اگر چه آنچه قاب بسیاری از تصاویر شیرازگردی میگردد، رنگ های صورتی و پنجره های رنگین مسجد نصیر الملک میباشد ولی بدون شک زیباترین و پر ابهت ترین مسجد شیراز، مسجد وکیل است که تنه به تنه بازار وکیل و نزدیک به حمام وکیل قرار گرفته است. نقشهای اسلیمی، ستونها زیبا و فضای پر ابهت درونی از ویژگی های این مجموعه زیباست.
مسجد وکیل یکی از دیدنی های شیراز است که در کنار بازار و حمام وکیل قرار دارد و مربوط به دوره زندیه بوده و به دستور کریم خان زند ساخته شده است. این مسجد دو شبستان دارد که شبستان جنوبی ۴۸ ستون سنگی دارد و در قسمت شمالی مسجد، طاق مروارید قرار دارد. مسجد یک منبر با ۱۴ پله دارد که از جنس مرمر هست که به دستور کریمخان این سنگ ها از مراغه به شیراز آورده شده اند. در زمان مراجعه ما، برخی قسمتهای مسجد در دست تعمیر بود و گویا یک ماه بعد هم، بخشی از مسجد فروریخته و دچار آسیب شده است. مسجد وکیل معماری زیبا و متفاوتی دارد، ستون ها و طاق های آن با طرح و نقشهای گل و بته تزیین شده اند و هنر کاشی کاری و مینا کاری و مقرنس رو در گوشه گوشه آن میتوان یافت.
مکانی آرام، پرشکوه، زیبا... این مسجد بدون اغراق یکی از زیباترین مساجد تاریخی شیراز هست. کاشی کاری های بسیار ظریف، ایوان های تنومند، حوض دلنشین، تالار ستوندار و عظمت و آرامش این مسجد قطعا شمارو بهت زده میکنه. این بنا در عصر زندیه ساخته شده و مجاورتش با بازار سنتی و حمام و ارگ کریمخان یک مجموعه فوق العاده توریستی رو تشکیل دادن. به هیچ عنوان بازدید از این بنای باشکوه رو از دست ندید.
در مجموعه وکیل مکان دیگری که باید بازدید کنید مسجدی زیبای وکیل است که در خیابان لطفعلی خان زند و در غرب بازار وکیل و در انتهای راسته ی شمشیرگرها قرار گرفته..
این مسجد هم به دستور کریم خان زند ساخته شده..
مسجدی زیبا و با ابهت که طرح آن دو ایوانی بوده و دو شبستان جنوبی و شرقی است..
شبستان جنوبی با ۴۸ ستون های سنگی زیبا و یکپارچه دل هر بازدید کننده ای را میبرد.
مساحت شبستان حدود ۵هزار متر مربع است و سنگی که میگویند به فرمان کریم خان از مراغه به شیراز آورده شده در منبر چهارده پله ای یکپارچه مرمری بکار رفته..
بلیط بازدید از مسجد ۵هزار و ساعت بازدید ۸صبح تا ۵ عصر می باشد
یکی از یادگاریهای دوره کریمخان زند مسجد وکیل میباشد که شاهکاری بی نظیر در عرصه معماری به حساب میاید.این مسجد در قسمت غربی بازار وکیل و در مجموعه ای از حمام و بازار وکیل قرار دارد.همچنین این مسجد با نام سلطانی وکیل نیز خوانده میشود.
وجود ۴۸ ستون چشم نواز و خارق العاده سبب شده تا این مسجد از مساجد دیگر متمایز شود.به شخصه وقتی وارد این مسجد شدم از ابهت و خاص بود این مسجد به وجد آمده بودم همچنین حسی غریب که تا به آن روز در هیج جا برایم پیش نیامده بود .حسی آرامش همراه با عرفانیتی کامل که دیوارو شبستان و ستونهای مسجد به بازدید گنندگان القا میکند.بازدید از این مطجد از ۸ صبح تا ۵ بعداظهر امکان پذیر است و بلیط ورودی مسجد پنج هزار تومان است.
این مسجد برای من از دوست داشتنیترین اماکن دیدنیه شیرازه و انقدر به بازدیدش علاقه دارم که در هر سفرم به شیراز حداقل یکی دوبار به دیدنش میرم و هر بار هم حسابی نگاهش میکنم و محو تماشا میشم. از نظر خیلیا شاید این مکان انقدر هم دیدنی نباشه اما من حس خاصی دارم به اینجا و هر ثانیه که درش هستم حس عجیب و آرامبخشی بهم میده.
دیدن کاشیکاریها و آجرکاریهای سقفها و مقرنس کاری طاق ورودی و محراب مسجد، ستونهای سنگی مارپیچ و موازی، رواقهای حیاط و ... همه و همه این جاذبه رو برای من تبدیل به یکی از بهترین مکانهای توریستی کرده و حسابی سر ذوق میاره.
نزدیکیش به بازار وکیل و مجموعهی زندیه هم یکی دیگه از دلایلی که خیلی دوستش داشته باشم!
عکسها در فواصل مختلف ثبت شده.
مسجد وکیل از زیباترین دیدنی های شیراز و یکی از آثار مجموعه وکیل به شمار میاد که در مرکز شهر شیراز و مجاورت بازار قرار گرفته. این مسجد بزرگ و باشکوه از شاهکارهای معماری دوران زندیه به شمار میره. حیاط بسیار بزرگ مسجد با سنگ پوشیده شده . شبستان اصلی بسیار بزرگ و دارای ۴۸ستونیکپارچه سنگیه که بصورت زیبا و مارپیچ حجاری شده. بلندی این ستونها ۵متر و قطرشون ۸۰ سانتی متره. همچنین محراب این مسجد از سنگ مرمر یکپارچه تراشیده شده و 14 پله داره. قبلا هم از مسجد وکیل دیدن کرده بودم و به نظر بسیار زیباتر بود. متاسفانه این بار ستون های زیبا رو پارچه سیاه پیچیده بودن و جای جای دیوارهای زیباش بنر و عکس های غیر مرتبط نصب کرده بودن. وجود فرش هایی که هیچ تناسبی با هم نداشتن از هر رنگ و سایزی و قرار دادن میز و صندلی های پلاستیک در شبستان زیبای این مجموعه واقعا از زیبایی و ابهتش کم کرده بود و بسیار ناراحت کننده بود. این مسجد تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی نیست و توسط اداره اوقاف نگهداری میشه.
مسجد وکیل شیراز که در کنار حمام وکیل و در بازار شیراز قرار دارد، یکی از مساجد زیبا و بزرگ کشورمان است. به نظر من بازدید کنندگان مسجد نسبت به سایر آثار تاریخی شیراز کمتر بود و در کل علی رغم اینکه در محل خوبی قرار دارد، ولی کمتر مورد استقبال است. شبستان مسجد با تعداد زیادی ستون زیبا تزئین شده و در وسط حیاط مسجد حوض بزرگی قرار دارد که به زیبائی مسجد افزوده است. نظر شخصی من این است که بازدید از این مسجد جزو اولویت های درجه دوم شما هنگام بازدید از شیراز باشد. بلیت مجموعه ۲۵۰۰ تومان است.
مسجد جامع وکیل در مجموعه زندیه جنب حمام و بازار وکیل و در مرکز شهر شیراز قرار دارد . این مسجد یکی از بناهای زیبا و مستحکم دوره زندیه می باشد که از نظر هنری و معماری دارای اهمیت زیادی است . این بنای عظیم به دستور کریم خان زند ساخته شده است . مساحت کل مسجد ۱۱۰۰۰ متر مربع است . خود مسجد دارای ۱۲۰ متر طول و ۸۰ متر عرض است که بر آن مساحت شبستان زمستانی و حیاط شرقی و حوضخانه را که خارج از محدوده و روی هم ۵۰۰ متر است باید اضافه کرد . درب مسجد از تخته های چوبی یکپارچه بزرگ و ضخیم ساخته شده که یکی از نفایس هنر نجاری است . سقف دالان مسجد با کاشیهای معرق زینت یافته است . حیاط مسجد بسیار بزرگ که حوض سنگی بزرگی در وسط آن ساخته شده است . کف مسجد نیز به وسیله سنگهای بزرگ و ضخیم پوشیده شده است . این مسجد دارای سه طاق بزرگ و باشکوه است . طاق ورودی ، طاق مروارید در شمال مسجد و طاق جنوبی ورودی شبستان بزرگ از شاهکارهای معماری دوره زندیه است . در سمت چپ محراب منبر مرمر یکپارچه با ۱۴ پله ساخته شده است . ساختمان شبستان بسیار بزرگ و دارای ۴۸ ستونیکپارچه سنگی است که بصورت زیبا و مارپیچ حجاری شده است . بلندی این ستونها ۵ متر و قطر آنها ۸۰ سانتی متر است . برای رسیدن به این مسجد زیبا می توان با مترو به ابستگاه زندیه رسید و یا هر جای شهر با خط واحد به ایستگاه شهرداری رسید و از آنجا پیاده به مسجد رسید یا در پارکینگ طبقاتی خیابان طالقانی ماشین را پارک نمود که از آنجا به مجموعه زندیه نزدیک است . بلیط ورودی مسجد ۲۵۰۰ تومان بود .
در کنار بازار وکیل شیراز مسجدی بی گنبد قرار دارد که یادگاری است از بزرگ مرد ایرانی کریم خان زند. این مسجد عمده شهرتش را مدیون 48 ستون سنگی شبستانش است. بعد از ورودی بنا با حیاطی بزرگ و دلباز روبرو می شوید که با سنگ های بزرگ سنگفرش شده است. حوض آب در وسط به چشم می خورد و انواع و اقسام هنرهای ایرانی در اینجا جمع اند! بر روی طاق های زیباش کاشی های هفت رنگ را می بینید و در دل دیوارهایش معرق و میناکاری های شکوهمند جا خوش کرده اند. بنا در جای جایش مزین به خطوط نستعلیق و ثلث است. ستونهای سنگی زیبایش با طرحی جالب نگهدارنده سقف و طاق های زیبایش هستند. منبر مرمرین غرق در نقش و نگارهای اطرافش گوشه ای آرام گرفته و نمایی زیبا رو به حیاط از بینابین طاق و ستونهایش قابل دید است. ساخت این بنا تنها دو سال طول کشیده است و الان به یکی از جاذبه های ارزشمند شیراز تبدیل شده است.
مسجد وكيل شيراز كه در دوران زنديه احداث شده است، از نظر مكاني نزديك به حمام و بازار وكيل قرار دارد كه جمعا همه را باهم به عنوان مجموعه وكيل ميشناسند. مانند تمام مساجد معروف ايران كه كاشي كاري ها و نقوش حكاكي شده در انها دل هر انساني را ميبرد، مسجد وكيل نيز كاشي كاري هاي بسيار زيباو دلنشيني دارد. جداي از كاشي كاري ها چيزي كه تفاوت اين مسجد با ساير مساجد است و قطعا نظر شما را جلب ميكند وجود بيش از ٤٠ ستون در شبستان اين مسجد است كه حال و هواي خاصي به انجا ميدهد. پيشنهاد ميكنم كه در سفر به شيراز ديدار از مجموعه وكيل را از دست ندهيد و لذت ببريد.
مسجد وکیل در مجموعه زندیه و در مرکز شهر شیراز قراردارد.در بازدیدمان از شهر شیراز در اوایل اردیبهشت ۹۸ از این مسجد زیبا دیدن کردیم.این مسجد به دستور کریم خان زند در سال ۱۱۸۷ ه.ق ساخته شده است.مساحت کل مسجد ۱۱۰۰۰ متر مربع است.دو طاق زیبا دارد ،یکی در شمال به نام طاق مروارید که طاق سردر ورودی هم هست که دو گلدسته در بالای آن مشخص میباشد.در پشت طاق جنوبی شبستان مسجد قرار دارد که ۷۵ در ۳۶ متر ابعادش هست.دارای ۴۸ ستون یک تکه سنگی که بصورت مارپیچ بسیار زیبا حجاری شده است.در قبله شبستان هم محراب بسیار زیبائی دارد که در سمت چپ آن منبر یکپارچه مرمر موجوده که ۱۴ پله دارد.سنگ این منبر از معادن شهر مراغه استان آذربایجان شرقی به شیراز آورده شده که یکپارچه بوده و بعد از تراشیدن ، منبر ساخته شده است.بودن در صحن شبستان مسجد حس و حال عجیبی داشت و انسان از دیدن این همه هنر و زیبائی در حیرت ، تعجب و به وجد می اومد.دیدار ما از این مسجد نزدیک یکساعت به طول انجامید.
مسجد وکیل، یکی از بخش های مجموعه وکیل شیراز است و مابین حمام و بازار وکیل قرار گرفته. این مسجد کاشیکاری ها و آجر کاریهای بسیار زیبایی داره که چشم هر بیننده ای رو خیره می کنه. ستونهای زیبا در شبستان مسجد که همگی با زاویه خاصی پشت سر هم قرار گرفتن، نشون دهنده اوج هنر ایرانی است. این مسجد به طرز عجیبی برای من حس آرامش داشت و از دیدنش واقعا لذت بردم.
سلامی گرم خدمت تمامی شیراز دوستان عزیز یکی دیگر از یادگار های دوران زندیه در شیراز مسجد وکیل این شهر است که در غرب بازار وکیل قرار گرفته است. هزینه ورودی این مسجد برای هموطنان 1000 تومان می باشد. آنچه که به محض ورود به این مسجد مورد توجه قرار میگیرد، زیبایی طاق های آن است که طرح و نقش و نگاره های خاصی را می توان در آن یافت و به عظمت هنر ایرانی بیشتر پی برد. همچنین این مسجد دارای ستون های زیبایی هست که به واسطه آنها نیز معروف گشته است. وقتی وارد این محوطه می شوید، یک حس خاص و پر ابهت گونه ایی نسبت به مسجد، آدمی را فرا می گیرد، گویی که می خواهید مدتی آنجا بنشینید و از زیبایی های این مکان لذت ببرید. در نهایت با توجه به اینکه این مسجد مابین حمام وکیل و بازار وکیل قرار گرفته است، می توان همه این جاذبه ها را در کنار هم دید و از دیدن آنها لذت برد.
اين مسجد در نزدیکی بازار و حمام وکیل قرار دارد و می توانید این دو جاذبه را هم ببینید.
معماری حیرت انگیزی دارد و به واسطه ستون های زیبایش مشهور شده است.مسجد وکیل در بخش غربی بازار و در انتهای راسته شمشیرگرها واقع شده است و حدود 100 متر نیز با حمام فاصله دارد.کاشی کاری صحن و ایوانهای شمالی و جنوبی از انواع هفت رنگ و معرق هستند و میناکاری و رنگهای سبز و قرمز بر شکوه این مسجد افزوده اند.
زمان بازدید: 08:30 تا 20:30 در شش ماه اول سال و 08:00 تا 20:00 در شش ماه دوم سال
هزینه بازدید: 1000 تومان برای اتباع ایرانی و 15000 تومان برای اتباع خارجی
آدرس: استان فارس، شیراز، خیابان آیت الله طالقانی
هزينه ورودي 2000 تومان
مسجد وکیل شیراز در مجاورت بازار وکیل با ورودی زیباش، مارو به داخل دعوت میکنه، بعد از پرداخت ورودی و عبور از هشتی وارد حیاط بزرگ مسجد میشیم، مرکز و محور اصلی مسجد یک حوض بزرگ قرار گرفته که چندتا ماهی قرمز در حال شنا هستن، ایوان سمت ورودی با طاقی مرتفع و با کاشیهایی با طرح گل و پیچک جذابی پوشیده شده، بعد از عبور از حیاط وارد شبستان مسجد میشیم که با ستونهای تراشیده سنگی مارپیچ و طاقهای آجری ساخته شده و یک منبر از سنگ که به زیبایی ساخته شده و چهارده پله داره در فضای شبستان جلوه گری میکنه،یک ردیف از طاقها که در مرکز شبستان هست با کاشیهای ریز با طرحی زیبا پوشانده شده، این مسجد به دستور کریم خان زند ساخته شده و نام دیگرش مسجد سلطانی هست. بازدید از این مسجد از واجبات سفر به شیرازه.
مسجد وکیل شیراز در دوره زندیه و به دستور کریمخان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شدهاست طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.شبستان جنوبی دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه و مارپیچ است و منبر با ۱۴ پله از سنگ مرمر در این شبستان قرار دارد. در سمت شمال مسجد طاق بلند و مهمی قرار دارد که به طاق مروارید معروف است و در دور این طاق با خط ثلث عالی یکی از سورههای قرآن به صورت هلالی نوشته شدهاست..
مسجد وکیل یا مسجد سلطانی، مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان در شیراز است که به دستور کریمخان زند ساخته شد. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شدهاست طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان جنوبی و شرقی است.شبستان جنوبی با ستونهای سنگی یکپارچه و مارپیچ از شاخصههای معماری ایرانی و از مناطق دیدنی این مسجداست که دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه میباشد. در سمت شمال مسجد طاق بلند و مهمی ساخته شده که به طاق مروارید معروف است و در دور این طاق با قلم درشت و خط ثلث عالی یکی از سورههای قرآن به صورت هلالی نوشته شدهاست. در زمان حضور ما در مسجد قسمتی از آن در حال بازسازی بود. بازدید از طاقها و ستونها و معماری زیبای مسجد به گردشگران توصیه می شود.
این مسجد در نزدیکی بازار وکیل و سرای مشهور مشیر قرار دارد. صحن بزرگ این مسجد که لابد در گذشته دارای تزییناتی بوده در بخش جنوبی به شبستان اصلی و زیبای این مسجد منتهی میشود. شبستان این مسجد علاوه بر زیبایی طرحهای گنبد آن دارای ستون های یکپارچه سنگی در ردیفهای منظم است. زیبایی بصری فوقالعاده چشم گیری این مسجد دارد.