به رسم تمامی شهرهای ایران ، ساری هم در دل خود اثر تاریخی همانند ( #مسجد_جامع ) نهفته دارد.
مسجد جامع شهر #ساری در خیابان انقلاب ، روبه روی چهار راه برق و در محله چناربن( بازار نرگسیه) واقع شده است البته این مسجد از چندین خیابان دیگر هم راه دارد.
بنای مسجد جامع ساری در دوران قبل اسلام ( آتشکده ) بوده است که پس از ورود اسلام این بناها تغییر کاربری داده اند و به مسجد تبدیل شده اند.
در طی سال های سال این مسجد وقایع تلخ بسیاری را نظیر ( تخریب در اثر زلزله و آتش سوزی) به خود دیده است که آخرین اثر تلخ و بد آن در سال ۱۳۹۷ بود که در اثر آتش سوزی سوخت و آسیب های فراوانی دید که با همت شهردار وقت ساری ( آقای عبوری) در طی مدت زمان کوتاهی و بیوقفه مرمت شده است.
همانند مساجد جامع دیگر این مسجد در دل خود رواق و ایوان بزرگی دارد که بسیار زیبا و دوست داشتنی است و من بینهایت این ایوان و نشستن و دم زدن بر روی آن را دوست دارم یه آرامش عجیبی در خودش دارد، دور تا دور این ایوان بزرگ شبستان ها و اتاق های زیادی را مشاهده میکنید که معماری فوق العاده ای به همراه چوب کاری های ظریف به همراه دارد. بدنه ساختمان خشتی و سقف و نمای داخلی آن تماما از چوب و پنجره های مشبک مانند و تماما رنگی دارد.
معماری آن کاملا مطابق و سازگار با این منطقه میباشد.
بر روی بدنه دیوار روبه روی شبستان اصلی ، تخته سنگی را به همراه نوشته ای مشاهده میکنید که از قدیم در همین قسمت دیوار قرار داشت و توضیحاتی در مورد این مسجد و تاریخش را از قبل از اسلام میداد که در اثر سوختن رنگ آن کمرنگ شده است ومتاسفانه قابل خواندن نیست.
بازدید از این مسجد رایگان میباشد و همه روزه از صبح تا شب قابل بازدید است.
مسجد جامع ساری در کنار بازار نرگسیه واقع شده است. تاریخ بنای مسجد جامع ساری به طور دقیق مشخص نیست و گمان می رود که این مسجد بر خرابه های آتشکده ای بنا گذاشته شده است. تا قبل از ورود اسلام به طبرستان، مردم این منطقه پیرو آیین زرتشت بودند و بعد از ورود اسلام، تعداد زیادی از آنها مسلمان شدند. عمده بنای فعلی مسجد مربوط به دوره قاجار و پهلوی است. مسجد جامع ساری در تیرماه ۱۳۹۷ دچار آتش سوزی شد و متاسفانه بخش زیادی از این بنای تاریخی از بین رفت.