از بزرگترین بازارهایی که من دیدم این بازاره و انقدر طولانیه که آخراش دیگه واقعا خسته شده بودم و دوست داشتم زودتر تموم بشه!
این بازار از میدون نقش جهان شروع میشه و به مسجد جامع ختم میشه.
در طول بازار اصناف مختلف مشغول به کسب و کارن و انتهاش به عمدهفروشیهای لباس زنانه تخصیص پیدا میکنه.
از نکات جالب این بازار اینه که تقریبا هر صنفی برای خودش مسجد و مدرسه داشته و هنوز هم بعضی از این مساجد موجود و دارای کاربریه.
تعدادی سرا و تیمچه هم در بازار قابل دیدنه که خیلیاشون هنوز هم قشنگ و با سلیقه مشغول به کارن!
چیزی که برای من جالب بود، دیدن تعداد زیادی سقاخونهی قدیمی در طول بازار بود که امروزه با دستگاه آبسردکن رهگذران تشنه رو سیراب میکنن و بعضیاشون قدمت چندصد ساله دارن.
مدرسهی آلیانس هم که لوکیشن سریال قصههای مجیده از داخل این بازار هم راه داره که در حال حاضر متروکهاس و ظاهرا قراره که مرمت بشه.
بازار بزرگ اصفهان که به نام بازار قیصریه هم نامیده شده از میدان نقش جهان تا مسجد جامع ( مسجد عتیق ) ادامه دارد . این بازار در 400 سال قبل در زمان صفوی ساخته شده است .
در این بازار ، مساجد ، حمام ها ، تکیه ها ، مدارس علمی و تیمچه و سراها ی متعدد وجود داشته که هنوز بسیاری از آنها پابرجا مانده اند . در طول بازار نیز چهارسوهای متعددی وجود دارد .
علاوه بر این راسته بازارهایی در امتداد بازار اصلی از آن منشعب می شوند ، مانند بازار هارونیه ، بازار سماورسازها ، بازار تفنک سازها ، بازار باغ قلندرها ، بازار زرگرها ، بازار کلاهدوز ها ، بازار نیم آورد .
از جمله تیمچه و سراهایی که محل کسب و کار در بازار بزرگ اصفهان بوده می توان به تیمچه ملک ، سرای مخلص ، سرای گلشن ، سراي اردستانيها، سراي خاني، سراي آقا، سراي پادرخت سوخته، سراي ميراسماعيل، سراي تالار، سراي خوانساري ها ، سراي جارچي و سراي فخر اشاره کرد .
از مدارس علوم دینی در بازار بزرگ اصفهان می توان اینها را نام برد : مدرسه كاسه گران، هارونيه، نيم آورد، جده بزرگ، جده كوچك، ملاعبدالله ، مدرسه ملا عبدالله، مدرسه مسجد جارچی باشی، مدرسه صدر.
از مساجد بازار بزرگ اصفهان هم می توان از این ها نام برد : مسجد خياط ها، مسجد نو، مسجد ذوالفقار، مسجد شيشه، مسجد خارجي