خانه مردم شناسی بومیان کیش با قدمت ۲۰۰ سال در قدیمی ترین محله جزیره کیش قرار دارد. مساحت اینجا یک هزار و ۲۰۰ متر مربع است که در حدود ۲۰۰ سال پیش بنا شده است دارای ۱۵ اتاق و دو حیاط مجلسی و حیاط خانوادگی بوده و از سبک معماری کاملاً بومی برخوردار است.
این خانه به منظور معرفی تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم، معیشت و صنایع دستی منحصر به فرد بومیان کیش، خانه مردم شناسی بومیان کیش تبدیل شد. این خانه نمادی از اصالت مهمان نوازی مردمان کیش است. صاحب اصلی خانه مرحوم حاج عبدالله بن شاهین شخصیت معروف و محبوب کیش در ۸۰ سال گذشته، تاجر مروارید و صاحب یکی از بزرگترین لنج های بادبانی آن زمان بود.هدف از برپایی این خانه مردم شناسی فراهم کردن فضایی با اصالت و سنتی برای معرفی بومیان و فعالیت های آنها در دوران گذشته به مسافران و مهمانان است.
خانه مردم شناسی بومیان کیش در قدیمی ترین منطقه کیش( سفین قدیم) در یک بنایی با قدمت ۲۰۰ سال قرار دارد، این خانه دو حیاط و ۱۵ تا اتاق دارد و بافت آن کاملا قدیمی و بومی هست، این خانه به منظور معرفی تاریخ، فرهنگ، آداب و رسوم و صنایع دستی بومیان کیش تاسیس شده و نشاندهنده اصالت مهمانوازی آنها می باشد، صاحب خانه یه تاجر قدیمی مروارید بوده است که گویا بسیار مهمانواز بوده است، در این خانه اتاق زمستان ، اتاق تابستان، اتاق مهمان مرد، اتاق مهمان زن، اتاق حجله، حیاط مهمان و مرد غریبه، حیاط خانواده، انبار خرما، انبا علوفه و چندین اتاق مجزا وجود دارد و وسایل و ابزار زندگی سنتی مردم در این خانه به نمایش گذاشته شده است، داخل حیاط هم یه چاه برای تامین آب شرب خانه تعبیه شده است. یکی از اتاقها برای تهیه شیره خرما تخصیص داده شده است که این روش متعلق به بومیان این منطقه هست وسابقه ۶۰۰ ساله دارد و گفته میشه که هسته خرما متعلق به ۶۰ سال گذشته در اتاقها پیدا میشود. روزانه صدها نفر برای بازدید به این منطقه مراجعه میکنند تا با فرهنگ بومیان کیش آشنا شوند. به نظرم بازدید این خونه رو از دست ندید.
این خانه بومیان در منطقه عربها و در سفین قدیم قرار دارد.
این خانه که قدمت دار و بزرگ هست به شکل موزه درست کردند،این خانه دارای اتاق های مختلف مثل مطبخ ،پذیرایی و.... که دور تا دور حیاط بزرگ این خانه قرار دارد. چاهی هم در وسط حیاط خانه قرار دارد. این خانه به شکل موزه درست کردند که گردشگران و مسافران بتوانند بازدید کنن و با نوع خانه های قدیمی کیش آشنا بشن.در این خانه از مردم با چای و قهوه عربی پذیرایی می شود.
یکی از جاهایی توسط گشت داخل شهری کیش به آنجا رفتیم خانه بومیان کیش بود.این خانه که قدمت آن به چندصد سال پیش برمیگردد در زمان خوداز خانه های اعیانی و آنچنانی منطقه بوده.حیاط بسیار بزرگ با چاه آب و چند بالکن بزرگ فرش شده زیبا با وسایل سنتی،تخت های اعیانی داخل حیاط دیدنی بودند.اتاق های گوناگون در گوشه وکنار حیاط مثل مطبخ،اتاق مهمان،اتاق خواب و...هم با چیدمان قدیمی جالب به نظر میرسیدند.همچنین ما با خرما و قهوه محلی بومیان که لباس محلی هم پوشیده بودند پذیرایی شدیم...طعم خرماها واقعا بی نظیر بود.
اینجا یک خانه قدیمی 200 ساله و کاملا به سبک جنوبی است که درگذشته متعلق به حاج عبدالله، یکی از تجار کیش بوده. ما با تور گشت شهری به اینجا رفتیم و ورودی جداگانه ای ندادیم. دیدن این خانه واقعا ارزش داشت چون مشخص بود برای بهره برداری از آن، وقت و حوصله خرج شده بود. خانه خیلی بزرگ بود و شامل قسمت های زیادی از جمله حیاط بیرونی و اندرونی ، اتاق مهمانی مردانه و زنانه ، حجله ، مطبخ، مکتبخانه و ... بود و در هر قسمت وسایل و ابزار قدیمی و سنتی قرار داده شده بود. حیاط هم جالب بود به خصوص با درختان نخل و باد گرمی که می وزید... به نظر من بهتر بود در حیاط قهوه خانه کوچکی ساخته میشد تا بازدیدکنندگان در حد یک چای خوردن، می توانستند در حیاط بنشینند.
این خانه قدیمی در بافت بومی کیش قرار داره که متعلق به یکی از سرشناسان کیش بوده و الان فرزندانش اینجارو تبدیل کردن به موزه مرم شناسی و فضا و معماری بسیار جالب و دیدنی داره ،برای من دیدن نوع معماری این مجموعه جذابیت بیشتری نسبت به اشیائ داخل مجموعه داشت . هزینه بلیط این مجموعه 12هزارتومن بود پیشنهاد میکنم اگر فرصت کردید درسفرتون به کیش حتما سری به این مجموعه بزنید ارزش دیدن داره
یکی از جاذبه ی گردشگری جزیره زیبای کیش خانه ی مردم شناسی است.
این بنا دارای مساحتی ۱۲۰۰ متری است و بیش از ۲۰۰ سال قدمت دارد و امروزه به عنوان موزه تاریخ ، فرهنگ ، آداب و رسوم و معیشت و صنایع دستی منحصر به فرد بومیان کیش در معرض دید گردشگران قرار گرفته است.
#خانه_بومیان در جزیره زیبای #کیش و در قدیمی ترین محله ( #سفین_قدیم) که مردمان بومی در این محله زندگی میکنند قرار گرفته که ۲۰۰ سال قدمت دارد و متعلق به مرحوم #حاج_عبدالله_بن_شاهین #تاجر_مروارید و صاحب یکی از بزرگترین لنج های بادبانی میباشد که به حرفه نجاری و گلافی( لنج سازی) نیز مهارت داشت.
خانه دارای ۱۵ اتاق و دو حیاط مجلسی و خانوادگی میباشد که دقیقا به سبک خانه ی اعراب در مناطق بادیه نشین ساخته شده است.
در معماری خانه کاملا حس مردم واری رعایت شده به طوریکه وقتی مهمان وارد خانه میشود اصلا به حیاط خانوادگی دید ندارد و افراد خانواده در حیاط خودشان مشغول به انجام امور زندگیشان هستند.
اتاق های خانه شامل: اتاق مهمان مردان، اتاق زمستانی، انبار خرما، محل استعمال شیره خرما، مکتب خانه، آشپزخانه، حجله، اتاق تابستانی، اتاق خواب، اتاق مهمان زنان و حیاط مجلسی و حیاط خانوادگی میباشد.
در حال حاضر هم اتاق حجله به اتاق عکاسی تبدیل شده و شما میتوانید در آنجا عکس بگیرید و در حیاط هم از شما با قهوه و خرما پذیرایی میشود
هدف از تبدیل این خانه به عنوان خانه مردم شناسی و بومیان کیش معرفی تاریخ، فرهنگ،آداب و رسوم، معیشت و صنایع دستی بومیان کیش و اشتغالزایی برای بومیان محله میباشد.
ورودی خانه برای هرنفر ۱۵/۰۰۰ تومان میباشد.
هر زمانی از روز که وارد این مکان شوید شلوغ و پر از جمعیتی میباشد که برای بازدید به اینجا آمده اند.
همسر حاج عبدالله فردی باسواد بودند به طوریکه به افراد محله قرآن و سواد می آموختند و به همین دلیل این خانه برای بومیان از ارزش بسیار بالایی برخوردار است.
مردمان محله بسیار ساده و بی آلایش مشغول به زندگی و گذران امور روزانه هستند و زبانشان هم بومی (عربی) میباشد.
موزه مردم شناسی کیش تقریبا در اخرهای جزیره کیش قرار دارد ورودی از ما نفری 12هزار ت گرفتن ،آب انبار،وسایل ماهی گیری سنتی قدیمی،ظروف غذا خوری،آغل حیوانات ،میشه به فرهنگ قدیمی مردمان کیش پی برد در آخر هم با قهوه و خرما از مهمانان پذیرایی میکنند
#تایسیز#
خانه مردم شناسی بومیان کیش برای من خیلی جالب بود.من زیاد به کیش سفر کرده بودم ولی تا حالا از وجوده همچین مکانی خبر نداشتم تا اینکه مادرم با دوستانشون اا اینجا بازدید کردن و به من توصیه کردن حتماً اینجارو ببینم.خانه شامل انواع اتاقهاست که هر اتاق مربوط به چیزهای خاصی بوده مثلاً اتاق مهمانان مرد یا زن یا حمام یا مطبخ یا اتاق حجله و غیره.در اتاق حجله اجازه عکسبرداری ندارین و اگر مایل باشین دو تا خانم بهتون لباس و روبنده میدن و عکسهای زیبایی ازتون میگیرن.منو همسرم سه تا گرفتیم و یکیشو برامون رو شاسی زدن و یادگاری خوبی برامون شد.در ضمن با قهوه عربی و خرمای مخصوص جنوب ازتون پذیرایی میکنن و میتونین همونجا از قهوه و خرماهاشون خریداری کنین.خرما بسته ای ده هزار تومان.عکسها هم هر کدام سی تومان.ورودیه خانه بومیان نفری ده هزار تومان هستش.حتماً یکبار ببینین پشیمون نمیشین