مکان بعدی که در شوش بازدید کردیم
مقبره دانیال نبی بود.
آرامگاه دانیال نبی مربوط به دوران تاریخی پس از اسلام است و در خیابان امام خمینی شهر شوش واقع شده که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده
دانیال از پیامبران بنی اسرائیل است که به علم تعبیر خواب و قضاوت های ممتاز شهرت داشته.
دانیال نبی همزمان با کوروش کبیر و داریوش اول بوده.
ارامگاه معماری خاصی دارد و گنبد دوپوسته بنا ۲۵طبقه دندانه ای دارد و شبیه به نخل خرماست که در هر جای شهر باشید این گنبد سفید را میتوانید ببینید
گنبد سفید ۲۰متر ارتفاع دارد و قطرش به ۵میرسد.
عده ای اعتقاد دارند محل اصلی دفن دانیال نبی در یکی از کشورهای عراق،ترکیه،آذربایجان و مراکش است.
اما تقریبا همه باور دارند که جسد در شهر شوش پیدا شده و وجود این آرامگاه بیشتر اعتبار دارد.
دانیال در زبان عبری یعنی خدا قاضی من است.
روایت هایی که شاید شنیده باشید از دانیال نبی که داریوش شاه ایران او را در چاه شیران انداخت و سنگ بزرگی بر دهانه چاه گذاشت و شیرها بر او آرام و رام شدند.
دانیال نبی یکی از سه نفری بود که مستقیم و بدون واسطه با پادشاه در ارتباط بود.
دلیل به چاه انداختن هم حسادت اطرافیان شاه بود که از شاه خواستند هر کس در مدت سی روز از غیر شاه چیزی طلب کند خوراک شیرها شود.
و چون دانیال هنگام عبادت پنجره ها را به سمت اورشلیم باز میکرد و از خدا طلب میکرد به شاه گفتند باید حکم برای او هم که از غیر تو کمک خواسته اجرا شود و پادشاه علی رغم خواسته خود چون طبق قانون نمیتوانست از تصمیم خود بازگردد حکم را اجرایی کرد و دانیال نبی را در چاه انداختند و شیرها بر او آرام شدند و آسیبی به او نزدند.
بعد از دیدن از چغازنبیل به طرف آرامگاه دانیال نبی که در شهر شوش قرار داشت رفتیم.دانیال نبی از نوادگان پسر چهارم حضرت یعقوب بوده که به قرن هفتم قبل از میلاد برمیگردد.معنی لغوی دانیال در زبان عبری به معنی خدا قاضی و حاکم من است.
گنبد مخروطی شکل این آرامگاه از معدود گنبدهای ایران با این شکل و شمایل میباشد.داخل ضریح آیینه کاری و کاشی کاریهای بسیار چشم نواز دارد.
این آرامگاه در لیست آثار ملی به ثبت رسیده و هزینه ای بابت ورودی گرفته نمیشود.داخل حیاط آرامگاه چادرهای برای استفاده خانم ها گذاشته شده تا بازدید کنندگان از آن استفاده کنند.از جاذبه های نزدیک به این آرامگاه میتوان قلعه شوش،موزه شوش،کاخ آپادانا و بقایای کاخ شاوور اردشیر دوم قرار دارد.
آرامگاه دانیال نبی که از معماری جالب و منحصربفردی برخوردار است نماد شهر شوش است که در کنار رودخانه شاور که از وسط شهر شوش می گذرد، قرار دارد. در میان تمام بناهای مذهبی ایران، این آرامگاه بسیار متفاوت تر از آرامگاه های دیگر است شکل و طراحی جالب آن باعث کنجکاوی و جلب توجه هر بیننده ای می شود. گنبد مخروطی آرامگاه از همه جای شهر شوش دیده می شود و بلندترین بنای این شهر تاریخی و کهن محسوب میشه. معماری گنبد الگوگرفته از چغازنبیل شوش است و البته به عقیده برخی نیز شبیه درخت خرماست. گنبد مخروطی دارای ۲۵ طبقه است که ارتفاعش حدود ۲۰ متر می شود و منسوب به دوره سلجوقی است.
بنای فعلی آرامگاه (بهجز گنبد) مربوط به دوره قاجار و سال ۱۲۴۹ شمسی است که پس از تخریب مقبره قبلی در اثر سیل، این بنای جدید ساخته میشه. مجموعه آرامگاه شامل سردر، حیاط، ورودی مقبره، دو مناره و گنبد مخروطی است.
در مورد حضرت دانیال نیز اطلاعاتی که داریم این است که وی از پیامبران بنی اسرائیل بود که در قرن هفتم قبل از میلاد (یا به عقیده برخی مورخان در دوره پادشاهی کوروش هخامنشی) در سرزمین بابل می زیسته و سپس به شوش مهاجرت می کند.
دانیال نبی از پیامبران یهود است که در دوره ای همراه قوم خود از بابِل به ایران مهاجرت میکند و باقی زندگی خود را تا زمان مرگ در شهر شوش میگذراند. ورودی آرامگاه از کنار بازار قدیم شوش است بعد از عبور از ورودی داخل یک حیاط که حوض آبی در وسط دارد میشویم در روبرو گنبدی بلند وسفید رنگ میبینیم. گنبد آرامگاه جزء معدود گنبدهای سبک اورچین (مطبق) هست و سبک معماری معبد چغازنبیل را به یاد می آورد که البته در دوره سلجوقی ساخته شده، دو مناره هم در دوطرف نمایانگر ورودی صحن آرامگاه است. این آرامگاه در کنار رود شاپور و در محوطه تاریخی شوش است. دانیال نبی به پیامبر باران معروف بوده و تا قبل از ورود اسلام مردم شهر جسد مومیای او را برای درخواست نزول باران از آرامگاه بیرون میاوردند. پس از اسلام مالک اشتر به دستور حضرت علی (ع) جسد اورا غسل و به سبک اسلامی تدفین میکند. آرامگاه دانیال نبی در فهرست آثار ملی ثبت شده و زائران زیادی به اینجاا مراجعه میکنند.
دانیال نبی از پیامبران بنی اسراییل است که در زمان کوروش از بابل به شوش مهاجرت می کند و پس از مرگ جسد مومیایی او در همین شهر دفن می شود . البته در مورد محل دفن پیامبران بنی اسراییل حرفهای متفاوتی زده می شود مثلا گفته شده که دانیال نبی در مکانهای دیگری مانند عراق یا مصر یا سمرقند دفن شده . اما آرامگاهی که در شهر شوش قرار دارد منتسب به این پیامبر است. این مقبره بعد از سیلی که مقبره قدیمی را ویران کرد ساخته شده که گنبدی اورچین با 25 طبقه دارد که به نظر از معماری چغازنبیل یا ساقه درخت خرما الهام گرفته شده. با توجه به اینکه شهر شوش ساختمانهای بلندی ندارد از تمام نقاط شهر می توان این گنبد زیبا را مشاهده کرد همچنین دو مناره هم در اطراف گنبد وجود دارد. اگرچه این آرامگاه پیامبر یهودیان است اما در بین مسلمانان هم محبوبیت خود را دارد و کسانی که به آنجا آمده بودند همان اعمالی که در امامزاده ها انجام می گرفت در این مکان به جا می آوردند. همچنین در ورودی چادر برای خانمها گذاشته شده بود. آرامگاه دانیال نبی در نزدیکی قلعه و موزه و کاخ آپادانا قرار دارد.
آرامگاه دانیال نبی مربوط به هزاره ۴ تا ۱ - دورانهای تاریخی پیش از اسلام است و در خیابان امام خمینی شهر شوش واقع شده. گنبد آرامگاه، اورچین و دوپوسته دارای ۲۵ طبقه مضرس است. ارتفاع گنبد نیز در حدود ۲۰ متر و قطر آن در حدود ۵ متر است. گنبد مقبره در دوره سلجوقی ساخته شده اما به زیگورات چغازنبیل بی شباهت نیست.این گنبد از دور و از تمام نقاط شهر دیده میشود.ورودی آرامگاه دانیال نبی از شرق است که دو مناره به ارتفاع حدود ۱۰ متر در دو طرف آن قرار دارد. تاریخی که بر روی مناره حک شده ۱۳۳۰ ه ق است