افسوس یک شهر باستانی یونانی در ساحل ایونیا است. این شهر در 3 کیلومتری جنوب غربی سلچوک واقع شده و هم اکنونی بخشی از استان ازمیر است. افسوس در قرن 10 پس از میلاد و در مکان پایتخت سابق ارزوان (Arzawan) ایجاد شد. شهر باستانی افسوس در دوران یونان کلاسیک به عنوان یکی از 12 شهر ایونیا به شمار می آمد. این شهر پس از سلطه جمهوری روم در سال 129 قبل از میلاد رشد و توسعه یافت.
شهر تاریخی اِفسوس,یکی از تاریخی ترین شهرهای دنیا است.
این شهر که ساکنان آن یونانیان بودند به دریا راه داشت و همین موضوع موقعیت آن را بسیار خوب می کرد، در زمان گذشته مرکز بازرگانی و رفت و آمد تاجران کشورهای مختلف شده بود.هزینه ورودی ۴۰ لیر بود.
شهر اِفسوس واقعا ادم رو افسون می کنه،ستون های بلند و همه از سنگ خالص،مجسمه های یونانی،انواع نبوغ شهر سازی اون دوران،خانه ها و کاخ ها،کتابخانه،سالن تئاتر وسنگ فرشهای زیبا همه همه بسیار شگفت انگیز هستند. هر کدام از بناهای این مجموعه خود به تنهایی دنیایی از زیبایی و شکوه تمدن یونانیان در مدیترانه شرقی را به تصویر میکشد. استادیوم ودیوس,کلیسای ویرجین ماری یا مریم مقدس,تئاتر بزرگ,کتابخانه سلسیوس با ستونهای متعدد جزو مهمترین آثار اونجا است.پر بود از توریستها از بسیاری از کشورها،یعنی دیدن این همه تاریخ دیرینه برای هر کسی که به کوش اداسی می یاد واقعا ضروریه.مسیر حدود ۵ کیلومتر می شد و بعد اون درهای خروج که پر بود از مغازه هایی که طرح ها و مجسمه های افسوس و سوغاتی وبستنی و نوشیدنی و ..... می فروختند.برای رفتن به اونجا ما از کوش اداسی دولمیش گرفتیم تا ترمینال سواری شهر سلجوک و از اونجا هم یه تاکسی در بست به همراه یه خونواده دیگه تا شهر افسوس گرفتیم.
شهر باستانی اِفسوس یکی از مجموعه های به جا مانده از امپراطوری روم شرقی و یونانیان باستان، در کشور ترکیه است که در نزدیکی شهر کوش آداسی کنونی قرار گرفته است.
به توصیه یکی از دوستان از اینجا بازدید کردم ولی بر خلاف تمامی نقد های قبلی، به هیچ وجه انتظاراتم رو بر آورده نکرد و اصلا خوشم نیومد.
بیشتر قسمت های این شهر باستانی خراب شده و جز آواره چیزی ازش باقی نمونده به جز چند قسمت که همچنان پابرجا هستن و به نظرم هزینه ورودی 72 لیر برای همچین جاذبه ای خیلی بالاست.
اگه از ازمیر قصد بازدید از افسوس رو دارید، از ایستگاه قطار باسمانه، سوار قطار ازمیر به دنیزلی بشید و شهر سلچوک پیاده بشید. از سلچوک با دلموش و با هزینه هر نفر 4 لیر میتونید به افسوس برسید.
اگه از کوش آداسی میخواید برید افسوس، از اتوگار کوش آداسی سوار دلموش های سلچوک بشید و از راننده بخواید که نزدیک افسوس پیادهتون کنه. هزینه دلموش از کوش آداسی به سلچوک هم 8 لیر هست.
حدود ۲۰ کیلومتری شهر کوش آداسی و نزدیک سلچوک هست. قدمت آن حدودا به ۵۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد.این شهر به خاطر حملات مغول ها و بعد از آن به خاطر جنگی که بین سلجوقیه و عثمانی صورت گرفت، از بین رفت و در آن بناهایی چون ادیون، میدان دومیتیانوس،تئاتر بزرگ، حمام ها، بازار، ورزشگاه ودیوس درب مازئوس، کلیسای کنسول، کتابخانه سلسوس، جاده مرمر، معبد آرتمیس، خانه حضرت مریم و زادگاه هراکلیتوس باسیلیک سنت جان وجود دارند.حدود ۳ ساعتی طول میکشه تا کل مسیر را ببینید.بهتره از ورودی بالای کوه وارد شدید چون ورودی پایین شیب داره و خسته میشید.بهترین زمان بازدید هم صبح زود و یا بعدازظهر هست.
توصیه: عینک ؛ضدآفتاب؛کفش راحت برای پیاده روی؛آب و خوراکی همراهتون باشه.
افسوس یکی از شهرهای آناتولی باستان بود که امروز ویرانههای آن به عنوان مرکز گردشگری و باستان شناسی در سه کیلومتری جنوب شهر سلجوک استان ازمیردر کشور ترکیه قرار دارد. ویرانههای افسوس یکی از بزرگترین مجموعههای به جای مانده از تمدن یونایان در مدیترانه شرقی است. ستونها و سرستونهای ایونیک ، مجسمه های بزرگ، آمفی تئاتر رو باز، کتابخانه، کتیبه، معبد ،کلیسا و... در این شهر وجود داشته. همچنین گفته میشود اصحاب کهف در این شهر زندگی میکرده اند. رفتن به این منطقه باستانی هم از ازمیر و هم از کوش آداسی امکان پذیر است. مبلغ ورودیه افسوس ۷۲ لیر میباشد. قبل از ورودی تعداد زیادی مغازه و یکی دو کافه و رستوران قرار دارد.
شهر افسوس زیباترین جاذبه باستانی ترکیه است که ثبت جهانی شده، در توصیف این شهر،همین بس که یکی از عجایب هفت گانه قدیم دنیا یعنی معبد آرتمیس در این شهر قرار داشته، این شهر باستانی دارای جاذبه هایی مثل کتابخانه سلسوس، آمفی تئاتر بزرگ، معبد هادریان و ... است. مدت زمان لازم برای بازدید از همه قسمت های شهر افسوس تقریبا 3 ساعت است و بهترین زمان بازدید صبح زود یا تقریبا 3 ساعت مونده به غروب آفتاب می باشد (ساعت 20 مجموعه تعطیل می شود) چون با توجه به تعداد زیاد بازدید کننده این زمان خلوتره، نور خوبی برای عکاسی وجود داره و اگه فصل بهار یا تابستون هم برین تو این ساعات هوا خنک تره. در بازدید از افسوس گروه ما آخرین گروهی بود که مجموعه رو ترک می کرد، فضای این شهر در غروب آفتاب و تاریکی هوا، وصف ناپذیره، انگار دارین در امپراتوری روم قدیم قدم می زنین. شهر باستانی افسوس در جنوب غربی ترکیه، در استان ازمیر و در شهر سلجوک و 25 کیلومتری شهر کوش اداسی قرار داره وورودی شهر در سال 98 برای هر نفر 60 لیر بود.
افسوس بی شک سرزمینه خدایانه . افسوس میزبان معبد آرتمیس، یکی از عجایب هفتگانه جهانه. طبق نوشته های کتاب مکاشفه یوحنا در عهد جدید، یکی از هفت کلیسای مقدس آسیای صغیر تو افسوس قرار داشته. حتی عده ای حدس میزنن اصلا انجیل یوحنا، تو همین مکان نوشته شده باشه . طبق افسانه و باورهای قدیمی، هفت خفته افسوس (اصهاب کهف که مورد تایید مسیحیا و مسلموناست) ، تو این شهر زندگی می کردن و تو یه غار تو نزدیکی همین شهر به خواب رفتند. خونه حضرت مریم، جایی که مریم مقدس تو سالهای آخر عمرش در اونجا زندگی می کرده هم تو نزدیکی همین محل قرار گرفته. اگه به این ماجراها نزدیکی شیرینجه ، نقطه امن پایان دنیا رو اضافه کنیم، بی شک افسوس رو میشه زمینی مقدس و یا سرزمینه خدایان دونست
افسوس یا افس، یکی از شهر های یونانی باستانی است که در حال حاضر، آثاری از این شهر زیبا در سه کیلومتری شهر سلجوق قرار داره. ما تور بازدید از افسوس، خانه حضرت مریم و معبد آرتمیس رو از تور لیدرمون خریدیم و همراه با لیدرمون، آقا یاشار که اطلاعات بسیار خوبی از تاریخچه این شهر داشتن، برای بازدید رفتیم. وقتی در مورد قدمت این شهر که به حدود 5000 سال پیش بر می گرده، برامون توضیح دادن، باورمون نمی شد که در اون زمان، چه سازه هایی و با چه ظرافت و زیبایی ساخته شده و چه خوب که حداقل بخشی از این آثار تا امروز باقی مونده. البته اینطور که تور لیدر ما گفت، هنوز بخش های زیادی از این شهر از زیر خاک در نیومده و حفاری ها هنوز ادامه داره. برای من ورودی کتابخانه سلسوس خیلی جالب بود. همینطور بیمارستان و آمفی تئاتر شهر. نماد نایک یا همان الهه پیروزی هم بر روی تخته سنگ بزرگی کنده شده بود که واقعا جالب بود. بعد از بازدید، اصلا دلم نمی خواست از این شهر بیرون بیام. برام خیلی جذاب بود. پیشنهاد می کنم در سفر به کوش آداسی، حتما از افسوس بازدید کنید. اون هم به همراه راهنما. کلاه یا چتر هم برای جلوگیری از آفتاب سوختگی همراهتون باشه چون سقفی وجود نداره و اگه در تابستان برید حسابی می سوزید.
یکی از مهمترین اهدافم از سفر به کوش آداسی بازدید از افسوس بود.
تصویر کلی ازش داشتم ولی تصور نه.
تور افسوس رو همراه با خانه حضرت مریم و شیرینجه و معبد ارتمیس و مسجد عیسی بیگ از داخل شهر کوش آداسی تهیه کردیم.به مبلغ نفری ۱۲۰لیر.
تور لیدر خیلی خیلی با سوادی داشتیم که اطلاعات را به دو زبان انگلیسی و ترکی میداد.
تا قبل از رفتن فک میکردم تخت جمشید ما تو دنیا تکه ولی بعد رفتن فهمیدم علاوه بر تمدن ما بقیه تمدنها به همین بزرگی و پیشرویی بودن. که تمدن رم و یونان هم از همین دسته.خب خوبی سفر همینه که چشما رو میشوره.
یه نکته جالب هم اینکه این شهر در زمان ساخت کنار دریا بوده اما به دلیل تغییرات زمین شناسی از آب دور شده.
در طول سفر به کوش بازدید از افسوس را قویا توصیه میکنم.
شهری تاریخی در استان ازمیر ترکیه و در فاصله سه کیلومتری از شهر سلجوک. برخی میگویند انجیل یوحنا در این شهر نوشته شده یا حتی اصحاب کهف در اینجا زندگی میکردهاند. در آمفی تئاتر افسوس نمایش ادیپ را اجرا میکردند یا آنتیگونه را. شاید روح سوفوکل جایی در همین حوالی باشد. شهر تاریخی افسوس، با سالن تئاتر چند هزار ساله. #sophocles #kusiadasi #efesus #تایسیز #افسوس
ویرانههای باقی مانده از شهر باستانی اِفِسوس در ترکی (اِفِس)یکی از با ارزشترین و بزرگترین مجموعههای به جا مانده از دوران امپراطوری رم شرقی و یونانیهای باستان در ترکیه است که در شهر سلجوک در نزدیکی کوش آداسی قرار گرفته. و به عنوان یه مرکز گردشگری تاریخی توریست های زیادی رو به این منطقه میکشونه .
باستان شناسها معتقدند که فقط ۱۵ درصد از این شهر کشف شده که همین مقدار خیلی وسیعه و شامل استادیوم ،ورزشگاه،کتابخانه،کلیسا ،تئاتر ،و خیابون و دروازه و خانه ها و حمام و دستشویی ها و ... میشه. که دیدنش نه تنها خالی از لطف نیست بلکه به دوستانی که به کوش آداسی سفر میکنن واجبه و خیلی زیباست.#تایسیز
شاید خیلی به آثار باستانی علاقه ای نداشته باشید اما زمانی که به کوش آداسی بروید حتما باید از مناطق توریستی معروف آن و مخصوصا شهر تاریخی افه سوس دیدن کنید و الا سفر شما مثل یک پازل که تکه اش گم شده می ماند !! همانطور که اگر به شیراز بروید حتما از تخت جمشید دیدن میکنید !
تور افه سوس را می توانید به صورت ترکیبی با خانه مریم مقدس رزرو کنید . به این صورت که اول به شهر تاریخی افه سوس می روید و بعد از آن به دیدن خانه حضرت مریم و بعد از آن هم مسجد اسحاق ؛ این تور خودش تقریبا یک روز زمان میبرد ( از صبح تا غروب )
وارد شهر افه سوس که بشوید همان اول مسیر معمولا تورلیدرها اعضای گروه را زیر سایه درختی جمع می کنند تا توضیحات درباره تاریخچه شهر و چگونگی بازدید را شرح دهند ... پس از این توضیحات ما راه بازدید از شهر را در پیش گرفتیم . ستونها و تخته سنگهای جالبی بود که چون در ایران این مدل بناهای تاریخی و حتی بهترش را هم داریم شاید برای ما ایرانی ها خیلی هیجان انگیز نباشد اما هرکدام لذت خودش را دارد و دیدنش برای یک بار خالی از لطف نیست .توصیه می کنم کفش مناسب پیاده روی و بطری آب به مقدار کافی و چتر آفتابی همراهتان داشته باشید تا در طول مسیر اذیت نشوید . در کل اگر حتی کمی هم به مکانهای تاریخی علاقه دارید این تور را به شما توصیه می کنم . ...
در انتهای مسیر و پس از خارج شدن از محوطه افه سوس ، بازارچه ای وجود دارد که پر است از خنزر پنزر فروشی ؛ بهترین مکان برای خرید کاسه های خوشگل و رنگارنگ !
ما برای این تور ترکیبی نفری 42 دلار پرداخت کریدم . بازدید از افه سوس تا حوالی 14:00 ظهر طول کشید و بعد از آن برای بازدید خانه مریم مقدس رفتیم . اگر تور ترکیبی نخریده باشید مستقیم به کوش آداسی بازخواهید گشت .
#جاذبه #جاذبه_شهر #کوش_آداسی #افه_سوس #شهر_تاریخی_افه_سوس
ما در شهر ازمیر اقامت داشتیم. از ترمینال اتوبوس های بین شهری و با مینی بوسهای ازمیر-سلجوک برای بازدید شهرتاریخی افسوس رفتیم. مینی بوس سر ساعت با چهار نفر مسافر که سه نفرش ما بودیم حرکت کرد و در ترمینال کوچک شهر سلجوک توقف کرد. از همان ترمینال با یک تاکسی دربست به قیمت 60 لیر توافق کردیم که قرار شد ما را به دیدن کاخ اصحاب کهف، منزل حضرت مریم و شهر تاریخی افسوس ببرد و در نهایت به ترمینال بازگرداند.
شهر تاریخی افسوس که قدمت آن به سالها قبل از میلاد مسیح برمیگردد،گفته میشود در قرن یکم قبل از میلاد دومین شهر بزرگ جهان بوده است. در افسوس ستونهای سنگی بزرگ، میدان نبرد گلادیاتورها را خواهید دید. در طول بازدی از این شهر تاریخی طاقهای زیبایی را خواهید دید که هر کدام به یکی از الهههای باستان اهدا شدهاند.