تکیه معاون الملک از جمله آثار زیبا و باشکوه است که از دوره قاجاریه در کرمانشاه به یادگار مانده است. این بنای تاریخی در بافت قدیم شهر کرمانشاه در محله آبشوران قدیم و در خیابان شهید «حداد عادل» واقع شده است.این بنا در سال ۱۲۸۰ توسط حسن معینی ملقب به معاون الملک بنا شده است و از سه قسمت حسینیه، زینبیه و عباسیه تشکیل شده است. در آن زمان تکیه به منظور برگزاری مراسم مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری به کار می رفت.در سال ۱۲۸۷ در گرماگرم مبارزات جنبش مشروطه خواهی گروهی از مشروطه خواهان به علت آنکه تکیه معاون الملک محل اجتماع مخالفان مشروطه شده بود با استفاده از توپ این بنا را به آتش کشیدند. با فروکش کردن آتش هرج و مرج، حسن خان معاون الملک در سال ۱۳۰۷به بازسازی مجدد این بنای باشکوه پرداخت.
یادگار دوره قاجار است و توسط حسن معینی ملقب به معاون الملک بنا شده است و جهت برگزاری مراسم مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری به کار می رفت.
هر چه از زیبائی این بنا بگویم کم گفته ام. محو تماشای کاشی کاری ها و نقاشی هایش میشوید. رد پایی از هر دورانی در تاریخ در کاشی کاری هایش میبینید .
همیشه وقتی صحبت از کاشی کاری ها .بناهای زیبا و عمارت های باشکوه میشه ناخودآگاه ذهنمون سمت شیراز و اصفهان میره..اما اینبار در سفر دو روزه ما به کرمانشاه به تکیه ای رفتیم که ترکیب تمام این زیبایی ها رو داشت.
تکیه معاون الملک بنایی در محله آبشوران قدیم در خیابان شهید حداد عادل قرار گرفته.بنایی باشکوه از دوران قاجار که توسط حسین خان معین الرعایا معروف به معاون الملک برای برگزاری آیین ها و مراسم مذهبی بنا شد.این مجموعه شامل حسینیه.عباسیه و زینبیه می باشد.
همچنین در بخش عباسیه موزه مردم شناسی استان کرمانشاه در آن قرار دارد.اهمیت این بنا به کاشی کاری های آن است.کاشی هایی که مضامین تاریخی و مذهبی از دوره تاریخی تا زمان احمدشاه قاجار را به تصویر میکشد.
در حیاط عباسیه ضلع شمالی بنایی وجود ندارد و کاملا کاشی کاری های زیبایی است که واقع تاریخی ایران را روایت میکند.روی کاشی سوم ستون اول ردپایی را مشاهده می کنید که به باور مردم شبیه سازی شده از جای پای امام رضا در قدمگاه نیشابور است.
ورودی برای بازدید از این بنای ارزشمند 4هزار و ساعت بازدید از 9صبح تا 6بعدازظهر است
تکیه معاون الملک
یکی دیگر از تکایای زیبای کرمانشاه تکیه معاون الملک میباشد که در محله آبشوران قدیم در خیابان حداد عادل واقع است .
این تکیه با همت حسین خان معین الرعایا معروف به معاون الملک در سال ۱۲۸۰ بنا شده است.
تنوع ،رنگ و تصویر کاشی کاریهای این بنا هرکدام روایتی از تاریخ را بیان میکند.
موزه مردم شناسی کرمانشاه و موزه پوشاک و زیورالات در این تکیه قرار دارند.
و همچنین به سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه تقسیم شده است . دو حیاط بسیار زیبا با باغچه و درختانی سرسبز و همچنین دو حوض آبی دارد .
این تکیه همه روزه برای بازدید از ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر باز میباشد همچنین بلیط ورودی چهار هزار تومان میباشد.
یکی از بناهای زیبا و تاریخی کرمانشاه تکیه معاون الملک است که شامل دوحیات و هر حیات به بنایی زیبا منتهی میشود.قسمت بیرونی بنای این تکیه زیبا با کاشیهای رنگی و اکثرا آبی تزیین شده و در حیات اول آن پر است از مناظر و گل و تصاویر اشخاص معروف ایران که کاشیکاریهای بسیار جالبی دارد و حوضی در وسط حیات قرار دارد و حیات دوم که شامل بنایی زیبا همراه موزه ،درختان و باغچه زیبا و در مرکز حیات حوض بزرگ آبی رنگی قرار گرفته.بنای اول بسیار زیباست و تکیه ای است با آینه کاری و شیشه کاریهای جالب و رنگی که گفته میشود هنوز هم در مراسم تاسوعا و عاشورا همچون گذشته، از این تکیه استفاده میشود .#گلفام_سفر
تکیه معاون الملک در کرمانشاه قرار دارد و معروف به بزرگترین تکیه مینیاتوری جهان است و به لحاظ معماری و کاشی کاری بی همتا است.این تکیه در دوران قاجار و۱۱۴ سال پیش احداث شده است و از سه بخش حسینیه و عباسیه و زینبیه تشکیل شده است.سال ۱۲۸۲ مشروطه خواهان آن را به توپ بستند و حسن خام کسی بود که این تکیه را مرمت کرد
چند باری به واسطه ی کار یا تفریحی کوتاه به کرمانشاه سفر کرده بودم.
اینبار فرصتی دست داد تا در آبان ۹۸ یک روز و نیم در کرمانشاه باشیم.
ولی دوست داشتم جایی را ببینم که متفاوت با سفرهای قبلی ام به این شهر باشد. پس سری به گوگل زدیم و جاهای دیدنی این شهر را سرچ کردم.
در نتیجه ی جستجو، این تکیه با عکسهایی زیبایش، مارا بر آن داشت تا سری به این تکیه بزنیم.
موقعیت تکیه را در گوگل مپ و ویز به راحتی میتوانید پیدا کنید پس ذکر محل و آدرس خیابان معنا ندارد.
این تکیه در ۱۳۰ سال پیش و زمان قاجارها ساخته شد.
هزینه ی ورودی در آبان ۹۸، پنج هزار تومان به ازای هر نفر است.
وارد حیاط تکیه که میشوید، نقاشیهای روی دیوار و روایتهایی که با تصویرسازی های زیبا، ماجراهای این تکیه و مراسمهای مختلف و صحنه هایی از کربلا را روایت میکنند، بسیار جذاب است.
به تکیه میرویم. شیشه های رنگی که این تکیه را زیباتر کرده و مطمعن بودم که در ساعات خاصی از روز نور آفتاب از شیشه های رنگی به داخل تکیه میتابد. بهترین منبع برای اینکه زمان این اتفاق را بپرسم، متصدی تکیه بود.
پیرمردی مهربان و خوش اخلاق که از نیت ما برای عکسو فیلم در آن نورها باخبر شد و گفت فردا صبح ساعت ۸ اینجا باشید تا بتوانید عکسو فیلم بگیرید و نیاز نیست مجدد پول پرداخت کنید.
ما هم صبح روز بعد ساعت ۸، زودتر از متصدی تکیه در آن حاظر شدیم و خوشبختانه هوا هم با ما یاری کرد و تکه ابری در آسمان دیده نمیشد.
رفتن به این تکیه را در سفرتان به کرمانشاه توصیه میکنم
توی این قسمت تکیه معاون الملک و موزه پارینه ی سنگی رو میذارم که هر دو جاذبه داخل شهر هست..تکیه معاون الملک داخل خیابون حداد عادل بود و موزه ی پارینه سنگی یا تکیه بیگلربیگی توی فضای باز قدیمی شهر بود.
توی این موزه درباره سکونت انسانهای اولیه و مکان زندگی شون در خارج و در ایران و در ناحیه کرمانشاه توضیحاتی داده شده بود و خیلی جالب بود قسمت عمده ی انسانهای اولیه یا نئاندرتال ها در ناحیه بیستون زندگی می کردن..یعنی بیستون میزبان انسان های اولیه تا انسانهای امروزی هست و یه موزه طبیعیه.
تکیه معاون الملک مربوط به دوره ی قاجاریه س و محلی برای برگزاری مراسم های مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری و اجتماعی بوده.معماری این بنا شامل سه قسمت هست:
صحن اول شامل حسینیه، صحن دوم زینبیه و بخش بسیار بزرگتر عباسیه هست.
موضوعات کاشی کاری این بنا مربوط به نحوه ی عزاداری مردم در دوره قاجار تصویر پادشاهان و شخصیت های اساطیری و نقوش هندسی و اسلیمی هست.
یه موزه ی مردم شناسی هم در طبقه ی بالای قسمت عباسیه هست که مربوط به ابزار و ادوات زندگی مردم کرمانشاهه.
#تکیه_معاون الملک#تکیه_بیگلربیگی#ایرانگردی#گردشگری
یکی از زیباترین و برجسته ترین آثار دوره ی قاجار در کرمانشاه است که در محله آبشوران قدیم واقع شده است.این تکیه که اوایل جهت رفع اختلافات قومی و عشایری و اجتماعی هم کاربرد داشته که دررسال ۱۳۲۷ بدست مخالفین معین الرعایا(معاون الملک)به توپبسته میشه و سپس با خریداری خانه های اطراف هم باز سازی میشه و هم زینبیه و عباسیه به این عمارت اضافه میشه.معاون الملک در قسمت زینبیه به خاک سپرده شده و بخش آیینه کاری که در قسمت زینبیه میبینید مربوط به مقبره ایشان میباشد.در جنگ هم به علت اصابت موشک دراطراف این بنا تخریب زیادی در آن صورت گرفت که به همت میراث فرهنگی مجدد بازسازی شد.این تکیه شامل سه قسمت می باشد که صحن اول را حسینیه و فضای گنبد دار بین دو صحن را که بسیار چشم نواز و دلفریب بود را زینبیه و بخش سوم که مربوط به دو عکس آخر میباشد را عباسیه مینامند .در بخش میانی یا همان زینبیه گوشواره هایی وجود دارد که مربوط به نشستن بانوان در مراسم عزاداری امام حسین میباشد و تمام دیوار ها و حجره های اطراف آن با کاشی های زیبایی که شامل ۱۸ تابلو از صحنه های غم انگیز کربلا میباشد مزین شده است که مجموعه ای منحصر به فرد میباشد.عباسیه که بزرگترین بخش تکیه هست در واقع محل زندگی معاون الملک بوده که حیاطی بزرگ داره که بنظرم باغچه ها با گیاهان بلند از زیبایی مجموعه کم میکنند و کوتاه بودن گل و گیاه در این مکان ها بسیار مناسبتر است.ورودیه این مکان ۲۵۰۰تومان میباشد که راهنمایی که در این تکیه حضور دارند اطلااعات خوبی دارند.سرویس بهداشتی بسیاار تمیزی در پشت باجه بلیط فروشی قرار داره.در جلوی این عمارت میتونید خودروی خودتون رو پارک کنید.
#تکیه_معاون_الملک یکی از زیباترین تکیه های موجود در ایران است که در شهر #کرمانشاه و در محله ای به نام آبشوران قدیم و در خیابان شهید حداد قرار گرفته است.
این تکیه متعلق به خانواده معاون الملک که از بزرگان عهد قاجار بوده است میباشد و تماما معماری و ویژگی های یک خانه ایرانی را همانند ( هشتی یا ورودی، اندرونی و بیرونی، شاه نشین، اتاق های 5 دری و 3 دری ، غلامگردش و ...) دارا میباشد.
بر اثر مشکل بین دو خاندان معاون الملک و ظهیرالملک این تکیه آسیب جدید دیده بود ( چون محل تجمع مشروطه خواهان بود) که به سرعت مرمت شده بود. بر سد در ورودی این تکیه نام معمار آن ذکر شده است ( اصغر معمارباشی ).
در اتاق اصلی این تکیه آئینه کاری بسیار هنرمندانه ای انجام شده همینطور هم کاشی کاری هایی با نهایت ظرافت و دقت که چشم همگان را به خود خیره میکند .
سقف تکیه در نهایت دقت و ظرافت نقاشی و کاشی کاری شده و بازتاب نور که از لابه لای پنجره های رنگی مشبکی وارد اتاق میشود و بر روی سقف و دیواره ها میتابد منظره حیرت انگیزی را رغم میزند، بالکن بزرگی در اتاق اصلی ساخته شده که معرف شاه نشین است و در اینجا بزرگان جلوس میکردند که دور تا دور آن با بالشتک های رنگی و فرش دکور شده.
کاشی کاری های این تکیه تماما موضوعی و مربوط به پادشاهان ایران باستان و حتی تصویر هایی از پارسه (تخت جمشید) و جنگ ها و نبردهای حضرت محمد و علی و همینطور واقعه کربلا میباشد.
این تکیه 3 درب ورودی و خروجی دارد و دارای حسینیه،(زینبیه) و عباسیه نیز میباشد که هر یک از آنها معماری مختص خودشان را دارند که در قسمت عباسیه شما در حال حاضر موزه مردم شناسی و پوشاک و زیور آلات را میبینید.
گردشگران زیادی از سرتاسر ایران و جهان برای دیدن این تکیه زیبا و بینظیر راهی این شهر و مکان میشوند که بازدید از آن برای همگان رایگان است.
سطح این تکیه پایین تر از سطح خیابان است و برای ورود به آن باید از تعدادی پله به سمت پایین بروید، حیاط تکیه هم فضا سازی زیبایی شده و با گل های زینتی در دور حوض آب تزئین شده.
قبر معاون الملک هم در بخش زینبیه در تکیه معاون الملک قرار دارد.
تکیه معاون الملک کرمانشاه اثری شناخته شده است مملو از زیبایی و مخصوصا کاشیکاری های بی نظیر. اما در کنار اینبنای ارزشمند چند کارگاه صنایع دستی نیز وجود دارد . یکی از این ها کارگاه ساخت ساز خانم محمدی است که یکی از چند بانوی سازگر کشور هستند که هنرمندانه به ساخت تنبور و سه تار مشغولند . خودشان می گویند در اثر یک اتفاق عاشق این کار شده اند و الحق چه اتفاق خوشایندی. محیط کارگاه انقدر زیباست که خود به تنهایی نشان از سلیقه و هنر ایشان دارد . علاقمندان به فرهنگ و هنر میتوانند در کنار بازدید از تکیه معاون از این کارگاه هنری نیز دیدن کنند و از نزدیک شاهد ساخت ساز باشند.
تکیه معاون الملک در سال ۱۲۸۲ خورشیدی به بهرهبرداری رسید و در آن زمان به منظور برگزاری آیینها و مراسمهای مذهبی و رفع اختلافات قومی و عشایری به کار میرفت.این تکیه که در خیابان قدیمی آبشوران کرمانشاه واقع است، از چند بخش حسینیه، عباسیه و زینبیه تشکیل شده است. از آن جا که این تکیه در گودی قرار دارد، برای ورود به آن باید چند پله را پایین بروید که بعد از ورود به صحن اصلی به همان بخش اصلی وارد می شوید. البته این تکیه ۳ در ورودی دارد که در اصلی آن در خیابان آبشوران سابق (حداد عادل امروزی) قرار دارد. یکی از اصیل ترین دلایل شهرت تکیه معان الملک کاشیکاری منحصر بفرد آن است که از نظر رنگ و تصاویری که در آن به کار رفته و اندازه و ابعادی که دارد واقعا منحصر بفرد است. نقش هایی که روی آن ها قرار دارد عبارتند از داستان های ملی و حماسی و ادبیات مذهبی. بعد از اینکه از پله های ورودی پایین می روید وارد صحن تکیه معاون الملک می شوید که در سمت راست آن سقاخانه وجود دارد. حسینیه ی این تکیه حیاطی کوچک و دلنشین با دیوارهای بلند دارد که دور تا دور این صحن را حجره های ۲ طبقه احاطه کرده است. بخش زینبیه هم برای سوگواری زنان در نظر گرفته شده بود. تکیه معاون الملک از آثار با ارزش دوران قاجار در کرمانشاه است و دیدن معماری و شنیدن وقایعی که بر آن گذشته خالی از لطف نیست