قدمت این خونه دوران قاجاری که تو محله سلطان امیر احمد قرار داره به حدود ۱۳۰ سال قبل برمی گرده و معمکاری اونم هنوز هم جذابه، اون قدر که جزو برنامه ثابت تور کاشان آژانس های مسافرتیه. «خانه بروجردی ها» که هم بخش اندرونی و هم بیرونی داره، گودال باغچه نداره. این بنا در سه طبقه و به صورت چهار طرف ساخته شده که در اطراف حیاطای اندرونی و بیرونی بنا شده دو سرداب، شاه نشین پنج دری، مهتابی، هشتی ورودی، ایوان تابستانی، ایوان زمستانی قرار داره. ویژگی بارز این بنا سرپوشیده بودن اونه که در کل شهر کاشان منحصر به فرد و استثنائیه. تزئینات ایوان تابستانی این بنا در کاشان منحصر به فرده و نقاشی های بی نظیری در این خونه به چشم میخوره که زیر نظر کمال الملک، نقاش بزرگ ایرانی اجرا شده.
بی شک مهمترین، زیباترین و شاهکار و فخر معماری ایرانی همین خانه ی بروجردیهاست که داستان ساخته شدنش، داستانی عاشقانه س و از قرار پسر خانواده ی بروجردی برای به دست آوردن دل دختر خانواده ی طباطبایی ساخت این بنای باشکوه رو آغاز میکنه و ... .
در طراحی و ساخت این ابنیه هنرمندان و معماران زبردست و نامداری مثل کمال الملک، علی مریمی کاشانی، صنیع الملک و ... دست داشتن و انصافا یادگاری از خود به جا گذاشتن که نمونه ش پیدا نمیشه.
در ساخت این خونه هنرهای فراوان به کار رفته شده و طبق گفته ها ساختش هجده سال زمان برده.
از مهم ترین نکات مهندسی این خانه، سرداب اونه که حتا در اوج فصل گرما به قدری سرد و خنکه که آدم رو به فکر فرو میبره با تکنولوژی اون دوره چطور اینجا ساخته شده!
فقط حیف که نگهداری این عمارت باشکوه در نهایت کج سلیقگی انجام میشه و در و دیوارها پر اعلانات و بنرهای تبلیغاتی رستوران و کافی شاپه!
این خانه در قسمت بافت قدیمی شهر کاشان هستش و در نزدیکی خانه طباطبایی ها،نماد شهر کاشان بادگیرهای خاص و خارق العاده ی خانه ی تاریخی بروجردی هاست.
داستان ساخت این خونه خیلی جالبه:
حاج سید حسن نطنزی عاشق دختر سید جعفر طباطبایی، که یکی از بزرگ ترین تاجران فرش آن دوران بود، می شه. طباطبایی نیز برای رضایت دادن نسبت به ازدواجشان شرطی میذاره طباطبایی در خانه ی بسیار زیبایی (خانه ی طباطبایی ها) زندگی می کرد؛ لذا از سید مهدی می خواد که خانه ای همانند خانه طباطبایی ها بسازه تا با ازدواج او با دخترش رضایت بده. سید مهدی نیز قبول می کنه و بعد از ۷ سال که ساخت حیاط اندرونی به پایان میرسه، در خانه ساکن شده و بعد از ۱۱ سال تالار اصلی نیز تکمیل می شود. خانه بروجردی اکنون محل اداره میراث فرهنگی کاشان است.
سقف تالار با طرح بسیار زیبایی از گچبری و مقرنس کاری رنگ آمیزی شده است.
#گلفام_سفر
این خانه در دوران قاجاریان و در سال ۱۲۴۲ توسط بازرگانی معروف به نام حاج سید حسین نطنزی ساخته شد . این فرد بر خلاف تصور خیلی ها کاشانی بوده اما به دلیل ارتباطات تجاری بسیاری که با بازرگانان شهر بروجرد داشته، به او بروجردی می گفتند و به همین دلیل این خانه به خانه ی بروجردی ها نام گذاری شده است حیاط خانه در قسمت بیرونی واقع شده است که بازدید کنندگان می توانند به راحتی از آن بازدید کنند. عمارت هم در این قسمت قرار گرفته است و قسمت هایی مثل راهروی ورودی، حیاط مرکزی، تالار سرپوشیده با نورگیر، بادگیرها، اتاق های زمستانی و تابستانی را شامل می شود. در قسمت بیرونی، بناهایی در دو سر حیاط قرار گرفته اند. در قسمت جنوبی، مهمترین قسمت این بنا قرار دارد که تالاری بسیار بزرگ با سقفی گنبدی شکل دارد. دیوارها هم مملو از نقاشی های به سبک روسی و گچبری های فوق العاده دیوارها از دیگر زیبایی های این بخش هستند . بخش داخلی خانه بروجردی ها در کاشان ۲ قسمت مجرا دارد: قسمت شمالی و قسمت جنوبی خانه ی بروجردی ها تا حالا چند بار مرمت شده است و نمونه ای کامل از یک خانه اعیانی در دوران گذشته می باشد . مدت زمان لازم برای بازدید از این اثر ۱ ساعت می باشد و هزینه بلیط ۳ هزار تومان برای هر نفر است این بنا هر روز به جز ایام سوگواری از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر پذیرای بازدید کنندگان می باشد . #گلفام_سفر
خانه بروجردی ها در کاشان قرار دارد و نماد شهر کاشان بادگیرهای خاص و خارق العاده خانه بروجردی است درنیمه دوم قرن ۱۳ هجری در دوران قاجار ساخته شد.حاج سیدحسن نطنزی صاحب خانه است.مساحت آن ۱۷۰۰ متر و زیربنای آن ۱۰۰۰ متر است دو قسمت اندرونی و بیرونی دارد مهمترین بخش خانه تابستان نشین است که در مقابل ورودی اصلی است.سقف تالار با طرح بسیار زیبایی از گچ بری و مقرنس کاریرنگ آمیزی شده است.به دلیل این خانه بروجرد مشهور شده که صاحب خانه بازرگان بوده و از بروجرد مال التجاره وارد میکرده
این خانه یکی از چندین خانه تاریخی کاشان است که در بافت قدیمی کاشان قرار دارد. متاسفانه بخشهایی از خانه کاربری اداری پیدا کرده است. بخش تابستان نشین و ایوان آن پر از فضولات پرندگان است. به نظر میرسد تملک خانه توسط میراث فرهنگی کاشان بیشتر به بنا آسیب زده است. انواع کاغذ و بورد و صندوق صدقات به دیوار پیچ شده است.
اما خود خانه بهترین تزییناتش در بخش جنوبی بنا و ایوان وسیع و بزرگ با سقف رفیع آن است. گچبریهای این بخش شبیه آنچه که در مثلا سقف تیمچههای بازار کاشان میبینیم، است.
هر چند این خانه هم زیباییهای خاص خودش را دارد و مثلا بادگیرهای آن ویژه و زیباست ولی مثل خانهی طباطبائیها حس خوبی منتقل نمیکند یا راز آلود بودن خانه عباسیان را ندارد. البته شاید نگهداری نامناسب از آن هم به این حس دامن میزند.
یکی از چشم گیرترین و پر طرفدارترین جاذبه ها در شهر کاشان خانه های تاریخی آن میباشد که #خانه_بروجردی ها یکی از معروفترین و زیباترین خانه ها میباشد.
این خانه در خیابان علوی در محله سلطان میراحمد قرار گرفته که در کوچه پس کوچه های باریک و کاهگلی و زیبای #شهر_کاشان میباشد و در کنار خود جاذبه های دیگری همانند خانه های( عباسیان و طباطبایی و باکوجی ) و حمام سلطان امیراحمد را دارد.
شما همه روزه از ساعت 8 صبح لغایت 17 عصر با مبلغ ورودی 3.000 تومان برای هر نفر در ازای بلیط میتوانید از این خانه خارق العاده بازدید نمایید.
به رسم تمام خانه های قدیمی ایرانی این خانه هم شامل بخش هایی همانند ( هشتی یا ورودی، شاه نشین، غلام گردش، آشپزخانه، اتاق های 5 دری و سه دری با پنجره های ارسی و مشبک و رنگارنگ، بادگیرهای منحصر به فرد، سقف گنبدی شکل و مقرنس، باغ و باغچه ایرانی به همراه استخر و حوض آبی در وسط، اندرونی و بیرونی و ...) میباشد که تماما در اوج هنر و ظرافت ساخته شده است ، این خانه و خانه طباطبایی ها را عروس خانه های کاشان مینامند.
گچ بری ها و مقرنس کاریها و کاشیکاری های فوق العاده و بینظیری را در این خانه مشاهده میکنید که هوش از سرتان میبرد و هزاران بار احسنت به معمار و سازنده آن میگوئید که همچین خانه ای را طراحی و به اجرا درآورده است.
خانه در دو طبقه ساخته شده است و دارای زیرزمینی هم می باشد که همانند تهویه و کولر عمل میکند و تابستان های گرم و خشک شهر کویری چون کاشان را به هوایی مطبوع و خنک تبدیل می کند و در واقع به این قسمت تابستان نشین گویند.
من هر بار که به دیدن این خانه رفتم حس بازدید برای اولین بار را داشتم و محو زیبایی و معماری اش شدم و ساعت ها در این خانه به نظاره نشستم و بند بند آن را بارها تماشا کردم.
ساخت این خانه به دوره قاجار برمیگردد. نکته جالب اینجاست که آقای بروجردی که از بازرگانان بنام آن عصر و اهل نطنز بودند عاشق دختر آقای طباطبایی که از اعیان شهر کاشان بودند شدند و در نهایت هم با هم ازدواج کردند و ایشان در واقع داماد ایشان بودند.
به نظر من خانه بروجردی ها زیباترین خانه تاریخی کاشان است بخصوص از نظر معماری و نمای زیبایش که بادگیرها و نورگیر هلالی شکل آن جلوه خاصی بهش داده است. در مورد داستان ساخت این خانه قاجاری که در بررسی های دیگر دوستان گفته شد اما تزئینات و نقاشی های خانه کار صنیع الملک (عموی کمال الملک) و معمار این خانه استاد علی مریم کاشانی است که تیمچه امین الدوله بازار کاشان نیز از کارهای اوست. این خانه دارای دو بخش اندرونی و بیرونی است و این چیزی که ما می بینیم فقط بخش بیرونی اش است. اتاق ۵ دری در وسط و اتاق های ۳ دری در طرفین و ایوان تابستانی در جلوی اتاق ۵ دری از زیبایی های این خانه بزرگ است.
خانه بروجردیها در محله سلطان میراحمد کاشان یکی از آثار معماری ارزشمند ایران است که نظر هر بیننده ای را به خودش جلب میکند. مالک این خانه که تاجری بروجردی بوده برای رسیدن به دختری که عاشقانه دوستش داشته شرط پدر عروس را برای ساخت خانه ای مانند خانه پدری می پذیرد. در ساخت این خانه تمامی اصول معماری اقلیم گرم و خشک رعایت شده و تزیینات بی نظیری در فضاهای خانه به چشم میخورد. وقتی از در وارد میشوید اصلا انتظار دیدن این همه زیبایی را ندارید.بعد از عبور از هشتی و پس از عبور از دالانی شیبدار وارد حیاط میشوید، که منظره زیبای تالار و تابستان نشین خانه روبروی شما قرار میگیرد، خانه به صورت حیاط مرکزی ساخته شده و شمال و جنوب خانه فضاهای اصلی و در دوطرف اتاقهای درجه دوم ساخته شده، تالار روبرو که پشت به آفتاب است به عنوان تابستان نشین استفاده میشود و بادگیر معروف و بی همتای خانه روی این تالار ساخته شده، نقاشیهایی که عموی کمال الملک خالقش بوده به زیبایی فضا افزوده. در زیر تالار، زیرزمینی ساخته شده که وقتی واردش میشوید حداقل ده درجه از دمای محیط کم میشود و در گرمترین روزها هم خنکای دلچسبی دارد. روبروی این فضا در سمت دیگر حیاط، اتاقی که روبه آفتاب قرار دارد که برای اقامت زمستانی استفاده میشده. دیدن این بنای زیبا به همه علاقمندان به معماری سنتی ایرانی پیشنهاد میشود.عکسها مربوط به دو دوره بازدید هستند.
خانه تاریخی بروجردی ها در زمان قاجار ساخته شده است یکی از بی نظیر ترین خانه های کاشان است نزئینات داخلی خانه ،نقاشی های دیواری و گچ بری های سقف واقعا بی نظیر است و نشان دهنده معماری بی نظیر این خانه است در یکی از اتاق های خانه ماکت کوچکی از از این مجموعه به نمایش گذاشته شده است
خانه بروجردیها در زمره با ارزشترین و مشهورترین خانه های تاریخی کاشان، ایران و جهان قرار دارد.حاج سید حسن نطنزی این خانه را در زمان قاجار ساخته است.مجموعه شامل یک حیاط بیرونی،دو حیاط اندرونی در زمینی به وسعت ۳۵۰۰ متر مربع می باشد.بخش تابستان نشین سرپوشیده بوده و گنبدی شکل.تزئینات بنا منحصر بفرد بوده و شامل مقرنس، گچ بری و نقاشیهای بسیار زیبا.
خانه بروجردی ، قصه عشق و دلدادگی است.زمانی که سید حسن به خواستگاری دختر سید جعفر طباطبائی میرود، پدر دختر برای دادن رضایت شرطی میگذارد:خانه ای بساز به زیبائی و شکوه خانه طباطبائی تا در شان دخترم باشد.این امر از طرف سید حسن اجابت میشود.خانه قاجاری زیبا با بادگیر.و نورگیرهای منحصر بفرد با نقاشیهائی که زیر نظر استاد کمال الملک طراحی و اجرا شدند.به این ترتیب این ازدواج سر می گیرد.
میدونستین پشت ساخت این خونه ی زیبا ی داستان عاشقانه هست!
صاحب این خانه، حاج سید حسن نطنزی از بازرگانهای نطنزی مقیم کاشان بوده ،اون به خاطر سفرهای زیادی که به شهر بروجرد داشته به بروجردی معروف شده. عاشق دختر سید جعفر طباطبایی نطنزی یکی از بزرگترین تاجران فرش آن زمان میشه و طباطبایی نیز برای رضایت دادن نسبت به ازدواجشان شرطی میزاره. او که در خانهٔ بسیار زیبایی که اکنون با نام خانه طباطبایی ها شناخته میشود زندگی میکرده و به سید حسن میگوید که باید خانهای همچون خانهٔ من بسازی تا دخترم را به همسریت در بیاورم. سید حسن نیز قبول میکند و بعد از ۷ سال که ساخت حیاط اندرونی به پایان میرسد در خانه ساکن شده و بعد از ۱۱ سال تالار اصلی نیز تکمیل میشود.
خیلی زیباست ما که از دیدنش حظ بردیم
شهر کاشان، سرشار از ذوق و هنر معماری است ولی در این بین، به نظر من، تعدادی از آثار به طرز شاخصی، متفاوت و بی نظیر هستند. یکی از این آثار، خانه بروجردی هاست.
داستان این خانه را دوست دارم. چون بنایی است که با عشق ساخته شده. عشق پسرِ تاجری نطنزی به نام حاج آقا بروجردی به دختر حاج آقا طباطبایی (صاحب عمارت طباطبایی ها) و شرطی که پدر عروس خانم برای آقا داماد می گذارد، مبنی بر ساخت عمارتی همانند عمارت طباطبایی ها... الحق که داماد عاشق، به خوبی از عهده اجرای این شرط بر می آید و عمارتی برای عشقش می سازد به مراتب زیبا تر از خانه پدری...
معمار خانه همان هنرمندی است که عمارت طباطبایی ها را ساخته و گچ کاری ها و نقاشی های این خانه هم، زیر نظر استاد صنیع الملک (عموی کمال الملک) انجام شده است.
قسمت شاه نشین عمارت واقعا زیباست. به نحو عجیبی انسان را محصور زیبایی اش می کند. در بازدید از این بخش، برای لحظاتی چشم هایم را بستم و دوران زندگی صاحبان خانه را در این قسمت تصور کردم...
یکی دیگر از نکاتی که در این خانه و اکثر عمارت های دیگر کاشان وجود دارد، استفاده از طرح قالی کاشان در سقف عمارت هاست. یعنی همان طرح و نقش قالی را با گچ بری و رنگ، بر روی سقف ایجاد می کنند و این هم یکی دیگر از زوایای نبوغ و خلاقیت معماری ایرانی است.
این خانه متعلق به دوران قاجار است و در محله سلطان میر احمد قرار گرفته.
توصیه می کنم حتما زمان کاملی را برای بازدید از این عمارت زیبا و لذت بردن از هنر سازندگان آن اختصاص دهید.
کاشان شهری کهن که خانه های تاریخی بسیاری در آن قرار گرفته. یکی از خانه های تاریخی و مشهور آن که خانه بروجردی ها می باشد که در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده.
این خانه بدلیل معماری باشکوه، گچ بری، آینه کاری و از همه مهمتر نقاشی های بسیار زیبای خود که بیشتر توسط برادرزاده ی کمال الملک نقاش سرشناس ایرانی کشیده شده، مشهور شده.
برای بازدید از این خانه زیبا حدود ۱/۵ ساعت زمان نیاز دارید. از دیگر مکان های تاریخی که در این محله (سلطان میر احمد) قرار گرفته می توان به خانه تاریخی عباسی، طباطبایی، عامری و حمام و امام زاده سلطان امیر احمد اشاره کرد.
خانهٔ بروجردیها از آثار تاریخی شهر کاشان است. این بنا در محلهٔ سلطان میراحمد واقع است و در نیمهٔ دوم قرن ۱۳ هجری و در زمان قاجار ساخته شده و تحت شماره ۱۰۸۳ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شدهاست.اگر راهتان به اصفهان خورد کاشان از شهرهای زیبا و مذهبی ایران است که خیلی زیبا و تاریخی هستش که خانه بروجردی ها با تاریخی بسیار زیبا و بادگیری منحصر به فرد.
#تایسیز