کورش کبیر به عنوان بنیانگذار سلسه هخامنشی در سال ۵۴۶ قبل از میلاد مسیح، پایتخت جدید فرمانروایی قدرتمند خود را در ۱۳۰ کیلومتری شمال شیراز کنونی به نام پاسارگاد ساخت. در طول تاریخ از پاسارگاد جز مقبره کورش، که اکنون در سه کیلومتری غرب جاده شیراز – اصفهان واقع شده است، اثری باقی نیست. در کاوش های باستان شناسی به این نتیجه رسیدند که در ساخت پاسارگاد ترکیبی از معماری های آناتولی، بین النهرین و ایران به صورت ماهرانه با یکدیگر تلفیق شده است.
کوروش بزرگ موسس سلسله هخامنشیان در ایران و مشهورترین پادشاه این سلسله بود. او که پادشاهی خود را بر پایه عدالتخواهی و مردمدوستی بنا کرد، در فاصله کوتاهی در تمامی جهان شرق و غرب آن روز شهرت یافت. کوروش بزرگ در حدود ۳۰ سال پادشاه ایران بود و در این مدت، تمدنی بزرگ را به جهان عرضه کرد. استوانه کوروش یکی از مهمترین آثار برجای مانده از اوست که سیاستهای بشر دوستانه کوروش را نشان میدهد. کوروش بزرگ سرانجام در جنگ با ماساژتها که تیرهای از سکاهای بیابانگرد بودند، کشته شد و او را در محل پاسارگاد به خاک سپردند.
مقبره کوروش بهدلیل تعلق به یکی از مهمترین شخصیتهای سیاسی در جهان از اهمیت زیادی برخوردار است. این مقبره در مجموعه باستانی پاسارگاد و در شهر مرودشت شیراز واقع شده است. این بنای ساده و منحصربهفرد، یک کیلومتر با دیگر کاخهای پاسارگاد فاصله دارد. ساختار مقبره کوروش همانند زیگورات چغازنبیل ساخته شده است. به نظر میآید که بنایی شبیه آرامگاه کوروش چه در ایران و چه در خارج پیش از ساختش وجود نداشته؛ اگرچه بعدها بناهایی شبیه آن احداث شده است.
آرامگاه کوروش در دشت وسیع مرغاب قرار دارد و از تمام جهات قابلمشاهده است. منابع یونانی نیز آرامگاه کوروش را وصف کردهاند و برخی از آنها حتی مدعی شدهاند که داخل آرامگاه را با چشم خود مشاهده کردهاند. در کتاب «آناباسیس» به معماری بنای مقبره کوروش اشاراتی شده است. از توضیحات این کتاب میتوان پی برد که ساختار بنای مقبره کوروش، سالها بدون تغییر باقی مانده تا به امروز رسیده است.
به گفته منابع تاریخی، بنای مقبره پیش از مرگ کوروش (در سالهای ۵۳۰ تا ۵۴۰ پیش از میلاد) و به دستور او ساخته شد. طبق منابع بازمانده از دوره هخامنشی، دشت مرغاب که اطراف مقبره کوروش را فرا گرفته است، در آن دوره، باغی بسیار بزرگ و سرسبز بود که مجموعهای از کاخهای بزرگ را در دل آن جای داشتند.
در دوره اسلامی کارکرد دقیق و اصلی بنا برای افراد مشخص نبود و از طرف دیگر مردم ساخت بناهای باعظمت سنگی را خارج از قوه بشریت میدانستند و ساخت آرامگاه کوروش را به سلیمان نسبت میدادند که طبق عقاید اسلامی، دیوان را برای کارهای دشوار در خدمت داشته است. به همین دلیل آرامگاه کوروش بزرگ را هم از بناهای سلیمان میشمردند و آن را به مادر او منسوب میکردند و «مشهد مادر سلیمان» میخواندند. بطوریکه اهای بومی و بخصوص خانمها جهت زیارت به این منطقه سفر کرده و مناسک خاصی را بجا می آوردند.
تا اینکه در سال ۱۸۱۸ میلادی، سر رابرت کر پورتر، نویسنده، نقاش، جهانگرد و دیپلمات انگلیسی از پاسارگارد دیدن کرد و دریافت که این بنا، دقیقا همان آرامگاه کوروش بزرگ است که نویسندگان اروپای باستان از آن نام برده بودند.
شهر پاسارگاد، نمونه کاملی از هنر معماری ایرانی است. این شهر از سویی با هنر ماد مرتبط میشود و از سوی دیگر گاوهای بالدار آن از امپراتوری آشور الهام گرفتهاند. مقبره کوروش، سالمترین بنای پاسارگاد است و طرحی بسیار باوقار، گیرا، متوازن و متناسب را عرضه میدارد. این مقبره با ظاهری کاملا ساده و بهشکل یک خانه با ارتفاع ۱۱ متر ساخته شده است و سقف آن از بیرون، شکل یک شیروانی را دارد. قاعده یا زیربنای اصلی بنا، سکویی با سنگهای مربعی است که بهشکل مستطیلی به طول ۱۳٫۳۵ متر و عرض ۱۲٫۳۰ متر خودنمایی میکند.
آریانوس مورخ دوره اسکندر در کتاب خود ادعا کرده که داخل آرامگاه را دیده است و آن را چنین توصیف میکند: داخل اتاق، تابوتی طلایی بود که پیکر کوروش را داخل آن گذاشته بودند. نیمکتی با پایههای طلا کنار تابوت قرار داشت. روی نیمکت با پردهای بابلی و کف اتاق با فرش، پوشیده شده بود. شلوارها و جامههای مادی در اتاق بودند که هر یک دارای رنگهای مختلفی بودند. تزیینات طلا از گردنبند، گوشواره تا شمشیر در اتاق وجود داشتند. در بیرون آرامگاه نیز افرادی که روحانی بودند از آرامگاه کورورش نگهداری میکردند.
به گفته آریانوس، پادشاه مقدونیه پس از غارت و تخریب پرسپولیس، سری به مقبره کوروش زد. ظاهرا این آرامگاه مدتزمان کوتاهی پس از بازدید اسکندر، غارت میشود. زمانی که اسکندر مجددا از این مکان دیدن میکند، از وضعیت آرامگاه ناراحت میشود و دستور بازسازی آن را صادر میکند.
آرامگاه کوروش بزرگ از سنگ سفید مرمر ساخته شده است. این سنگها را از کوه سیوند به آن مکان آورده و شکل تخته سنگهایی صاف به آنها دادهاند. تختهسنگهای بنا ۶ سکو را تشکیل میدادند و اتاقی روی سکوها ساخته شده بود.
نکته جالب این است که چگونه تکه سنگهای بزرگ تراشخورده، با دقت و ظرافت و بدون استفاده از ملاط به هم وصل شدهاند؟ با وجود اینکه سنگها با ملاط به هم وصل نشدهاند، چگونه این سنگهای بزرگ بعد از گذشت سالها، گزند زیادی به مقبره وارد نکردهاند؟ جالب است بدانید که سنگهای بزرگ در هنگام ساخت بنا، با بستهای فلزی به هم وصل شدهاند؛ اما این روزها اثری از بستها نیست. اگر در هنگام بازدید از آرامگاه، دقت بیشتری کنید، جای سوراخهایی که از طریق آن، سنگها را به هم وصل کردهاند، روی بنا بهجای مانده است.
آرامگاه کوروش در دوره معاصر چند بار مرمت شده است. آخرین بار در فاصله بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۷ هجری خورشیدی، بنا تعمیر شد و این بار از شیوههای جدید و لیزر برای مرمت بنای آرامگاه کوروش استفاده شد تا در برابر بارشهای باران و برف، مقاومتر باشد.
برای بازدید از مقبره کوروش ابتدا باید به شیراز سفر کنید و به جاده شیراز-اصفهان وارد شده و با عبور از سعادتشهر و رسیدن به جاده فرعی، ۲۰ کیلومتر را طی کنید تا به روستای مادر سلیمان برسید. بعد از رسیدن به این روستا، با طی کردن چهار کیلومتر به پاسارگاد میرسید. مسیر شما از ابتدای ورود به جاده شیراز –اصفهان تا رسیدن به پاسارگاد در حدود ۱۳۲ کیلومتر است.
سلام. پاسارگاد شهرت جهانی داره و همه از محل قرارگیری اون اطلاع داریم اما خالی از لطف نیست که عرض کنم این میراث و نمونه شکوهمند (در عین سادگی) معماری و تمدن ایرانی، در مجاور جاده اصفهان به شیراز و 15 کیلومتری سعادت شهر قرار داره. گرچه در مورد اینکه این مکان مدفن کورش کبیر هست یا خیر، اختلافاتی وجود داره اما عظمت و شکوه و ماندگاری این بنا متحیر کننده است. دشت مشهد مرغاب که این بنا و مجموعه تاریخی در اون قرار داره از دشت های حاصل خیز استان فارس هست و از دیرباز دارای اهمیت بوده(یکی از بزرگترین و مشهورترین کارخانه های فرآوری مواد غذایی هم به دلیل وفور مواد اولیه کشاورزی در این منطقه و نقاط اطراف، در نزدیکی همین مکان قرار داره). چشمه پرآبی که از کنار جاده و در ابتدای دشت از طرف اصفهان و خرمبید، سرچشمه میگیره، دشت را سیراب میکنه و در جای جای دشت، جوی های سیمانی انتقال آب، قابل مشاهده است. بیشک یکی از دلایل اصلی ایجاد مجموعه پاسارگاد در این نقطه هم همین موضوع بوده. در روستای مجاور مجموعه، چند بومگردی و سفره خانه سنتی تاسیس شده و در اختیار گردشگران قرار میگیره. در مغازه های روستا، سوغاتی هایی با نماد مجموعه و تخت جمشید و هخامنشیان، قابل مشاهده و خریداری است.
آرامگاه کورش بزرگ مهمترین اثر مجموعه پاسارگاد ، بنایی است که پیشتر به نام ( مشهد مادر سلیمان ) بود و از سال 1820به بعد بعنوان آرامگاه کوروش بزرگ مشخص شده و چون گوهری در میان دشت خود نمایی میکند .بنای آرامگاه میان باغهای سلطنتی قرار داشته و از سنگهای عظیم ، که درازای بعضی از آنها به هفت متر میرسد ، ساخته شده است . تخته سنگهای آرامگاه با بست های فلزی ، به هم پیوسته بوده است ، که بعدها آنها را کنده و برده اند و اکنون جایشان بصورت حفره هایی دیده میشود که بیشترشان را تعمیر کرده اند .
بنای آرامگاه دو قسمت مشخص دارد ، یکی سکوئی شش پله ای که قاعده آن مربع مستطیلی به وسعت 165 متر است و دیگری اطاقی کوچک به وسعت 7.5 متر مربع که سقف شیب بامی دارد و ضخامت دیوارهایش به 1.5 متر میرسد .در ورودی آرامگاه در سمت شمال غربی قرار داشته و 75 سانتی متر پهنای آن است .
پس از کشته شدن کورش بزرگ در جنگ با سکاها یا ایرانیان شمالی ، جسد وی را مومیایی کرده و درون تختی از زر نهاده و اشیای مهم سلطنتی و جنگی او را کنار وی گذارده بودند . در حمله اسکندر مقدونی ، یک شخص مقدونیه ای در این آرامگاه را شکسته و اشیای آن را تاراج کرده و کالبد را گزند رسانیده بود .
از سویی مردم ساختن بناهای با عظمت سنگی را خارج از قوه بشری می دانسته اند و به حضرت سلیمان که دیوها را برای کارهای دشوار در خدمت داشته است ، نسبت می داده اند . به همین جهت آرامگاه کورش را هم از بناهای آن حضرت می شمرند و آنرا به مادر او نسبت می دادند و ( مشهد مادر سلیمان ) می خواندند .
این بنای زیبا در فاصله 130 کیلومتری شمال شیراز در شهر پاسارگاد واقع شده است .
مجموعه پاسارگاد که در نزدیکی مرودشت و در شهر پاسارگاد قرار گرفته که شامل بخش هایی نظیر مقبره کوروش، دروازه، بارعام، کاخ، کاروانسرا و... هستش. مهم ترین قسمت این مجموعه مقره کورش کبیر هست. که از بیرون قابل دیدنه و اغلب اوقات خیلی ها به دیدن خود مقبره کوروش بسنده می کنن و به قسمت های دورتر برای بازدید نمیرن. اما اخیرا با گذاشتن وسیله نقلیه عمومی که ساعت مشخصی حرکت می کنن یا با کرایه ماشین های کوچیک می شه تا نقاط دیدنی اطراف هم رفت. حتی شهری هم که در نزدیک مجموعه پاسارگاد به دلیل این جاذبه توریستی رونق پیدا کرده دیدنش خالی از لطف نیست و با قدم زدن تو این شهر می تونین حتی اقامتگاه های بومگردی و رستوران های سنتیش رو ببینین.
#پاسارگاد یا به عبارتی ( مقبره کروروش بزرگ ) که از عصر هخامنشیان تا کنون برجای مانده در شهرستان پاسارگاد در #استان_فارس قرار گرفته است.
در ابتدای جاده ای که به مقبره و محوطه پاسارگاد منتهی میشود تابلوی بسیار کوچک و محقری را قرار دادند و بر روی آن نوشتند پاسارگاد سپس وارد مسیر اصلی جاده میشوید که بسیار زیباست و دور تا دورش با درخت های انبوه و بلند پوشیده شده که در انتهای این مسیر دوست داشتنی به محوطه تاریخی پاسارگاد میرسید .
در پارکینگ باید ماشینتان را پارک کنید و سپس در همان ابتدا مقبره را مشاهده میکنید که حس بسیار غریب و عجیبی رو پیدا میکنید، حسی پر از غرور و افتخار، سربلندی و عظمت خلاصه هر چی حس خوب که وجود داره رو من در اینجا حس کردم.
محوطه پاسارگاد شامل بخش هایی نظیر ( آرامگاه کوروش، آرامگاه کمبوجیه ، باغ پاسارگاد ، آب نماهای باغ ،سازه های دفاعی تل تخت ، کاخ اختصاصی، تنگه بلاغی، کاخ بارعام، کاروانسرای مظفری، کاخ دروازه ، محوطه مقدس، پل و دو کوشک ) میباشد.
مجموعه باغ پاسارگاد یکی دیگر از باغ های ایرانی ثبت جهانی و خود پاسارگاد هم یکی دیگر از آثار ایرانی ثبت یونسکو میباشد.
مقبره ای بسیار ساده ولی با ابهت در میان دشتی وسیع قرار گرفته که بنا به روایتی آن را مقبره کوروش کبیر و برخی هم این باور را قبول ندارند ، ولی در هر صورت سازه ای به یادماندنی و مستحکم میباشد .
از چندین پله کان روی هم تشکیل شده که در نهایت بنایی مستطیل شکل بر روی آن قرار گرفته شده و قسمت کوچکی از آن خالی میباشد که راه ورود به داخل ساختمان میباشد. افراد زیادی همیشه برای بازدید از این مقبره و محوطه تاریخی ارزشمند به این مکان می آیند و از دیدن و بودن در اینجا واقعا لذت میبرن خود من بشخصه ساعت ها در این مجموعه موندم و دوست نداشتم برم.
برای ورود به مجموعه باید بلیط به مبلغ 3.000 تومان در ازای هر نفر دریافت کنید و همه روزه از ساعت 8 صبح تا 17.00 عصر میتوانید از این سایت ارزشمند جهانی بازدید نمایید.
مقبره کوروش بنیانگذار پادشاهی هخامنشیان مهم ترین بنای محوطه باستانی پاسارگاد است که در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است. در منابع یونانی که از اصلی ترین منابع تاریخ باستان است به بنای آرامگاه کوروش اشاره شده است. این آرامگاه نسبتا ساده و بی پیرایه از سنگ آهک ساخته شده و دو بخش دارد که شامل سکویی با شش پله و یک اتاقی با سقف شیروانی مانند است. گمان می رود این آرامگاه قبل از مرگ کوروش و بدستور خود وی بنا شده و بنابراین اکنون قدمتی بیش از ۲۵۰۰ سال دارد.
به جز مقبره کوروش، آثار تاریخی دیگری نیر در محوطه پاسارگاد قرار دارد از جمله برج سنگی و بقایای کاخ و باغ هخامنشی که برای دیدن آنها باید با ماشین یا دوچرخه بروید چون فاصله ها خیلی زیاد است.
پاسارگاد یه محوطه باستانی در ۱۳۰ کیلومتری شیراز است که در شهرستان مرودشت قرار گرفته است. مجموعه میراث جهانی پاسارگاد شامل چند اثر تاریخی است که در محوطه ای قرار گرفته است. این محوطه بسیار بزرگه و دیدن اون بصورت پیاده بسیار سخت است. لذا ون و دوچرخه و اسکوتر برای بازدید در آنجا وجود دارد. بلیت مجموعه ۳هزار تومان و بلیت استفاده از ون نیز ۳ هزار تومان است. محوطه خاکی است و هنگام باد، بازدید از اون سخت میشه. عکس اول آرامگاه کوروش کبیر و عکس دوم آرامگاه منسوب به کمبوجیه را نشان می دهد که البته اغلب راهنمایان می گویند آرامگاه کمبوجیه صحت ندارد و آن دیوار یا درب یکی از کاخ ها است. دیدن پاسارگاد برای هر ایرانی وطن دوستی واجبه.
قدیمی ترین بنای مقبره ای فلات ایران مقبره کوروش بزرگ است. کلیه بناهای پاسارگاد را کوروش کبیر ساخته، مردی که هر چه از خوبیها و خدمات او بر سرزمین ایران و ایرانیان بگوییم کم است و همین امر منجر شده تا نام او پس از این همه سال همچنان بر لب ملت ایران از کوچک گرفته تا بزرگ همچنان باقی بماند. دلم برای این همه سادگیش سوخت که مزار پادشاه ایران اینگونه بود... سقفش آسمان و دیوارهای قبرش همچون یک انسان عادی از خشت و سنگ بود....
آرامگاه کوروش دوم هخامنشی که به کوروش کبیر معروف است در حدود یک کیلومتری جنوب غربی کاخهای پاسارگاد واقع شده است. ایشان موسس حکومت هخامنشیان بوده است وازسالهای 529تا559قبل ازمیلاد برمناطق زیادی ازآسیا حکومت میکرد. منشور حقوقی کوروش کبیر یکی ازمعروفترین وقدیمی ترین اسناد حقوق بشر است.
پاسارگاد که یادگاری از دوران هخامنشی است، در شهرستانی به همین نام در استان فارس قرار دارد. ساختمانهای مسجدپاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آرامگاه کمبوجیه، کاروانسرای مظفری و آبنماهای باغ شاهی در محوطه پاسارگاد قرار داشته اند. برجستهترین جاذبهی آن آرامگاه کوروش بزرگ (مشهد مادر سلیمان ) است آرامگاه کوروش بزرگ در جنوب، تل تخت (تخت سلیمان) و استحکامات در روی تپهی شمال محوطه، مجموعهی سلطنتی (دروازه r، تالار عمومی یا کاخ s، کاخ p و باغ سلطنتی یا چهار باغ) در مرکز محوطهی اصلی و زندان سلیمان در شمال مجموعه قراردارند. مصالح بکار رفته در ساختمانها بیشتر سنگ، خشت هام وبرای پوشش سقفها چوب بوده است.
پ ن :در زمان بازدید من در سال ۸۵ مقبره کوروش درحال مرمت بود و باتوجه به اینکه دانشجوی معماری بودم با نامه ی دانشگاه اجازه بازدید از داخل مقبره را داشتم
محوطه باستانی پاسارگاد در فاصله حدود 135 كیلومتری شیراز و در فاصله سه كیلومتری جاده آسفالته شیراز به آباده قرار دارد. دشتی كه پاسارگاد در آن واقع شده، به نام دشت مرغاب نامیده می شود. به دلیل وجود رودخانه پلوار در این دشت؛ جلگه مرغاب همواره بارور و نشیمنگاه اقوام مختلف بوده است. پاسارگاد بر خلاف تصوری که در میان عامه مردم وجود دارد؛ تنها یک مقبره نیست، بلکه مجموعه ای است گسترده از کاخ ها و بناهای گوناگون که در تمام دشت پراکنده شده اند. کاخ های پاسارگاد، 2500 سال پیش به دستور کوروش کبیر بنا شده است. آرامگاه کوروش، کاخ اختصاصی کوروش، نقش انسان بالدار، کاخ بار عام کوروش، کاخ تشریفات و ساختمان مذهبی (آتشکده) از ساخته های باقی مانده در این مجموعه تاریخی است. اما شاید مهم ترین اثر و در واقع شناخته شده ترین اثر موجود در پاسارگاد همان مقبره کوروش کبیر باشد که به دستور خود او برای خاکسپاریش ساخته شده . فاصله بناها از همدیگر در مقیاس کیلومتر بوده و به همین دلیل مسیرهای آسفالتی در میان کاخ ها پیش بینی شده و ماشین های برقی وجود دارد که بازدیدکنندگان با اتلاف وقت کمتری موفق به بازدید محوطه شوند. برای رفتن به پاسارگاد در تابستان بهتر است کلاه و کرم ضد آفتاب به همرا داشته باشید
پاسارگاد امروز با پاسارگادی که هشت سال پیش ازش دیدن کردم خیلی خیلی متفاوت بود.
امروز برای دیدن مقبره کوروش باید بلیطی به مبلغ ۳ هزار تومان از باجه فروش بلیط تهیه کنیم در حالی که در گذشته بازدید از این مکان رایگان بود و هیچ ارگان یا سازمانی نظارت برمحیط اطراف نداشت. برای پارک ماشین باید مبلغ ۵هزار تومان به مامورین پرداخت کنیم. نکته قابل توجه برای من اشتغال مردم محلی و احداث فروشگاه های وسائل تزئینی و سوغاتی در این مکان بود . نکته مثبت در خصوص تغییراتی که حاصل شده است وجود حفاظ شیشه ای دورتادور مقبره کوروش است به منظور جلوگیری از ورود تماشاکننده ها به محوطه مقبره است که البته خیلی زودتر از اینها باید این اقدام صورت میگرفت تا کمتر شاهد دست نویس های یادگاری میبودیم.
پاسارگاد که یادگاری از دوران پرشکوه هخامنشی است در شهرستانی به همین نام در استان فارس قرار دارد ویکی از بناهای این مجموعه مقبره کوروش کبیر پادساه بزرگ و افتخار آفرین هخامنشی است که پیشتر به(مشهد مادر سلیمان)شهرت داشت و جزو پنجمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو در تیر ۸۳ به ثبت رسید
آرامگاه کورش کبیر در فاصله ۱۳۴ کیلومتری از شهر شیراز قرار داردواز سازه های دوره هخامنشی است که با سنگ های بزرگی ساخته شده ودراتصالات آن از هیچگونه ملاتی استفاده نشده و از شاهکارهای مهندسی است.جاده ای که به مقبره منتهی میشود هم خیلی زیباست و دو طرف جاده درختان سرو کاشته شده واز روبرو مقبره کاملا"پیداست
اگر قصد بازدید از این جادبه را دارید بهتر است قبل از رسیدن به شیراز و سر راه از این آن بازدید کنید یا بازدید از آن را برای زمان برگشت بگذارید البته اگر از سما شمال وارد شهر شیراز میشوید. دلیل این توصیه بعد مسافت این مقبره از شهر شیراز هست و اگر از مبدا شیراز قصد بازدید از این جاذبه را داشته باشید تقریبا یک نیم روز را از دست خواهید داد.
برای زسیدن به این مقبره باید از جاده اصلی بیرون آمده و جادهای فرعی را ادامه دهید.
اطراف مقبره تقریبا زمینی بایر است و تنها همین بنا در میان آن دیده میشود. در ایام تعطیلات نوروز که ما از این بنا بازدید کردیم،شلوغی و ترافیک زیادی در مسیر دسترسی به این بنا بود و جای پارک مناسب به سختی پیدا میشد.
مقبره ی کوروش بزرگ در مرودشت واقع شده ...
این اثر متعلق به دوره ی هخامنشیان است
برای بازدید از این بنا بلیط ورودی نفری ۳ هزار تومان است ..
مجموعه پاسارگاد دارای بناهای مختلفی هست که در فواصل طولانی از هم قرار دارند..
وسیله هایی برای عبور و مرور بین این بناها تعبیه شده
برای اجاره ی دوچرخه باید مدتی در صف بود و تعداد دوچرخه ها کم است...
من امتیازم رو به شکوه این بنا می دم..چرا که وسایل عبور و مرور هم وجود نداشته باشه این مسافت رو با پای پیاده و با اشتیاق میشه طی کرد..چرا که واقعا لذت بخشه#تایسیز
آرامگاه کوروش کبیر در سعادت شهر منطقه پاسارگاد استان فارس واقع شده است. وقتی پا به منطقه پاسارگاد میگزارید غم تمام وجودتان را فرا میگیرد چون با یک بیابان بزرگ روبرو میشوید,بدون درخت و آبی و حتی سایه بانی و مغازه ای برای رفع خستگی و تشنگی.ولی در گوشه ای شما شاهد یک سرویس بهداشتی و نمازخانه شیک خواهید بود. مهمانسرای تاریخی که در نزدیکی مقبره قرار دارد تبدیل به یک زباله دانی و خرابه شده است که در آنرا با داربست های آهنی پوشانیده اند که نتوانید وارد آن خرابه بشوید. چندین متر آنطرف تر کاخ های پاسارگاد وجود داشته که آنها هم در وضعیت بدی بسر میبرند بالاتر از آن نیز زندانی بوده که آنهم بهمین صورت... مجموعه پاسارگاد در میراث جهانی یونیسکو ثبت شده است و توریست هایی که به ایران می آیند حتما به این مکان سری خواهند زد. و این وضعیت برای چنین بنای تاریخی و باشکوهی تاسف برانگیز است. و اشک هر ایرانی و بازدیدکننده ای را درمی آورد.#تایسیز
این مجموعه نیز در کنار بقیه مجموعه شاهکارهای شیراز قرار دارد. مجموعه ایی از دوران هخامنشی که شامل مقبره های کوروش بزرگ و کمبوجیه، کاخ دروازه، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، آب نمای باغ شاهی و... است. من حقیقتا در این مکانها دست کم گرفتن مطالعه تاریخ رو در خودم دیدم??. بهتون پیشنهاد می کنم قبل از رفتن به این مجموعه های تاریخی قبل آن مطالعه ایی داشته باشیم تا بیشترآن ها را بشناسیم.
#تایسیز