اگر به جنوب حرم امام رضا بروید مسجد قدیمی و زیبای گوهرشاد با گنبد آبی آنرا خواهید دید. این مسجد که از آثار دوره تیموری است و به دستور گوهرشاد بیگم ساخته شده یک مسجد چهار ایوانی است و صحن مربع شکلی دارد. محراب مسجد در ایوان مقصوره قرار دارد که زیباترین قسمت این مسجد است . در دوران مختلف آسیبهایی به این مسجد وارد شده که هر بار با حفظ ویژگیهای گذشته مرمت شده. کاشیکاریهای این مسجد بسیار زیبا و چشم نواز است و معماری قابل تحسینی دارد. مسجد گوهرشاد بین رواق امام خمینی و صحن جمهوری اسلامی قرار دارد
در کنار حرم مطهر امام رضا(ع) مسجدی با گنبد فیروزه ای رنگ خودنمایی می کند که نامش مسجد گوهرشاد است. این مسجد در قرن نهم هجری و در دوره فرمانروایی تیموریان بنا شد و بانی آن گوهرشاد آغا همسر شاهرخ تیموری بود. قوام الدین شیرازی معمار و سازنده این بنای باشکوه بوده که نام او روی کتیبه ایوان مقصوره دیده می شود. مسجد ۴ ایوان دارد که گنبد روی ایوان جنوبی یا ایوان مقصوره قرار گرفته و محراب مسجد نیز در این ایوان است. گنبد باشکوه مسجد ۴۱ متر ارتفاع دارد که البته گنبد اصلی در طول زمان تخریب و گنبد فعلی در دهه ۱۳۴۰ ساخته شده است. کتیبه دور ایوان مقصوره به خط ثلث توسط بایسنغر پسر گوهرشاد نگاشته شده که خودش در ۳۴ سالگی درگذشت. در انتهای کتیبه نام بایسنغر و سال ۸۲۱ قمری ثبت شده است (این دفعه رفتید با دقت ببینید!). اگر در سمت شرقی ایوان مقصوره بایستید، گنبد طلا را می توانید ببینید. مسجد ۷ شبستان نیز دارد که بین ایوان ها پراکنده اند. مسجد در دوره صفوی نیز تعمیر و بازسازی شده و نام شاهان صفوی در کتیبه های متعددی دیده می شود. مسجد گوهرشاد با توجه به حضور زائران حرم رضوی در آن، پربازدیدترین مسجد ایران است.
این بنای تاریخی در جنوب حرم مطهر رضوی قرار دارد.این مسجد به دستور بانو گوهرشاد،ساخته شد. ساختن مسجد حدود دوازده سال به طول انجامید. ماجرای کشتار و سرکوب مردم به دستور رضاشاه، به مناسبت اعتراض به تغییر لباس، در این مسجد رخ دادهاست. بقیه توضیحات در عکس آخر میباشد.
مسجد گوهرشاد، یکی از بناهای باشکوه و باستانی عهد تیموری است که در اوایل قرن نهم قمری بنا شده است.
این مسجد به دستور بانو گوهرشاد، دختر امیر غیاث الدین ترخان، از امرای جغتایی، همسر شاهرخ تیموری در سال 821 قمری توسط معمار معروف ایرانی، قوام الدین شیرازی، با بهکارگیری سبک معماری دوران تیموری ساخته شد.
این بنای باستانی، نمونه کامل و برجسته هنر ایرانی به شمار میرود که تمام خصوصیات و ویژگیهای معماری سنتی در آن بهکار رفته است.
این مسجد چهار ایوان با سردرهای بلندی دارد که که بصورت قرینه در وسط چهار ضلع مجموعه مسجد قرار گرفته و بزرگترین آن، در ضلع جنوبی (قبله) صحن قرار گرفته و به نام ایوان مقصوره معروف است.حوص زیبایی هم در میان صحن مسجد زینت بخش آن است.
دو عکس قدیمی هم مربوط به تقریبا ۱۰۰سال پیش می باد