قلعه پرتغالی ها در ضلع شمالی جزیره قشم و در ساحل دریای خلیج فارس قرار داره.این قلعه شامل انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ، اتاق های سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالاره. کلیسای بعضی از این قلعه ها، دارای دو ردیف ستون های سنگی دایره ای شکل با قوس های زیبایی از سنگ های مرجانی تراش خورده. قلعه های پرتغالی ها یکی از نقاط دیدنی استان هرمزگانه..
قلعه پرتغالیهای قشم در ضلع شمالی جزیره قشم، بلوار ژئوپارک، نزدیک به ساحل قرار دارد و توسط دریانوردی پرتغالی به نام آلفونسو آلبرکرک، در سال ۱۵۰۷ بنا شد.کاربرد اصلی قلعه ، انباری بزرگ یا محلی برای نگهداری مهمات و سلاح بود . امكان بازديد از تونل زيرزميني وجود نداشت.به نظر ميرسيد به اين مكان خيلي توجه و رسيدگي نشده.چشم انداز خوبي به دريا داشت.زمان بازديد هم تا ساعت18 بود.هزينه ورودي 6هزار تومان
قلعه پرتغالی های قشم یکی از جاذبه های نزدیک و داخل جزیره قشم میباشد که در بلوار ژئو پارک و ضلع شمالی جزیره در جوار دریای خلیج فارس قرار دارد.
این قلعه در سال ۱۵۰۷ میلادی به دستور یک دریانورد پرتغالی ساخته شده است.دیوارهای قطور قلعه از دور نمایان بود و وقتی نزدیک شدیم متاسفانه فقط خرابه ای از قلعه باقیمانده بود.در محوطه چند مهمات جنگی گذاشته شده بود. ظاهرا کاربرد قلعه بیشتر محل نگهداری مهمات جنگی بوده است. و در داخل قلعه آب انباری کوچک قرار داشت .که بیشتر از آب باران و چاه های زیرزمینی تامین میشده است .ساعات بازدید از قلعه ۸ صبح تا ۶ بعدازظهر میباشد.و بهای بلیط هم به ازای هر نفر ۶ هزار تومان میباشد.
یکی از جاذبه های گردشگری جزیره ی قشم، قلعه ی پرتغالی هاست که در شمال این جزیره قرار دارد. قلعه پرتغالی ها که در سال ۱۳۷۷ به ثبت ملی رسیده توسط دریانوردی پرتغالی به نام آلفونسو آلبرکرک در زمان سلطه پرتغالی ها به خلیج فارس با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع ساخته شده است. در ساخت این قلعه از سنگ های آهکی و گچی، با ملاط ساروج محلی استفاده شده است.این قلعه یک قلعه تدارکاتی بوده که برای ارتباط با قلعه هرمز و رساندن تدارکات و خدمات به آن ساخته شده است و شامل انبارهای جنگافزار، آب انبار بزرگ، اتاقهای سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی، تالار بوده است.
قلعه پرتغالیهای قشم شامل انبارهای جنگافزار، آب انبار بزرگ، اتاقهای سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی، تالار است یا بهتره بگیم باید میبود ! در حال حاضر شما بجز یک مخروبه و آثار بجای مانده از چند توپ جنگی و بعضی از این بخش ها چیز خاصی نمی بینید .
و تقریبا هیچ راهنما وجود نداره حتی برخی از تابلو های راهنما هم تخریب شده .
امکانات خاصی ایجاد نشده و مشخصه خیلی رسیدگی بهش نمیشه
مسیر دسترسی این مجموعه ضلع شمالی جزیره قشم و در ساحل دریای خلیج فارس که داخل شهر و با تاکسی میشه براحتی به اونجا رفت .
ورودی (مهر 97) برای هر نفر 2000 تومن بوده
بهترین زمان برای بازدید از این مجموعه فصل پاییز و زمستان
پرتغالی ها حدود یکصد سال در جزایر جنوبی ایران حضور داشتن و از اونجا خلیج فارس رو تحت کنترل خودشون داشتن تا اینکه در دوران صفویه، شاه عباس کبیر تصمیم میگیره اونارو از این جزایر بیرون کنه و برای این منظور هم امام قلی خان، پسر الله وردیخان سردار سپه خودش رو مامور انجام این کار میکنه.
قلعه پرتغالی های قشم بعد از قلعه پرتغالی های جزیره هرمز ساخته شده و بسیار کوچکتر از اونهم هست و از اونجایی که نقش پشتیبان و تامین کننده آب شرب برای قلعه فرماندهی پرتغالی ها در جزیره هرمز رو بعهده داشته، امام قلی خان تصمیم میگیره اول اون رو فتح کنه تا راه رسیدن آب به قلعه فرماندهی سد بشه و بعد به فتح قلعه فرماندهی در جزیره هرمز بپردازه و بنابراین و در اولین قدم او موفق میشه پس از نبرد کوتاهی قلعه اول یعنی قلعه پرتغالی های قشم رو فتح کنه.
این قلعه در ساحل شرقی جزیره قشم و به فاصله کوتاهی از مرکز شهر قشم واقع شده و دسترسی به اون بسیار ساده است.
قلعه پرتقالی ها در ضلع شمالی جزیرع قشم قرار دارد و توسط دریانورد پرتقالی آلفونسو آلبرکرک در سال۱۵۰۷ بنا شده و با سنگ های آهکی و گچی با ملاط شاروح محلی ساخته شده است این قلعه با پلان ۴ ضلعی دیواره های به قطر ۳/۵متر و برج هایی به ارتفاع حدود ۱۲ متر در ۴ گوشه قلعه وجود دارد .قلعه پرتقالی ها دارای انبارهای جنگ افزار ، آب انبار بزرگ،اتاق های سرباز خانه،زندان،کلیسا،مقرفرماندهی، تالار است
سلام به همراهان همیشگی لست گرام.
قلعه پرتقالی ها یکی دیگه از جاذبه های جزیره هرمز (قشم) هست که شامل آب انبار، کلیسا،زندان، مقر فرماندهی و ... هست. ما اردیبهشت ۹۸ با یه تور عالی از قشم به جزیره هرمز سفر داشتیم که یکی از جاهای دیدنی تو هرمز همین قلعه پرتقالی ها بود. ورودی این قلعه خانم های دستفروش با محصولات دست ساز و سنتی خودشون نظر هربازدید کننده ای رو جلب میکردند. معمولا خاک های رنگی معروف جزیره هرمز رو میشه از اینجا خریداری کرد. ما به همراه تور دقیقا ساعت ۳ ظهر تو گرمای شدید به این قلعه رسیدیم که واقعا طاقت فرسا بود.?
پیشنهاد میکنم برای دیدن مناطق جذاب جزیره هرمز حتما از تور و لیدر استفاده کنید.
#قلعه_پرتغالی_ها_هرمز در ضلع شمالی #جزیره_هرمز و در ساحل دریا واقع شده است. این قلعه نمادی از تسلط #پرتغالی ها بر سواحل خلیج فارس میباشد که در زمان شاه عباس با اختتام تسلط پرتقالی ها بر ایران این قلعه توسط امام قلی خان فتح گردیده است.
بسیار قلعه مستحکم و بزرگی میباشد که با خاک های قرمز گون هرمز بنا شده است و قلعه شامل یک کلیسا و آب انبار و انبارهای تسلیحات و زندان و یک توپ جنگی بسیار بزرگ میباشد.
امروزه این قلعه را یکی از نمادهای #هرمز زیبا میدانند و همگان از جای جای ایران و دنیا برای دیدن آن رهسپار میشوند.
وقتی بر فراز قلعه می روید میتوانید #شهر_هرمز را کاملا ببینید و منظره بسیار زیبای خلیج و قلعه که بسیار بسیار چشم نواز میباشد را هم نظاره گر باشید.
ورودی برای هر نفر به مبلغ 2.500 تومان و مدت زمان لازم برای بازدید از قلعه پرتقالی ها تقریبا بین یک الی دو ساعت میباشد.
آقایان حتما برای ورود به این قلعه باید شلوار بلند پوشیده باشند و با شلوارک اجازه ورود ندارند. البته به نظر من این یک ترفندی است برای فروش شلوارهای سنتی که مردمان بومی در کنار قلعه میفروشند.
قلعه پرتقالی ها در خیلی از مناطق جنوب وجود دارد . و اما قلعه پرتقالی های قشم یک مخروبه که کاملا مشخص که اصلا رسیدگی نشده با یک نگهبان و بدون هیچ گونه توضیح و یا لیدر و با حتی نوشته فکر کنم قیمت بلیط ۳ هزار تومن بود ولی خیلی جالب نبود.
در سال ۱۵۰۷ توسط دریادار پرتغالی ها ساخته شد که شامل برج ،سربازخانه،مقر فرماندهی،کلیسا،آب انبارو زندان میباشد و بمدت ۱۱۵ سال مورد استفاده پرتغالی ها قرار گرفت و زمان ساخت آن ۳۰ سال بطول انجامیدو در سال ۱۶۲۲ بدستور شاه عباس صفوی به فرماندهی امام قلی خان جزیره هرمز و قلعه از تصرف پرتغالی ها خارج گردید
قلعه پرتغالی های هرمز به جا مانده از پانصد سال پیش که در ضلع شمالی این جزیره ودر ساحل دریا قراردارد ومهم ترین قلعه باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالی ها بر سواحل و جزایر خلیج فارس است. این قلعه به فرمان الغونسو آلبرکرک دریا نورد پرتغالی درسال هزارو پانصدو هفت میلادی درمحلی موسوم به مونا احداث شد.
قلعه هرمز (به پرتغالی: Forte de Nossa Senhora da Conceição) واقع در جزیره هرمز در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران است. این قلعه که در ضلع شمالی جزیره هرمز و در ساحل دریا قرار دارد، مهمترین قلعه باقیمانده از روزگار تسلط پرتغالیها بر سواحل و جزایر خلیجفارس است. این قلعه به فرمان آلفونسو آلبوکرک دریانورد پرتغالی در سال ۱۵۰۷ میلادی، در محلی موسوم به مورنا احداث شد.ارتفاع دیوار قلعه ۱۴ متر است و بنای قلعه به شکل چند ضلعی نامنظم است. ساختمان آن بسیار محکم است و دیوارهایی به قطر ۵/۳ متر با چند برج به ارتفاع ۱۲ متر دارد. تأسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات، آبانبار (برکه) و اتاقهایی باسقف هلالی است که به نظر میرسد به عنوان کلیسا استفاده می شده. در زمان شاه عباس که استعمار پرتغالیها درایران خاتمه داده شد، این قلعه به دست امامقلیخان از سرداران شاه عباس فتح گردید. اگر با بومیهای هرمز بخواهید جزیره را بگردید معمولا اولین جاییست که در برنامه قرار دارد . چشم انداز جزیره هرمز از بالای قلعه دیدنی است