میدان مرکزی همدان میدان بزرگی است که امروزه با نام میدان امام خمینی همدان معروف است. طرح و نقشهٔ این میدان پیشتر توسط مهندس معمار آلمانی کارل فریش تهیه و اجرا گردیده بود ولی در شهریور ۱۳۹۶ بخش ماشینرو آن تخریب و همهی قسمت میدان، به پیادهراه تبدیل شد؛ و این پیادهراه در ۲۹ اسفند ۹۶ افتتاح شد با وجود قدمت تقریباً یک قرن هنوز این میدان موقعیت ارتباطی خود را با خیابانها و بازار همدان حفظ کردهاست. طراحی و اصول خیابانکشی یا انشعاب خیابانها از این میدان دایره شکل، به نحوی است که هر چه شهر گستردهتر میگردد، باز غیر مستقیم زیر نفوذ همین میدان مرکزی شهر است.
این میدون که بزرگترین و مهمترین میدون شهر همدانه منو شدید به یاد میدون هاراپاراگ شهر ایروان میندازه!
ساختمونهای قدیمی و زیبا و متحدالشکلِ گرداگرد میدون و پیادهراههای اطرافش برای من تداعی کنندهی میدان هاراپاراگه و همون حس و حال رو برام داشت.
دورتادور میدون انواع مغازهها و فروشگاههای کوچیک و بزرگ قرار گرفته و وسط میدون هم بنایی موزهمانند دیده میشه که شبیه به تپهی هگمتانه (در ابعاد کوچک) ساخته شده و تعدادی آثار کشف شدهی قدیمی و اسکلت انسان توش نگهداری و نمایش داده میشه.
خیابونهای اطرافش هم پر از مغازهاس و برای خرید سوغاتی و یادگاری جای بسیار مناسبیه. برای بازدید پیشنهاد میدم هم شب و هم روز اینجا رو ببینید که در هر دو حالت خیلی دیدنیه!
با توجه به اهمیت و مرکزیت میدون نیاز به توضیح نیست که جای پارک به سختی پیدا میشه اما در خیابونها دور و بر تعدادی پارکینگ تعبیه شده که خیلی کار رو راحت میکنن.
یکی از بزرگترین و قدیمی ترین میدان های ایران میدان امام خمینی در شهر همدان میباشد.طراحی این میدان زیبا شامل شش خیابان اصلی همدان از جمله خیابان باباطاهر ، اکباتان ، شریعتی تختی، شهدا و بوعلی که به طور موازی به این میدان مرکزی وصل میشوند .
شعاع میدان امام ۸۰ متر است و هر خیابان به عرض ۳۰ متر با زاویه ۶۰ درجه نسبت به یکدیگر به هم میرسند. و همچنین ۱۲ گنبد زیبا دورتادور میدان را به زیبایی احاطه کرده اند.
این میدان در تاریخ ۲۲ تیر ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.و در سال ۱۳۹۶ بخش های ماشین رو این میدان تخریب و به پیاده رو تبدیل شده است.
میدان امام همدان که در مرکز شهر واقع شده در سال 1307توسط معمار شهرساز آلمانی به نام (کارل فریش) طراحی شد..
ابنیه اطراف میدان به سبک باروک (سبکی که در قرن 19و20در اروپا رایج بود)ساخته شد..
از این میدان شش خیابان 30 متری منظم با زاویه 60 درجه به نام های اکباتان،باباطاهر،شریعتی،بوعلی سینا،تختی،و شهدا منشعب میشود..
و دارای 12گنبد می باشد..
چنین شهرهایی در جغرافیای شهری ،شهرهای شعاعی با دوایر متحدالمرکز نامیده می شود(که در ایران تنها میدان امام این چنین است)
آجرکاری های ساده و برجسته با نقوش هندسی،گچبری های سردر پنجره ها با نقوش انسان و حیوان و پنجره های چوبی از جمله آثاری است که در اطراف میدان خودنمایی میکند..
در یکی دو سال اخیر این میدان سنگفرش شده و نمایی بسیار زیباتر و به سبک و حال و هوای قدیم به خود گرفته..
میدان امام همدان یک خیابان خواهرخوانده در شهر کارلس روهه آلمان دارد، بنابراین این میدان شهرتی جهانی دارد.
میدان مرکزی همدان یا میدان امام خمینی از دیدنی های اصلی شهر همدانه که 6 خیابان سی متری با زاویه 60 درجه ازش منشعب میشن. در ابتدای این خیابان ها در دو طرف، گنبدهایی با پوشش فلزی با ۱۲ تابلو به نام دوازده پیشوای دینی شیعیان دیده میشه. میدان سنگ فرش شده و امکان عبور وسایل نقلیه ازش وجود نداره.4 تا از خیابان ها ماشین رو هستن و دوتاشون سنگفرش هستن . ما شب به این مکان رفتیم و برای پیاده روی مکان مناسبی بود. تعداد زیادی دستفروش هم در یکی از خیابان ها حضور داشتن که خیابان رو شبیه به یک بازار کوچیک کرده بودند.
مرکز شهر همدان در واقع میدان مرکزی ان یا همان میدان امام همدان می باشد.این میدان در دوران پهلوی و توسط یک معمار المانی طراحی و ساخته شد . در واقع معماری بینظیری که تمامی شهر همدان بصورت شعاعی با مرکزیت این میدان ساخته شده است. میدان امام همدان محل تقاطع ﭺند خیابان اصلی همدان می باشد .
#گلفام_سفر
میدان امام همدان با دوازده گنبد و شش خیابان یکی از زیباترین ومنحصر به فردترین میدان های ایران از جهت معماری و وسعت و ورودی های خیابان ها می باشد، نزدیک به یک قرن قدمت دارد و توسط کارل فریش مهندس معمار آلمانی طراحی شده است. شعاع میدان ۸۰ متر و هر ۶ خیابان به عرض ۳۰ متر و با زاویه ۶۰ درجه نسبت به هم قرار گرفته اند. گچبری های زیبا و آجرکاری های برجسته و پنجره های چوبی از جمله آثاری هست که در این میدان به چشم میخورد. اگر به همدان رفتید قدم زدن در این میدان و پیاده راه های زیبایش را از دست ندهید...
میدان بزرگی با نام میدان امام خمینی همدان ،طرح و نقشهٔ این میدان توسط مهندس معمار آلمانی کارل فریش تهیه و اجرا شده بود،این میدان از سال ۹۶ سنگ فرش شده و به پیاده راه تبدیل شده،۶خیابان به این میدان متصل است که ۴عدد از اونها ماشین رو و دوتایج آن پیاده راه است،بسیاری از اثار تاریخی شهر همدان و همچنین بازار همدان در نزدیکی این میدان قرار دارد.دور تا دور میدان ساختمانهای یک شکلی قرار داشته که یک سمت این میدان به دلیل خراب شدن و بازسازی با دیگر نقاط فرق داره،که ایکاش دقت میکردن و مثل بقیه میساختنش،بازدید از این میدان و اثار تاریخی اطرافش رو در مسافرت به همدان از دست ندید.
طراحی شهر همدان به گونهای است که شش خیابان اصلی شهر به طور موازی به این میدان مرکزی وصل شدهاند. خیابانهای اکباتان، باباطاهر، شهدا، تختی، بوعلی و شریعتی در این میدان به یکدیگر متصل میشوند. شعاع میدان امام همدان، ۸۰ متر است و هر شش خیابان نامبرده شده به عرض ۳۰ متر با زاویه ۶۰ درجه نسبت به یکدیگر به هم میرسند. کارل فیشر آلمانی در فاصله سال های ۱۳۰۷ تا ۱۳۰۹ با الهام از معماری ایرانی و اروپایی دست به طراحی این میدان زد. البته این طراحی تنها شامل خیابان کشی و میدان نبود و ساختمانهای اطراف و ۱۲ گنبد دورتادور میدان را نیز در برمیگرفت. یکی از ساختمانهای زیبایی که در آن دوران ساخته شد، بنای بانک ملی واقع در ضلع شمال شرقی میدان است. ساختمان بانک ملی در سال ۱۳۲۵ در پی یک آتشسوزی ویران شد. متاسفانه بنای جدیدی جایگزین آن ساخته شد که به شکلی ناهماهنگ با سایر بناهای دور میدان اصلی است. بدنه ساختمانهای اطراف با تزئینات آن مانند نقوش هندسی، گچبریها و آجرکاریهای ساده و پنجره های چوبی ساختمانها هنوز به یادگار از آن معماری و اجرای زیبا برجا ماندهاند. اکنون ورود اتومبیل از هر ۶ خیابان به میدان ممنوع و میدان به صورت یک پیاده راه درآمده است. نماد و فضای سبز وسط میدان نیز تخریب و قرار است موزه ای در وسط میدان ایجاد شود.
میدان مرکزی همدان میدان بزرگی است که امروزه با نام میدان امام خمینی همدان معروف است. طرح و نقشهٔ این میدان پیشتر توسط مهندس معمار آلمانی کارل فریش تهیه و اجرا گردیده بود ولی در شهریور ۱۳۹۶ بخش ماشینرو آن تخریب و همهی قسمت میدان، به پیادهراه تبدیل شد؛ و این پیادهراه در ۲۹ اسفند ۹۶ افتتاح شد با وجود قدمت تقریباً یک قرن هنوز این میدان موقعیت ارتباطی خود را با خیابانها و بازار همدان حفظ کردهاست. طراحی و اصول خیابانکشی یا انشعاب خیابانها از این میدان دایره شکل، به نحوی است که هر چه شهر گستردهتر میگردد، باز غیر مستقیم زیر نفوذ همین میدان مرکزی شهر است.این میدان مربوط به دوره پهلوی است و در همدان، محل تقاطع خیابان شهدا تختی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۲ تیر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۷۱۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این میدان از سال ۱۳۹۵ با خیابان بوعلی و اکباتان همدان به پیاده رو تبدیل شده است
شهر همدان یکی از شهرهایی است که جاذبه های تاریخی زیادی دارد. میدان مرکزی شهر به نام میدان امام خمینی جاذبه ای است که در فهرست آثار ملی ثبت شده است. این میدان به شش خیابان اصلی شهر منتهی میشود. از سال 1396 به بعد تردد ماشینها در چند عدد از خیابانهای آن ممنوع شد و همگی جهت پیاده روی سنگفرش شدند. . در جای جای این خیابانها و دور خود میدان نیز المانهای زیبای شهری طراحی شده است و مجسمه های مرد پنبه زن و کافه چی پذیرای دوربین عکاسی توریستها هستند. حالا با آرامش میتوانید در این خیابانها قدم بزنید و خرید بپردازید. اما زیبایی اصلی این میدان به ساختمانهای دورتادور آن است که توسط معمار آلمانی به سبک ساختمانهای اروپایی و ایرانی ساخته شدهاند. بالای هر ساختمان دو گنبد زیبا ساخته شده و در نمای وسط هر کدام آرایه های زیبایی گچ کاری شده است که هر کدام نقشی متفاوت دارند. این میدان با توجه به اینکه نزدیک بازار اصلی شهر قرار دارد در شب نیز بسیار پر رونق است و نورپردازیهای زیبایی در آن به کار رفته است. تا یکسال قبل نمادی از جنگ تحمیلی در وسط میدان قرار داشت اما با شروع عملیات گودبرداری به طور اتفاقی اشیای عتیقه ای پیدا شد که منجر به کاوشهای باستان شناسی بیشتر و کشف اشیا مرتبط به زمان مادها گردید. لذا نماد جنگ کنار گذاشته شد و این میدان تبدیل به موزه ای جهت نمایش اشیا کشف شده گردید که به زودی بازگشایی میشود.
میدان مرکزی شهر همدان که بعد از انقلاب اسلامی به میدان امام خمینی شهرت یافت در مرکز شهر همدان واقع شده و توسط شش خیابان اصلی (خیابان های بابا طاهر ،اکباتان ،بوعلی،شریعتی،شهدا وتختی) به سایر نقاط شهر دسترسی دارد .
قدمت این میدان به اوایل دوره ی پهلوی میرسد و معماری آن نشان از توجه ویژه به زیبا سازی و مدرن بودن طراحی های ان دوره دارد .
از این میدان دسترسی به بازار اصلی شهر ،مسجد جامع همدان و ارامگاه های مهم شهر و سایر مراکز مهم به راحتی امکان پذیر است .
در سال ۷۹ این میدان ثبت ملی شد و از سال ۹۶ کل میدان و دو خیابان بوعلی و اکباتان تبدیل به پیاده راه شدند .(در پی پروژه ی ساخت پیاده راه شایعاتی مبنی بر پیدا شدن شهر زیر زمینی و گنج در ان بین مردم رواج پیدا کرد که بعد ها سازمان میراث فرهنگی ان را رد کرد )
تمام بناهای موجود دور میدان دارای معماری جذاب و یک شکل هست و این زیبایی میدان را دوچندان کرده (به غیر از ساختمان بانک ملی که به علت اتش سوزی در گذشته و ویرانی بنای ان به شکل کاملا نامتعادل با سایر بنا ها بازسازی شده است ?)
در کل این میدان جزو دیدنی ترین جاذبه های شهر همدان میباشد و یه شدت توصیه میکنم ازش دیدن کنید