از دوره قاجار بناهای قشنگی در تبریز به یادگار مونده که خونه امیرنظام یکی از این بناهاست. این خونه در محله ششگلان که یکی از محله های قدیمی تبریزه، قرار داره. در دوره قاجار عمارتهای فوق العاده ای در این محله ساخته شده بود که خانه امیرنظام گروسی یکی از باارزش ترین بازمانده این خانه هاست، که هنوز هم خیلی قشنگ و با عظمته. این عمارت که امروز تبدیل به موزه قاجار شده، در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و در دوره ناصرالدین شاه، توسط امیر نظام گروسی ساخته شد. ساختمان موزه قاجار دو طبقه داره که در طبقه اول تالار سکه، تالار بافته، تالار چینی، تالار آبگینه، تالار موسیقی، تالار خاتم و تالار فلزات؛ و در طبقه دوم تالار سنگ، تالار اسلحه، تالار رجال و فرامین، تالار معماری و شهرسازی، وجود دارد.
خانه امیر نظام گروسی یکی از زیباترین خانه های تاریخی در میان ده ها خانه تاریخی شهر تبریز میباشد.توسط امیر نظام گروسی از فرمانروایان دوره ی ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده است و بعنوان موزه ی قاجار استفاده میشود.بنای بزرگ وزیبا با پنجره های بزرگ شیشه رنگی که هنگام ظهر با هوای آفتابی منظره دلنشین و پر از آرامشی به موزه میبخشد?
به همت میراث فرهنگی حیاط بزرگ آن،کلا گل کاری شده و عظمت بنا را دو چندان کرده???
#گلفام_سفر
در بازدید از خانه امیر نظام گروسی یه معماری بینظیر قجری میبینید.آیینهکاری تالارها، ستونهایی که در ایوان هستند و پنجرههای مشبک و الوان و حوضخانه زیرزمین ارزش تاریخی و هنری این بنارو زیاد کرده
این بنا 13 تالار داره که در اون مجموعهای از سکهها، بافتهها، فلزات، آلات موسیقی، اسلحهها، اسناد مکتوب و رجال و غیره را در معرض دید همگان گذاشتند.
#گلفام_سفر
این موزه در نزدیکی مقبره الشعرا تبریز قرار گرفته. این موزه تنها جایی بود که فردی به عنوان راهنما در آن حضور داشت و اطلاعات مفیدی در باره ی پادشاهان قاجار و خدماتشون در اختیارمون گذاشت هر چند به نظرم یکم جانبدارانه و با تعصب صحبت میکردند ولی باز همین که کسی درباره ی مکانی که ازش دیدن میکنید بهتون توضیح بده خیلی خوبه .
خانه ی امیر نظام گروسی درواقع منزل و محل کار یکی از سیاستمداران زمان ناصرالدین شاه بوده که بعدها در زمان پهلوی از این مکان به عنوان اداره ی مالیه یا دارایی استفاده میشده و امروزه به عنوان موزه ی تخصصی قاجار از آن استفاده می کنند .
این موزه دارای تالار های مختلفی در دو طبقه هست که از وسایلی مثل سکه، ظروف چینی ، ظروف شیشه ای ،آلات موسیقی و ابزار فلزی و ..... که همگی متعلق به دوره ی قاجار هست نگهداری میشه .
موزه قاجار در يكی از محله های قديمی شهر تبریز به نام ششگلان جنب سازمان صنايع و معادن و در يك خانه زيبای قديمی که متعلق به حسنعلی خان امير نظام گروسي بوده است قرار گرفته است و تاريخ احداث آن به دوره قاجار باز مي گردد؛ این عمارت در دو طبقه به سبك معماری قاجاری ساخته شده و دارای تعدادی تالار می باشد ؛ تالارهای طبقه اول شامل تالار سکه، تالار چینی ، تالار آبگینه ، تالار موسیقی ، تالار خاتم و فلزات و تالارهای طبقه دوم شامل تالار سنگ ، تالار اسلحه ، تالار معماری و شهرسازی می باشد؛ همچنین در این موزه از عکسهای قدیمی بزرگان تبریز که در این مجموعه گرفته شده است نگهداری میکنند که بسیار جالب است
بنای این خانه در دوره قاجار ساخته شده که دارای دو طبقه و هزار و پانصد متر زیر بنا می باشد؛ در بخش مرکزی طبقهی پایین حوضخانه بزرگی وجود دارد که با دالانهای طرفین به حیاط و اتاقهای کناری وصل شده است؛ از جالب ترین قسمت های این بنا گچبری های زیبا و نقشه آن است که در نمای شمالی و جنوبی به کار رفته است و در مقابل در ورودی خانه شجرهنامه خاندان قاجار و قسمتی از تاریخ ایل قاجار ثبت شده است ؛ این خانه دارای حیاط بزرگ و زیبا هست که میتوانید از بالکن بزرگ و زیبای ان به کل محوطه و حوض وسط حیاط اشراف داشته باشید
خانه امیرنظام گروسی که اکنون تبدیل به موزه قاجار شده است، در محله ششگلان و نزدیکی مقبره الشعرای تبریز قرار دارد. برای پیاده رفتن به اینجا از نقشه گوگل استفاده کردم که منو پیچوند و به سختی اینجا را پیدا کردم در حالی که مسیر بهتر و آسان تری هم داره! خانه در دو طبقه و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار بنا شده است و در طبقه زیرزمین تالارهایی برای نمایش سنگ و اسلحه و فانوس و ... و طبقه اول هم اختصاص به نمایش سکه، ظروف چینی و فلزی و ... دارد.
داخل خونه های قدیمی که میشم خیلی لذت بخشه برام. آدم دوست داره خودش رو توی اون زمان تصور کنه. خانه امیرنظام از خانه های بزرگ اعیانی و با ابهت زمان قدیم هست حوض و باغچه های خیلی زیبایی داره. داخل خونه به موزه قاجار تبدیل شده و میتونید یادگارهای دوران قدیم رو ببینید و شکوه و عظمت ایران رو تصور کنید . شیشه های پنجره ها رنگی هست و برای عکاسی خیلی ایده آل!
موزه قاجار یکی از موزهای شهر تبریز که در خانه امیر نظام گروسی قرار گرفته بود که بعد از با سازی شکل جدید به خود گرفته بود من داخل موزه عکسهای قدیم موزه را که می دیدم بسیار زیبا بود تالارهای وجود داشت که امروز در آن صنایع دستی قاجار قرار داشتند. عکس های در این موزه دیدم که با دوربین های قدیمی گرفته شده بود که مردم آن زمان به چه سبکی لباس می پوشند و چقدر ساده بی ریا بودند حس خوبی به من دست داده بود دیدن این موزه برای من ِلذت بخش بود
ما اردیبهشت ما و در روز جهانی موزهها، خانوادگی از این موزه بازدید کردیم. در بخش شاه نشین این موزه یک سری پنجره اُرسی که گویا برای تعمیر باز شده بود در جای خود نصب شده بود. متاسفانه بازسازی این پنجرهها با بیسلیقگی انجام شده و تکههایی از شیشههای رنگی شکسته شده بود. در قسمت زیر زمین این موزه هم با تغییراتی همراه بود و در قسمتی پوشش لباس عشایر به نمایش گذاشته شده بود که ارتباطی با موضوع این موزه نداشت. محوطه این موزه خیلی بسیار زیبا گلکاری شده بود و فضای بسیار مطبوعی داشت.
خانه امیرنظام گروسی که در دوره ناصرالدین شاه و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی ساخته شدهاست در سال ۱۳۷۰ توسط سازمان میراث فرهنگی خریداری شد و در فهرست آثار ملی قرار گرفت. پس از مرمت و بازسازی بنا با حفظ ویژگیهای معماری و شاخصهای سنتی بنا به عنوان موزه قاجار مورد استفاده قرار گرفت. عمارت امیرنظام در دو طبقه و با زیربنای ۱۵۰۰ مترمربع ساخته شدهاست.دو حیاط اندرونی و بیرونی دارد که باغچهها و حوضها، زیبایی آن را بیشتر میکند. ۱۶ ستون با سرستونهای زیبا ایوان سراسری را نگهداشتهاند. در طبقه بالا پنجرههای مشبک ارسی با شیشههای رنگی، گچبریهای نمای شمالی و جنوبی، و همچنین آینه کاریها و گچبریهای تالارهای داخلی وطنبیها به زیبایی مجموعه میافزایند و در زیرزمین حوضخانه وسیعی وجود دارد که یکی از زیباترین قسمتهای بنا است. ستونهای استوار حوضخانه و آجرکاری سقف آن نیز بسیار چشمگیر است.
تالارهای: تالار سکه، تالار بافته، تالار چینی، تالار آبگینه، تالار فلزات، تالار موسیقی، تالار خاتم.
تالارهای زیرزمین: تالار سنگ، تالار اسلحه، تالار رجال و فرامین، تالار معماری و شهرسازی و تالار قفل و تالار فانوس میباشد.
موزه قاجار تبریز
موزه قاجار از موزه های تخصصی و موضوعی در تبریز هست که در اصل عمارت امیرنظام گروسی می باشد که معماری آن در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده است .در این خانه تاریخی که به عنوان موزه قاجار در سال ۱۳۸۴ راه اندازی شده است ، تالارهایی برای نمایش آثار بافته ، چینی ، آبگینه ، سکه ، ابزار موسیقی ، خاتم و ابزار های فلزات دوره قاجار اختصاص یافته است .
موزه قاجار يا خانه اميرنظام توسط اميرنظام گروسي در دوره ناصرالدين شاه در محله ششگلان كه نزديك مقبرةالشعرا مي باشد ساخته شد. اين عمارت دو طبقه مي باشد كه طبقه اول شامل تالارهاي سكه، بافته، چيني، آبگينه، موسيقي، خاتم، فلزات و طبقه دوم (زيرزمين) شامل تالارهاي سنگ، اسلحه، رجال و فرامين و تالار معماري و شهرسازي مي شود. حياط موزه نيز با حوض هاي بزرگ و باغچه هاي پرگل زيبايي اين مجموعه را چندين برابر ميكند. همچنين پنجره هاي مشبك ارسي با شيشه هاي رنگي، گچبري ها و آيينه كاري هاي زيباي طبقه اول و حوض باصفاي طبقه زيرزمين از ديگر قسمت هاي زيباي اين مجموعه هستند كه بازديد از اين مكان را براي همه مسافران شهر تبريز واجب مي سازند. #تايسيز
این خانه در محله ششگلان تبریز واقع شده است و فاصله کمی با مقبرة الشعرا و بقعه سید حمزه دارد. با تملک خانهها و مدرسهای که قبلا در کنار این خانه بود، محوطه بسیار زیبا و دلبازی برای این بنا درست کردهاند. گلکاری و محوطه سازی بسیار خوبی انجام گرفته است. داخل این بنا به صورت موضوعی به ارایه اسناد، اشیا و لباسها و هر آنچه که به عهد قاجار ارتباطی دارد میپردازد. شاه نشین این بنا با پنجرههای اُرسی و شیشههای رنگی، جلوهای ویژه دارد. در این قسمت بلورجات و شربتخوری هایی با طرحهای گوناگون دیده میشود. یکی دیگر از اتاقها در این طبقه اتاق خاتم نامگذاری شده است که میزها و صندلیهایی با طرح خاتم در آن به نمایش درآمده است. در طبقه پایین سنگ یادبود تاجگذاری مظفرالدین شاه و ولایتعهدی ناطرالدین شاه و سنگ یادبود بازسازی تبریز بعد از زلزله مهیب تبریز به نمایش درآمده است. تالار اسلحه، تالار لباس، تالار فرامین از دیگر قسمتهای این تالار میباشد.
سلام به همه دوستان عزیز
موزه قاجار تبریز یکی از زیباترین موزه هایی هست که می توان در شهر تبریز از آن دیدن کرد. این موزه که در اصل نام آن عمارت امیر نظام گروسی است، به نام موزه امیر نظام نیز شناخته می شود. امیر نظام گروسی از سیاستمداران و نویسنده های دوران قاجار بوده است. این ساختمان بعدها در دولت پهلوی نیز کاربری خاصی داشته است و به عنوان یک عمارت دولتی شناخته می شد.
در صورتی که برنامه بازدید از این موزه را داشته باشید، می توانید در کنار این موزه، از مقبره الشعرا تبریز نیز دیدن کنید که در فاصله کمی از این بنا قرار دارد. محوطه ی این بنا شباهتی با باغ ارم شیراز دارد و به محض وارد شدن به این عمارت متوجه این موضوع می شوید. در حیاط این عمارت می توانید عکس های زیبایی بگیرید و از تماشای محوطه های گل کاری شده و حوضچه های کوچک لذت ببرید.
داخل بنا نیز زیبایی های خاص خود را دارد. شیشه کاری ها و پنجره های رنگی این عمارت یادآور شکوه خانه های دوره قاجار است و حس بسیار زیبایی به آدم منتقل می کنند. این باغ موزه، تالار های مختلفی از قبیل تالار سکه و موسیقی، اسلحه و ... را در خود جای داده است که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. همچنین در داخل این عمارت مجسمه هایی از شخصیت های مختلف مانند امیر کبیر، عباس میرزا و... وجود دارند.
در کل من این موزه رو به نسبت سایر موزه هایی که در شهر تبریز رفتیم، بیشتر دوست داشتم و محیط زیبایی که این باغ دارد، حس بسیار لطیف و دل انگیزی رو به آدم منتقل می کنه و بازدید از اون رو به همه دوستان پیشنهاد می کنم.