طبل روستایی بزرگ در 60 کیلومتری غرب شهر قشم و در نزدیکی سواحل شمالی جزیره قشم و جنگل حرا می باشد .
اسکله روستای طبل ، شبیه یک خیابان طویل یک کیلومتری در میان دریاست . روی این اسکله خیابانی که به پیش می روید در دوسمت خود آبهای نیلگون خلیج فارس همراه با تکه های زیبایی از جنگل های حرا را مشاهده می کنید . این خیابان دریایی منظره بسیار زیبایی دارد .
اسکله طبل یکی از مبادی ورود به جنگل حرا می باشد . مبدا دیگر ، اسکله سهیلی است که امکانات رفاهی آن بیشتر است و معمولا گردشگران بیشتری را به خود جذب می کند .
از دیگرجاذبه های طبیعی پیرامون طبل ، از دو منطقه دره تندیس ها و بام قشم می توان نام برد . این دو منطقه در مجاورت هم و در 3 کیلومتری غرب روستای طبل قرار دارند . از طبل به جاده بین طبل گوران که به سمت غرب طبل می رود وارد شوید . در همان یک کیلومتر اول جاده ، به فرعی سمت چپ بپیچید که به سمت دره تندیس ها می رود . با پیمایش پیاده از دره تندیس ها به ارتفاع بالای این دره می رسید که همان بام قشم است .
بام قشم منطقه وسیع مسطحی در ارتفاع 200 متری از سطح دریاست که از فراز آن می توانید چشم انداز سواحل شمالی و جنوبی جزیره قشم را به تماشا بنشینید .
در طول دره تندیس ها هم شکل های عجیب و غریبی از زمین و دیواره های دره اطراف را می توانید مشاهده کنید که بر اثر فرسایش در زمین های سست و ماسه ای این نواحی ایجاد شده اند .
جنگل های زیبا و اعجاب انگیز حرا بی شک از زیباترین جاذبه های گردشگری قشم است .برای بازدید از این جنگل باید به روستای سهیلی یا طبل بروید و با پرداخت هزینه ی ۱۲هزار تومانی قایق (برای هر نفر) ممکن است که هزینه ای بسیار ناچیز است .قایقرانها بسیار زیبا و با حوصله از ویژگیهای جنگل و پرندگان و .. برایتان توضیح میدادند و چند دقیقه ای موتور قایق ها را خاموش کردند و ما را به آرمش حرا و صدای پرندگان مهمان کردند به راستی که مردم جنوب مهمان نواز و مهربانند .بهترین زمان بازدید از حرا فصل تابستان و زمان شکوفه دادن درختان است اما متاسفانه تحمل گرما بسیار دشوار است .درختان این جنگل از دو نوع حرا و چندل هستند که با آب شور سازگارند و توانایی شیرین کردن آب را توسط فیلترهای موجود در ریشه دارند.
از آنجایی که رشته من منابع طبیعی است ما همراه با دانشگاه به این جنگل ها رفتیم به همین دلیل وقتی به جنگل میرفتم کارشناس منابع طبیعی هم با ما بود
همانطور که میدانید جنگل های حرا یکی از مهم ترین و شگفت انگیز ترین جنگل های مناطق شور روی است اینکه این درختان میتوانند حجم بالای شوری خاک و هچنین پدیده جذر و مد را تحمل کنند خود یکی از شگفتی های این جنگل هاست به لطف همین جزر و مد است که درختان این جنگل رشد یافته و تکثیر می شوند. آنها در زمان مد به زیر آب رفته و گاهی فقط سرشاخه هایشان دیده می شود اما هر ۶ ساعت يك بار به هنگام جزر ريشههای اين درختان از آب بيرون آمده و اكسيژن مورد نيازشان را از هوا دریافت می کنند و با مد باز هم به زیر آب می روند. اگر بخواهم کمی علمی تر توضیح بدهم اهمیت ویژه این درختان بخاطر علکرد ریشه های آن است
ریشه های اصلی این درخت کوتاه و کم عمق اند و شکل منظمی ندارند اما باز هم جالب و زیبا به نظر می رسند و به هنگام جزر دریا به خوبی نمایان هستند. از ریشه های اصلی، ریشه های فرعی و باریک و عمودی اسفنجی شکلی به سمت بالا منشعب می شوند که به طور متوسط تا ۳۰ سانتی متر از سطح زمین بالاتر می روند. ریشه های هوایی، به تدریج دور درخت را می پوشانند تا امکان زیستگاهی باتلاقی را برای این گیاه فراهم کنند. راز حیات این گیاه در همین ریشه ها است که از شوری آب می کاهند تا امکان تغذیه گیاه از آب بسیار شور دریا برای آن میسر شود. در این ریشه ها، چیزی به نام پنوماتوفِر وجود دارد که در شرایط غرق شدن در آب به هنگام مد اکسیژن آب به گیاه می رسانند. پنوماتوفرها دارای عدسک هایی هستند که که با باز و بسته شدن خود، فقط اجازه ورود اکسیژن آن را به درون ریشه می دهند.
آقایی که در عکس لباس عربی دارند مسئول جنگل های حرا روستای طبل هستند که متاسفانه نامشان در خاطرم نیست بطور رایگان لیاس سنتی هم به ما دادند وشیدیم و با آن عکس گرفتیم همچنین خانم ایشان غذای سنتی تهیه میکنند که میتوانید سفارش دهید و شما را به خانه شان میبرند خانه آنها بسیار بسیار تمیز است چون سفر ما از طرف دانشگاه بود به ما اجازه دادند که داخل جنگل ها هم پیاده شویم و بررسی بکنیم چون کفش هایمان را درآورده بودیم پاهیمان هم کمی گل بود و هم تحت تاثیر شوری کمی میسوخت ایشان و خانوادشان به ما دمپایی دادند و پایهمان را هم شستیم و سپس خوشمره ترین قلیه ماهی و ماهی سورخ شده عمرم را در خانه شان خوردم
لازم به ذکر است هر سال میهمان های سازمان یونسکو برای خوردن غذای محلی به خانه این ناخدا میروند پس به لحاظ کیفیت و تمیزی خیالتان تخت