آتشگاه باکو در حقیقت یک قلعه شبیه به معبدی مذهبی در شهر سوراخانی در حومه شهر باکو و کشور آذربایجان است. نکته جالب در مورد آتشگاه این است که بر اساس کتیبه ها این مکان به عنوان عبادتگاه ادیان مختلفی همچون هندو، سیخ (Sikh) و زرتشت مورد استفاده قرار می گرفته.
آتشگاه باکو در خارج از شهر قرار دارد و برای رسیدن به ان میتوانید از تاکسی و یا اتوبوس خط 113 که اتوبوسهای قدیمی هستند و در نزدیکی مترو قره قره یو ایستگاه دارند استفاده کنید. بلیت ورودی برای توریستها 4 منات است. اتشگاه در واقع محوطه قلعه مانندی است که یک چهارطاقی در وسط ان قرار دارد و دورتادور ان نیز اتاقهایی قرار دارد که محل زندگی و عبادت عالمان دینی در زمانهای مختلف بوده است. گفته میشود در این محل بدلیل وجود گازهای طبیعی از قرنها پیش اتش طبیعی وجود داشته است و از انجا که در مسیر راه ابریشم بوده است توسط هندوها به مکانی مقدس تبدیل شده است و بعدها نیز عبادتگاه زرتشتیان بوده است. در حال حاضر این محل عبادتگاه نیست و تبدیل به موزه شده است. در بخشهای مختلف با فیلم و عکس میتوانید با تاریخچه این محل اشنا شوید. اتشگاه گرچه از شهر دور است اما به نظر من یکی از جذابترین بخشهای باکو بود و ارزش بازدید دارد. با توجه به دور بودن این محل حداقل نصف روز زمان برای رفت و برگشت و بازدید از ان لازم است.
آتشگاه که امروزه یکی از معروف ترین جاذبه های شهر باکو محسوب می شود ، مربوط به دوران سیطره دین زرتشی دارد کهدر زمان حمله اعراب تخریب گردید . با توجه به وجود گازهای طبیعی فراوان در ان منطقه ، میگفتند که در سالیان گذشته از هفت نقطه آتشگاه گاز طبیعی بیرون می آمده و همیشه آتش برقرار بود . در حال حاضر به دلایل گردشگری و از طریق گاز لوله کشی این آتش ها روشن می باشند . این مجموعه از محرابی در وسط و حجره هایی که مربوط به روحانیون زرتشتی در اطراف بود تشکیل می گردد . آتشگاه حدود 30 کیلومتر از باکو فاصله دارد و از آخرین اولویت های گردشگری باکو می باشد که در صورت وجود وقت ، بازدید از آن خالی از لطف نخواهد بود . در کنار آتشگاه ، رستوران و فروشگاه صنایع دستی و سوغات آذربایجان وجود دارد .
#آتشگاه در منطقه #سوراخانی و ۳۰ کیلومتری شهر #باکو قرار گرفته است.
آتشگاه از قدیم محل عبادت روحانیون زردشتی بوده است ، شکل ظاهری آن شبیه به قلعه و پنج ضلعی میباشد و یک ورودی دارد که در قسمت بالایی آن بخشی برای پذیرایی از میهمانان وجود دارد به نام بالاخانه، ساختمان چهارگوشی هم در وسط حیاط بنا شده که روی آن گنبدی وجود دارد و در زیر آن آتشی روشن است و اتاق هایی هم در اطراف حیاط است که محل زندگی بزرگان دینی بوده است.
وارد مجموعه #آتشگاه که میشوید قبل از وارد شدن به محوطه بازارهای صنایع دستی را در اطراف آن میبینید که جالب و دیدنی هستند و برای ورود به محوطه آتشگاه نیز باید بلیط تهیه کنید و بعد وارد شوید.
سکوت عجیبی در مجموعه حاکم است و واقعا حس عرفانی و روحانی خاصی را به بازدید کننده القا میکند.
در اتاق هایی هم مراحل ساخت این آتشگاه را میتوانید مشاهده کنید.