سنگهایی که در پایه پل به کار رفته و بیش از ۱۰۰۰سال هست که استواره طبق تحقیقات دانشگاه از کوه تخت منیژه در ۱۵کیلومتری اینجا آورده شده.
در اطراف این پل علاوه بر رود کشکان( که در لهجه لری بهش کشکو میگن) نزدیک به ۳۵ چشمه و سراب قرار داره که محل بسیار جذابی برای طبیعت گردی هست.