خیابان لشگر آباد اهواز، یکی از اون جاهایی هست که بدون دیدنش سفر به اهواز کامل نمیشه. اصلا مگه میشه اهواز بری و برای خوردن فلافل و سمبوسه به لشگر آباد نری؟
این خیابان پر از رستوران رنگ و وارنگ هست که اکثرا فلافل به صورت سلف سرویس و کبه و سمبوسه و بندری و ... می فروشن. البته تعدادی هم کافه یا غرفه های فروش شیرینی های عربی و قهوه هم تو این خیابان هست که باعث شده به هر طرف که نگاه می کنی، کلی چیزهای خوشمزه ببینی.
پیشنهاد می کنم قدم زدن خصوصا در شب و خوردن یک غذای خوشمزه رو در این خیابان تجربه کنید و لذت ببرید
خواستگاه فلافل، کشورهای عربی است و مردم جنوب می گویند فلافلی که در ایران رواج پیدا کرده است، همان سبک لبنانی است که ابتدا به خوزستان و سپس به شهرهای دیگر ایران وارد شده است.خیابانی که مردم از تمام ایران به آن می آیند تا فلافل بخورند! فلافل یکی از پرطرفدارترین غذاهای شهر اهواز است که به دلیل استقبال نه تنها مردم اهواز ، بلکه توریست های خارجی، یک خیابان فقط به فروش فلافل اختصاص يافته.
لشکرآباد اهواز ، مرکز فلافل ایران که به یک مرکز اقتصادی و گردشگری در این شهر تبدیل شده است.برخورد خونگرم فروشندگان ، جزئی از این جاذبه است!
تمام مغازه هاي فروش فلافل بلا استثنا سلف سرويس هستند.شما ميتوانيد ساندويچ خودتون رو با انواع مخلفات سرو كنيد كه صد البته ميزان اون هم به اختيار و ميل خودتون هستش.
حتي تعداد قرص هاي فلافل هم به دلخواه شماست و انواع سس متناسب با انواع ذائقه ها در دسترس مشتريان هست .در كل لشگر آباد يه خيابون نيست بلكه محل تفريح و خوشگذراني با طعم فلافله كه به شدت توصيه ميكنم يكبار تو عمرتون تجربه اش كنيد.
یکی از جاذبه های سفر، شکم گردی است و یکی از بهترین محله های شکم گردی در جنوب کشور، خیابان لشگر آباد اهواز است.در سفر به اهواز ، نباید خاطره حضور و چشیدن طعم لذیذ فلافل، کپه ،سمبوسه و باقلوای مخصوص خیابان لشکرآباد را از دست داد.اینجا جائی است که با قدم گذاشتن درآن ،بوی این غذاهای محلی در فضا می پیچد و شوق خوردن این غذاها ، بالاجبار شما را به سمت یکی از این غذاخوریها رهنمون می سازد.فرقی نمیکند به کدوم فلافلی بروید، همه آنها تقریبا سلف سرویس هستند و میتوانید هر چقدر دوست دارید فلافل لای نان باگت گذاشته و رویش را با انواع سالاد، خیارشور، گوجه و...پر کرده و در فضای پر از مهر ،محبت ، عشق ، شوق و شور در پشت یکی از میزها روی صندلی نشسته و نوش جان نمائید.گاها نوازنده هائی هم اگر شانس داشته باشید و روزهای عید و شاد که تیمهای فوتبال خوزستانی پیروز شوند،در این خیابان مشغول نوازندگی هستند.در کنار خیابان دست فروشی باقلوا و انواع شیرینیهای مختص جنوب را هم میشود یافت که خودنمائی میکنند.این بازار در خیابان انوشه ودر محله عرب نشین واقع شده و مختص صرف غذاهای خیابانی یا به اصطلاح استریت فود است.در سفر به اهواز مطلقا دیدن این خیابان را از دست ندهید.
خیابان لشکرآباد در گذشته محله تقریبا فقیر و تا حدودی ناامن بوده که مردم محلی فلافل پخته و درب منزلشان میفروختند. این خیابان بعدا به مرکز فلافلی اهواز تبدیل شد که طرفین ان پر از رستورانهای بزرگ و کوچکی است که انواع غذاهای محلی خیابانی مانند فلافل، سمبوسه، کپه، کباب گنجشک و... را دارند. چند دکه هم به فروش قهوه عربی و شیرینی های خوشمزه محلی مشغولند. چندسال پیش که من به این محل رفتم فضای بسیار شاد و خوبی داشت اما اینبار کمی خلوت و سوت و کور بود که نمیدانم بخاطر سرمای هوا بود یا کلا خلوت شده است چون ظاهرا چند خیابان مشابه ان در اهواز باز شده و از رونق این محل کاسته است. ولی همچنان این محل به نظر من جذاب است و میتوانید از فلافلیهای سلف سرویس با قیمت مناسب استفاده کنید. همچنین بازیگر معروف باشو غریبه کوچک نیز در سر این خیابان یک دکه دارد و مشغول به کار است. این خیابان مخصوص پیاده روی است اما ماشینها هم در ان رفت و امد محدود دارند.
لشکر آباد در خیابان انوشه اهواز است که علاوه بر فلافل باقلواهای عربی این خیابان بسیار معروف است. خیابانی پر از رنگ و بو و مزه. کاسه های ترشی و سالاد های رنگارنگ جلوی هر مغازه...بادمجان و سیب زمینی های سرخ شده ... نکته جالب، شیوه تبلیغ آنها بود .وقتی با ماشین وارد شدیم هر چند قدم یک بار کسی جلوی ماشین می ایستاد و با لهجه اهوازی ما را دعوت میکرد و قول می گرفت که برگردی! خلاصه برای همین تصمیم گرفتیم پیاده بقیه مسیر را برویم.من که سالها بود فلافل نخورده بودم ، آنروز تصمیم داشتم طعم فلافل را دوباره تجربه کنم. هر مغازه که شکل و شمایل بهتری داشت و تمیزتر بود، من به داخل میرفتم ... همه مغازه ها، جلوی خودتان فلافل سرخ میکردند و بعد باید به صورت سلف خودتان ساندویچ خود را می پیچید! جدا از خوراکی ها ، جذابیت دیگر این راسته نحوه پخت و درست کردن فلافل در روعن های داغ بود ، کاسه بزرگی از مواد را در عرض چند دقیقه و مثل یک دستگاه تبدیل به قرص های فلافل شناور در روغن میکردند! فلافلی میگفت: برای ما فرق نمیکند چه تعداد قرص فلافل بردارید و ما فقط تعداد نان را حساب میکنیم! شاید در تایید خوشمزگی فلافل آنجا باید بگویم، بعد از تست کردن چهار یا پنج مغازه، برای رفتن به مغازه بعدی، همسفرانم نگذاشتند و مرا به اصرار و وعده وعید فردا بردند?! خیابانی سراسر غذا، یک کوچه رویایی برای شکمو ها!! قارچ های مزه دار و سیخ شده آماده برای سوخاری شدن و سس های رنگی در ظرفهایی بزرگ روی میز بود که هرچقدر دوست داری استفاده کنی! سمبوسه هایی به شکل رول سرخ شده بود و کوبه هایی با محتویات گوشت چرخ کرده. راسته ای که از آن حتما سیر بیرون میامدی! لازم به ذکر است که بعضی از رستورانها غذا های چلویی و سنتی نیز موجود داشتند و قلیان و چای نیز سرو میکردند. قهوه عربی نیز در قوری های مخصوص عربی به نام دله هم موجود بود. البته اینم بگم که دنبال سطح بهداشتی بالا و دکورهای لوکس و مجلل در این راسته نباشید همه چیز بومی و سنتی است.
#گلفام_سفر
#لست_سکند
#لست_گرام
از نظر من یکی از جاذبه های لذتبخش هر سفر و هر شهر، غذاهای مخصوص و محلی اون شهره، از جمله جذابیتهای شهر اهواز هم فلافل، سمبوسه، کپه و حمیسه (نوعی غذای عربی که با جگر درسته میشه و با نون میخورن و خیلی خیلی تنده) هستش.این خوشمزه ها اونقد طرفدار داره که یک خیابان فقط به فروش این غذاها اختصاص پیدا کرده.
در نزدیکی میدان دانشگاه و میدان لشکرآباد در خیابان انوشه ، بازاری وجود دارد که به «بازار فلافل اهواز» یا «لشکرآباد» معروف است و دو طرف آن از چندین مغازه فلافل فروشی تشکیل شده است. مغازههای این خیابان به صورت سلف سرویس هستند و میتونید هر چقدر که دلتان میخواد از فلافل ها و ترشی و مخلفات توی نونتون بذارید.
اهواز رفتین به لشکرآباد سربزنید.