چند سال پس از مرگ مسیح، یوحنا مریم مقدس را به این خانه آورد که در دامنه کوه بولیبول (Bülbül) واقع شده است. برخی اعتقاد دارند که مریم مقدس تا 64 سالگی در این خانه زندگی کرد و پس از آن فوت شد.
خانه حضرت مریم یک کلبه جنگلی است که به سبک رومی ساخته شده و حضرت مریم بعد از مرگ و قیام حضرت عیسی تا آخرین روزهای عمرشان در این مکان زندگی کردند.این کلبه که در نزدیکی افسوس قرار دارد از دو بخش تشکیل شده که با سنگ های مستطیلی ساخته شده ، پنجره های آن نزدیک پشت بام هستند و در وسط آن هم یک اجاق قرار دارد .
محل این خانه تا مدت زیادی نامشخص بوده تا اینکه یک راهب آلمانی محل دقیق این خانه را مشخص کرد و طبق آدرسی که او داده بود ، دقیقا به این خانه رسیدند و خرابه های این خانه در سال ۱۸۹۲ پیدا شد و در دهه ۱۹۵۰ به صورت یک زیارتگاه با کلیسای کوچک بازسازی شد و هر سال در ۱۵ آگوست برای حضرت مریم در این محل مراسم بزرگداشتی برگزار می شود .
در کنار این خانه ، چشمه های آبی وجود دارد که آب آنرا متبرک می دانند و همینطور دیواری قرار دارد که مردم به امید این که مریم مقدس با مهربانی دعاهایشان را مستجاب کند آرزوهایشان را بر روی کاغذ یا دستمال مینویسند و به این دیوار وصل میکنند.
ترکیه کشور عجیب و غریب و زیبایی هست.
سرتاسر اون پر از آثار باستانی و آثار دینی،زیبایی ها طبیعت و ....
واقعا این کشور رو باید چندبار رفت و همه جای اون رو دید.
غرب ترکیه بسیار بسیار تحت تاثیر فرهنگ رومی قرار داره.
خانه حضرت مریم که به سبک رومی ساخته شده، آخرین پناهگاه حضرت مریم بوده که در بالای کوه بلبل (9 کیلومتری شهر اِفِسوس) قرار دارد و از سنگ ساخته شده است.
از قرن چهارم بعد از میلاد مسیح به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار گرفت و تا به امروز نیز یکی از مقدس ترین مکان های کوش آداسی شناخته می شود که هر ساله در تاریخ 15 آگوست مراسم یاد بود حضرت مریم برگزار می شود.
این مکان در حقیقت خانه ای است که حضرت مریم بعد از قیام و مرگ حضرت عیسی مسیح ۱۰سال آخر عمر خود را در آن زندگی می کرده است.مطابق با روایات تاریخی حضرت عیسی (ع) پیش از دستگیری و مصلوب شدن ، مادرش را به دوست و حواری نزدیگ خود سنت جین سپرد تا مراقب ایشان باشد .پس از به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی (ع) ، سنت جین ماندن حضرت مریم را در بیتالمقدس صلاح ندانست و برای اینکه آسیبی به ایشان نرسد همراه با ایشان فرار کرد . در آن دوره شهر افس ، شهری بزرگ و پرجمعیت و مهم بود و سنت جین تصمیم گرفت تا در این شهر به ترویج دیدن مسیحیت بپردازد .اما چ.ن این شهر در عین حال شهربت پرستان بود تصمیم گرفت تا حضرت مریم را در مکانی دنج و خارج از این شهر نگاه دارد و از ایشان مراقبت نماید.
بیرون خانه هم محلی است که به نام دیوار آرزوها شناخته شده است. گردشگران می توانند آرزوی خود را در نامه ای روی کاغذ و یا پارچه ای نوشته و آن را به دیوار بزنند.همچنین مکانی نیز برای روشن کردن شمع وجود دارد که مردم در آنجا شمع روشن کرده و دعا می کنند.چاله ای که در این محوطه وجود دارد که به جهت غسل تعمید مسیحیانی که در بزرگسالی به مسیحیت گرویدند استفاده میشده است.
مغازه های زیبای سوغات فروشی هم جزئی دیگر از این محوطه هستند.
عکس گرفتن از داخل خانه ممنوع است و برای ورود به آن همه باید روسری بپوشند.
عکس شماره ۴ رو با زوم از داخل خانه گرفتم
این خانه در نزدیکی شهر سلجوک است. ما با تاکسی از ترمینال کوچک سلجوک به این محل رفتیم. قیمت بلیت برای شهروندان ترک و گردشگران متفاوت بود، راننده تاکسی با این حرف که شما همم ترک زبان هستید و هموطن ما از گیشه فروش بلیت، برای ما بلیت را با همان قیمت عادی خرید!
بعضی جاها گویی انرژی خاصی دارند. اینجا هم یکی از این مکانها بود و آرامش و حس خوبی داشت. در قسمتی از محوطه ساختمانی کوچک قرار داشت و شبیه عبادتگاهی کوچک بود. در بیرون از این خانه دیواری بود که من اسمش را دیوار آرزوها میگذارم و هرکسی آرزو یا خواستهاش را نوشته و از دیوار آویزان کرده بود.
ما از همان ترمینال سلچوک تاکسی را برای بازدید از این خانه و افسوس و غاری که ادعا میشود برای اصحاب کهف است و برگشت مجدد به ترمینال به قیمت 60 لیر کرایه کرده بودیم.
ما برای بازدید از خانه مریم مقدس ، تور ترکیبی بازدید از افه سوس و خانه مریم مقدس را به مبلغ 42 دلار برای هر نفر گرفته بودیم ( معمولا به همین شکل ترکیبی همه برای بازدید این دو مکان می روند ؛ چون به هم نزدیک هست ) می توانید به صورت شخصی نیز به این مکانها بروید و قطعا هزینه تان هم کمتر خواهد شد . پس از بازدید از افه سوس و طی یک مسیر دیگر ، ون مسیر کوهستانی تا خانه حضرت مریم را می رفت .
این مکان از نظر ترکها و مسیحی ها خیلی مقدس است و حتی ۲ تا از پاپ های دنیا صحت این مکان را تایید کرده اند و هدایایی هم داخل خانه گذاشته اند . گویا حضرت مریم سالهای آخر عمرش را به بالای این کوه پناه برده بوده و زندگی میکرده است . در راه یک مجسمه زیبا هم از مریم مقدس که خودشان - ویرجین ماری - صدا میزدند ، درست کرده بودند که توانستم فقط از داخل ون در حال حرکت عکس بگیرم .
ورودی مجموعه تعدادی سرباز مسلح گیت امنیتی را تشکیل داده بودند و این نشان می دهد که هرجا مسایل دینی و مذهبی باشد ، حساسیت ها هم بالا میرود!! از گیت که بگذرید سمت چپ ورودی هست و سمت راست خروجی . بنابراین از چپ وارد بشوید ...
مجموعه خانه مریم مقدس تشکیل شده است از یک چاه که همان اول مسیر است و در آن سکه پرتاب میکردند ( مثل چاه جمکران ) جلوتر که بروید به خود خانه که سنگی است می رسید و چند نیروی امنیتی هم داخلش ایستاده اند و باید بدون اینکه عکس بگیری و حرف بزنی خیلی ساکت داخل بشوی و از در دیگر هم خارج شوی !! داخل خانه تعدادی شمع گذاشته اند که میتوانید بردارید و خارج از خانه در جای مخصوصی که تعبیه کرده اند برای برآورده شدن حاجاتتان روشن کنید !! البته که ما اعتقاد نداشتیم و فقط برای سرگرمی این کار را انجام دادیم . همچنین قبل از وارد شدن به خانه با زووم کردن توانستم یک عکس نه چندان خوب از داخل خانه بگیرم .
همچنین سه چشمه ( یا همان شیر آب ) وجود دارد که برای خودشان فلسفه ای دارند ( یاد چشمه زمزم افتادم ) بعد از چشمه ها در ادامه مسیر به دیواری می رسید که مملو از کاغذ و پارچه و حتی دستمال کاغذی و ( هرچه که بشود رویش چیزی نوشت ) است . اسم این دیوار ، دیوار آرزوهاست که مردم جای خالی برایش نگذاشته اند ! ما هم پس از نوشتن آرزویمان به سمت خروجی حرکت کردیم .
این برنامه در کل حدود 2 ساعت زمان می برد ...
#جاذبه #جاذبه_شهر #کوش_آداسی #مریم_مقدس #خانه_مریم_مقدس #ویرجین_ماری