در حدود 200 سال قبل خانه کلبادی به دستور سردار جلیل از امراء ارتش آن زمان ساخته شد. امیر نصرت فرزند سردار جلیل در جوانی فوت شد و سردار بنا را به نوه خود یعنی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی هم که بعدها از ملاکین منطقه در سال 1362 از دنیا رفت و این بنا در سال 1370 در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت.
یکی از جاذبه های بسیار دیدنی و معروف شهر ساری که متعلق به دوران قاجار میباشد خانه کلبادی است، این خانه متعلق به خاندان کلبادی ( منوچهر خان کلبادی ) که از افراد بسیار با نفوذ و به نام دوره قاجار بوده و در خیابان انقلاب چهار راه برق ( محله آب انبار نو ) قرار گرفته است.
معماری خانه تماما به سبک بومی منطقه میباشد، سقف تماما چوبی به همراه شیروانی ، پنجره ها و درب های چوبی سه دری و دو دری مشبکی، حیاط دلنشین و زیبا که البته به مرور زمان از وسعتش کم شده، حوض بسیار زیبا و دوست داشتنی که در قلب حیاط جا گرفته و تقارن را در مجموعه ایجاد کرده .
این خانه در دو طبقه میباشد . دارای اتاق های متعددی می باشد ، در طبقه اول موزه مربوط به آثار متعلق به خاندان کلبادی می باشد، لباس ها و وسایلی که به جا مانده و در طبقه دوم هم موزه متعلق به آثار کهن و باستانی کشف شده از منطقه می باشد.
اتاق های طبقه دوم بسیار زیبا و دوست داشتنی با پنجره های مشبکی رنگارنگ می باشند که بازتاب نور خورشید از پس پنجره های رنگی زیبایی این اتاق ها را صد چندان میکند.
تا چن سال پیش خانه کلبادی اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهر ساری بود که طی چند سال اخیر تبدیل به خانه موزه شده است.
در پشت ساختمان هم حمام وزیری که یکی دیگر از جاذبه های شهر ساری میباشد قرار گرفته که میتوانید از این مکان هم دیدن نمایید، در بدو ورود هم باید مبلغ 4.000 تومان در ازای بلیط ورودی پرداخت نمایید.
خلاصه اینکه این شاید صدمین بار باشه که من از این مجموعه بازدید میکنم چون هر وقت اینجا میام دلم میخواد ساعت ها اینجا بشینم و از حال و هوای خوبی که اینجا داره نهایت استفاده و لذت را ببرم.
البته این رو هم عرض کنم که سازمان گردشگری و میراث استان مازندران و شهر ساری به خوبی از این جاذبه ارزشمند نگهداری نمیکنه.
اگر تورلیدر باشید و کارت تور لیدری داشته باشید و یا دانشجوی رشته گردشگری باشید و کارت دانشجویی به همراه داشته باشید بلیط بازدید برایتان رایگان خواهد بود.
خانه کلبادی از بناهای دوره قاجار در شهر ساری است. این خانه در محلهٔ آب انبار نو قرار داره و حدود یکصد و سی سال قبل بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. سبک معماری این ساختمان از تکایای دورهٔ قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاهنشین و اتاقهای دو طرفه است. شاهنشین طبقه دوم از زیباترین اتاقهای این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوههای هنرهای تزئینی دوره قاجاری است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش میباشد.
خانه منوچهر خان کلبادی مربوط به اواخر دوره قاجار و یکی از آثار ثبت شده ملی ایران است. منوچهر خان مدتی نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بوده است. سبک معماری، برگرفته از سبک تکایای دوره قاجاری است و از دو قسمت اندرونی و بیرونی تشکیل شده است. عمدتا در بنای این ساختمان از آجر، چوب و سفال استفاده شده و پشت بام هم پوشیده از سفال است. این خانه متشکل از اتاقها، حجره ها، شاه نشین، حیاط، آشپرخانه و ... است.
هر روزی که مایل باشید (در ساعات اداری ) حتی جمعه ها میتوانید از مکان بازدید کنید .حمام وزیری در کنار آن قرار دارد و از داخل حیاط عمارت کلبادی میتوانید بسمت حمام وزیری بروید(هزینه ورودی ندارد). داخل ساختمان اشیای قدیمی برای بازدید وجود دارد عکسبرداری داخل ساختمان ممنوع است. هزینه ورودی برای عمارت کلبادی : نفری 2500 تومان. آدرس: از میدان امام خمینی وارد خیابان آزادی شوید و بعد از 800 متر وارد خیابان فردوسی شوید، بعد از 600 متر وارد خیابان جمهوری شوید، بعد از 600 متر به میدان انقلاب میرسید، وارد خیابان انقلاب شوید، بعد از 150 متر به سمت چپ بپیچید و وارد خیابان انبار نو شوید، بعد از حدود 150 متر خانهی تاریخی کلبادی در سمت چپ شما قرار دارد.