قدمت آن به دوران قاجار بر میگردد و توسط فردی به نام عبدالله خان ملقب به بیگلربیگی ساخته شده است.دارای اتاقهای زیبا و زیادی است. در گوشه ای از حیاط حسینیه آینه کاری شده ای است که روزی که ما رفته بودیم جشن تکلیف دختران را برگزار می کردند. در بخش دیگر این تکیه موزه پارینه سنگی است. طبقه دوم اسناد مربوط به انتقال و جابه جایی های این ملک و سند ازدواج مالک و انواع دستخط های دیگر بود که در نوع خود بسیار جالب بود.
یکی از تکایای زیبای کرمانشاه تکیه بیگلربیگی است که در دوران قاجار توسط خادم الحسین عبدالله خان فراش باشی که به بیگلربیگی مشهور بوده و از مقامات مهم کرمانشاه بوده ساخته شده است.
پانزده سال تکمیل این بنا طول کشیده و در حال حاضر شامل بخش های مختلف است.در ابتدا که از پله ها پایین میرویم وارد هشتی زیبایی میشویم و بعد از داخل شدن از در به سمت حیاط سرسبز با حوض زیبایی روبه رو میشویم.
در این تکیه زیبا شما همزمان میتوانید از موزه پارینه سنگی و موزه خط و کتاب هم که در ساختمان های همین بنا هست دیدن کنید.
و در آخر از زیباترین بخش بنا که حسینیه می باشد که با آیینه کاری های بسیار زیبا و ارسی و بازتاب شیشه های رنگی روی آیینه کاری ها که نمای بسیار زیبا و عرفانی داره هم دیدن کنید.
هزینه ورودی برای هر نفر 4هزار بود.و این تکیه در محله قدیمی فیض آباد در کوچه صارم الدوله روبه روی مسجد جامع قرار گرفته و دسترسی راحتی در مرکز شهر داره و حتما تو سفر به کرمانشاه ازش دیدن کنید
یکی از تکایای زیبای شهر کرمانشاه تکیه بیگلربیگی میباشد که در خیابان مدرس و محله فیض آباد ،در کوچه بیگلری مقابل کوچه صارم الدوله قرار دارد .
قدمت این بنا به زمان قاجار برمیگردد که توسط عبدالله خان فراش باشی که به بیگلربیگی نیز معروف بوده ،ساخته شده است.
درختان سرسبز و سربه فلک کشیده این تکیه همچنان حوض پراز آبش ،ایوانهای سنگی سفیدش آدم را به زمانهای دور میبرد .
تکیه حدود سه متر پایین تر از سطح زمین قرار دارد و باید شش پله ای را به سمت پایین بروید تا به فضای اصلی مجموعه برسید.
حسینیه این مجموعه شامل دو طبقه با آیینه کاری بسیار دلفریب و ارسی با رنگهای قرمز و سبز که نور را مهمان تکیه میکنند بسیار زیباست.
این مجموعه شامل دو طبقه که ۲۴ اتاق و ۱۶ طاقچه و زیرزمینی که امروزه جایش را به شربتخانه بیگلربیگی داده میباشد.
این تکیه همه روزه به غیر از روزهای تعطیل فقط صبحها قابل بازدید میباشد.
یکی از بناهای بسیار زیبای شهر کرمانشاه تکیه زیبای بیگلربیگی است.این تکیه با فاصله از تکیه معاون الملک و بازار سنتی خیابان مدرس قرار داره.این تکیه زیبا شامل حیاتی بزرگ است که بنا دورتادور آن و در ۲ طبقه قرار گرفته است. گفته میشود این تکیه در ماههای خاص چون محرم و صفر هنوز هم محل برگزاری مراسم است.درحیات آن علاوه بر فضای سبز زیبا حوض مستطیل شکل بزرگی در وسط قرار گرفته و دورتا دور آن را موزه ها و تکیه و طبقه زیرین هم شربتخانه فراگرفته که محیط جالبی دارد و شامل اتاقهای کوچکیست که در وسط به حوضی با فواره های کوچک منتهی میشوند و نشاندهنده استفاده از اتاقای خنک آن در گذشته و در فصل تابستان بوده است.داخل حسینیه هم آینه کاریهای زیبایی دارد و ترکیبی از آینه کاری دیوارها و شیشه های رنگی پنجره ها محیط جالبی ایجاد کرده است. دورتادور حسینیه هم قاب عکسهای بانیان و افراد سرشناس شهر قرار داده شده است.#گلفام_سفر
در خیابان مدرس کرمانشاه مقابل مسجد جامع تکیه بیگلر بیگی با عمری قاجاری خوش نشسته.ورودی تکیه بسیار کوچکه و ممکنه براحتی پیدا نکنید و دارای چند درب هست که ممکنه فقط یکی از درب ها باز باشه .این بنا یکی از زیباترین آثار کرمانشاه میباشد که دارای حیاط وسیع و عمقی دو و نیم از سطح خیابان میباشد و در ایام محرم در این مکان عزاداری برگزار میشود .ضلع شمالی آن شامل زیر زمین با تاق و قوس های زیبا و ستون های چوبی و حوض آب است که به حوضخانه معروف است و در بررسی شربتخانه بیگلربیگی بنده میتونید بخش حوضخانه رو مشاهده کنید.بخش غربی آن که گنبد حسینیه نیز در آن قرار دارد بسیار زیبا ومنحصر بفرد میباشد که شامل تالاری با آیینه کاری های خیره کننده و ارسی های زیبا و وجود منبرر و علم و پارچه های سیاه شاهد عزادار بودن خانه در ایام محرم است.و همچنین در این بخش شجره نامه عبدالله خان فراس باشی وجود داره و در بخش گوشواره ها آیینه های رنگی با خط کوفی با اله الا الله های زیبایی رو میتونید ببینید .ورودی این خانه ۲۵۰۰ تومان میباشد.
#تکیه_بیگلربیگی از تکیه های بسیار زیبای عصر قاجار میباشد که در #کرمانشاه و در محله فیض آباد ( مدرس) و در کوچه بیگلربیگی قرار دارد. برای بازدید از این تکیه زیبا شما باید مبلغ 3.000 تومان بلیط جهت ورود به محوطه پرداخت نمایید که همه روزه از صبح تا 5 عصر برای بازدید میتوانید به این مکان بروید.
معماری و ساخت تکیه بیگلربیگی تماما شبیه به معماری خانه های عهد قاجار میباشد ، حوض آب بزرگی در وسط حیاط قرار گرفته که دورتا دورش را با گل و گلدان های زینتی و درخت آراسته اند، معماری داخل تکیه نیز منحصر به فرد است خصوصا آئینه کاری های آن که در بین تکیه های کرمانشاه هنرمندانه ترین آئینه کاری را دارد و زبانزد است.
نمای بیرونی تکیه هم دارای گچ بری بسیار زیبایی میباشد و بر روی یکی از دیوارها با گچ بری زیبایی نوشته شده ( یا ابا عبدالله)، ساختمان تکیه در دو طبقه و دارای اتاق های 3 در و 5 دری زیبایی از جنس چوب میباشد و لبه های سقف هم که نمای آن میباشد با چوب کاری ظریف و هنرمندانه ای نماکاری شده و پنجره های آبی رنگی را در پایین بدنه ساختمان هم مشاهده میکنید که نور گیر زیرزمین هستند و در بخش زیر زمین هم حوض آبی در وسط اتاق قرار دارد. تالار آئینه کاری بسیار بزرگ و زیبایی را میبینید که ( حسینیه ) میباشد.
در حال حاضر شما در این تکیه میتوانید دو موزه ( پارینه سنگی و خط و کتابت ) را مشاهده و بازدید نمایید که در موزه پارینه سنگی جمجمه های کشف شده از انسان را که یکی از آنها متعلق به 90.000 تا 100.000 هزار سال پیش است که در فلسطین پیدا شده را میتوانید ببینید.
این تکیه توسط شخصی به نام ( عبدالله خان فراش باشی) که معروف به بیگلربیگی بود ساخته شده است.
تکیه بیگلربیگی در خیابان مدرس کرمانشاه قرار دارد که قدمتش به زمان قاجار برمیگردد و شخصی به اسم عبدالله خان که به بیگلربیگی معروف بود اینi بنا را ساخته است. گچبری ها و آیینه کاری های زیبای این تکیه آن را از بقیه تکیه ها متمایز ساخته است. همچنین در این تکیه دو موزه وجود دارد که علاقمندان به موزه را نیز به سمت خود میکشاند، موزه خط و کتابت و موزه پارینه سنگی. این تکیه دارای یک حیاط زیبا با حوض بزرگ هست. ۲۴ اتاق دارد و مهمترین قسمت آن بخش غربی آن است که بخش گنبدخانه حسینیه را در خود جای داده است.