این مسجد در منطقه آدجارا شهر باتومی قرار دارد که بزرگترین جامعه از مسلمانان گرجستان را در خود جای داده است. مسجد باتومی در سال 1886 میلادی و توسط خانواده اسلان بگ خیمشیاشویلی (Aslan Beg Khimshiashvili) یک فرد مسلمان گرجی ساخته شده. دیوارهای این بنا نیز به وسیله برادران لاز (Laz brothers) طراحی و نقاشی شده اند.
مسجد باتومی که تنها مسجد در این شهر است در محله ترک نشین باتومی قرار دارد .این مسجد در سال ۱۸۸۶، توسط خاندان اصلان بیگ خیمشیاشویلی، از افراد سرشناس مسلمان در باتومی ساخته شد و نمای بیرونی آن سفید رنگ است و یک گلدسته دارد که نشان میدهد که مسلمانان این شهر سنی هستند.فضای داخلی مسجدکه کوچک هم هست با رنگ های شاد و زیبایی توسط برادران لاز به زیبایی نقاشی شده است و این نقاشی ها بسیار متفاوت از نقاشی سایر مسجدهایی است که میبینید و در مجموع رنگ های استفاده شده در این مسجد و نقاشی ها و درهای زیبایش بسیار چشم نواز هستند.#گلفام_سفر
حدود ۲۵ درصد جمعیت باتومی را مسلمانان تشکیل داده اند و این مسجد به عنوان تنها مسجد این شهر در سال ۱۸۸۶ و با حمایت خانواده Khimshiashvili از مسلمانان گرجی بنا شد. دیوارهای این مسجد توسط برادران Laz با رنگهای روشن به زیبایی نقاشی شده و امروزه با نام مسجد جامع میانی نیز شناخته می شود که دلیل آن قرار گیری آن بین دو مسجد بود که تنها این مسجد از گذشته باقی مانده است. مسجد در حال حاضر در محله ترک نشین باتومی قرار دارد جایی که در آن تا چشم کار می کند رستوران و کافه های ترکی می باشد. این مسجد که دارای یک گلدسته می باشد و نشان از سنی بودن آن است. در تاریخهای خاص همچون عید قربان جمعیت مراجعه کننده به این مسجد آنقدر زیاد می شود که صف نمازگزاران به کوچه های کنار مسجد نیز میرسد. پیشنهاد میکنم در سفر به باتومی و در کنار بازدید از کلیساهای این شهر از این مسجد نیز دیدن کنید.
مسجد تاريخي زيبا و رنگي شهر باتومي در محله اي كه بيشتر ترك ها ساكن هستن قرار گرفته است. نماي بيروني خيلي ساده بود اما درب ها و داخل مسجد نمايي متفاوت با ساير مسجدهايي كه تا بحال ديدم داشت.منب كاري ها بسيار زيبا بود. براي گرفتن عكس در زماني خلوت غير از زمان برگزاري نماز به بخش ورودي اقايان برويد سمت خانمها ديد خوبي براي عكاسي ندارد.
مسجد باتومی در نزدیکی اسکله این شهر و محله ترک نشین قرار دارد. مسجد دارای گنبدی زرد رنگ و یک مناره است. نمای بیرونی مسجد ساده و سفید است. حیاط مسجد نیز ساده است و شامل وضوخانه و سرویس بهداشتی است. ورودی بانوان در سمت راست بخش مردان قرار دارد. بخش بانوان بسیار ساده و کوچک است اما از طریق دو پنجره به سالن مردانه ارتباط دارد و امکان دیدن محراب از روبرو از بخش بانوان ممکن نیست . با این وجود میتوان از پنجره ها زیبایی و رنگارنگی محراب و سالن اصلی مسجد را دید. ورود به این مسجد رایگان است اما برای استفاده از سرویس بهداشتی باید هزینه پرداخت کنید! در بازدید از باتومی حتما از این محل نیز دیدن کنید.
تنها مسجد در باتومی که سبک معماری عثمانی و تک مناره با تزییناتی شبییه مساجد هندو آبادان میباشد که پخش اذان در آن قدغن میباشد و مسلمانان زیادی برای اقامه ی نماز به این مسجد میان که پاسخگوی سیل عظیم مسلمانان نیست.این مسجد در نزدیکی بندرگاه باتومی قرار داره و با دیدن مناره بلندش میتونید پیداش کنید