این مسجد، اولین مسجد چوبی مقاوم در برابر زلزله در جهان می باشد که در دهکده چوبین واقع در نیشابور ساخته شده است. این بنا ۲۰۰ متر مربع وسعت دارد و سقف آن به صورت شیروانی می باشد. دو مناره آن ۱۳ متر از سطح زمین ارتفاع و وزن هر یک تقریبا ۴ تن می باشد. شکل ظاهری آن به صورت کشتی ای وارونه بر زمین است. در ساخت این مسجد که حدود ۲ سال طول کشیده است، ۴۰ تن چوب استفاده شده است. مسجد چوبی این دهکده نه تنها در ایران بلکه در جهان بی نظیره، این مسجد می تواند تا ۸ ریشتر زمین لرزه را تحمل کند و بنای آن به گونه ای است که تا صدها سال دیگر نیز آسیب نخواهد دید .قابل ذکر است که محلی که در آن مسجد ساخته شده، بسیار موریانه خیز است، اما راهکارهایی برای جلوگیری از اثرات مخرب چوب خواران به کار گرفته شده است، بطوریکه به عنوان نمونه، خانه سازنده مجموعه با عمر بیش از۲۰ سال، از آسیب چوب خواران به دور مانده است. برای ماندگاری دراز مدت دیواره های خارجی در برابر نزولات آسمانی، چوبهای ویژه با فرآوری خاص استفاده شده است.
این مجموعه در 15 کیلومتری نیشابور قرار داره ، راه دسترسی به اون جاده اسحاق آباد و روستای ملامحمد آقازاده است که البته تاکسی های اینترنتی پوشش نداره اما میتونید با استفاده از ماشین ها داخل شهر بصورت رفت و برگشت توافق کنید.
ورودی مجموعه در پاییز 98 هر نفر 3000 تومن ! درب ورودی و حیاط ظاهرا در حال بازسازی بوده و ایجاد باجه برای فروش بلیط !
مجوعه شامل مسجد ، کتابخانه ، فروشگاه، نانوایی و تعداد سوئیت ظاهرا شخصی و محیط برای کشاورزی و دامپروری که برای نمایش عموم ایجاد شده . در فضای سبز آلاچیق و صندلی های چوبی قراره گرفته .
متاسفانه تو فصل سرما رسیدگی خاصی بهش نمیشه و بجز مسجد و کتابخانه بقیه قسمت ها به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در میاد.
نمای بیرونی بشدت زیبا و دوست داشتنی ، اما از داخل مورد لطف هموطنای خاطره نویس قرار گرفته و حتی قسمت های تخریب شده .
در مجموع بعنوان یک مجموعه گردشگری خاص ارزش بازدید داره اما با مجموعه کامل و با امکانات متوسط فاصله گرفته .
اولین مسجد چوبی توسط مهندس مجتهدی ساخته شده است و در آن عایق هایی برای جلوگیری از پوسیدگی چوب ها و حمله موریانه ها ایجاد شده .مسجد چوبی از مهم ترین دیدنی های دهکده چوبی نیشابور در مقابل زلزله های هشت ریشتری هم مقاوم است، برای ورود و خروج مسافران در این مسجد سه درب طراحی شده است.
در نقطه اتصال هر یک از گلدسته ها به سقف اصلی مسجد کانال تهویه هوا تعبیه شده و در فصول گرم و سرد سال تهویه مناسب و کاملا طبیعی همانند بادگیرهای شهر یزد دارد.معماری ان خیلی زیباست و در نوع خود بی نظیر است مشابه آن را در جای دیگر ندیده اید.
برای بازدید از این مسجد در نیشابور پس از رسیدن به شهر باید وارد جاده عمر خیام یا جاده اسحاق شوید با طی کردن مسیری پنج کیلومتری به تابلویی به نام امامزاده فضل بن شازان روبرو می شود که باید وارد همان فرعی شوید و پس از عبور از امامزاده با طی 3.5 کیلومتر با این محل روبرو می شوید.ما برای بازدید از این مکان با سواری دربست رفتیم(اسنپ برای این مسیر موجود نبوداز تاکسی و .. هم خبری نبود). هزینه ورودی مجموعه 3000 تومان است.
#گلفام_سفر
این مسجد در ۱۵کیلومتری شهر نیشابور در روستای محمد ابادو در زمین شخصی نیز قرار گرفته که بصورت خانوادگی اداره می شود .و مردم زیادی برای بازدید به این مکان می آیند برای ساخت این مسجد تماما از چوب استفاده شده بود سقف این مسجدشیر وانی که از بیرون به شکل پولکی تزئین شده و ظا هر مسجد را خیلی خاص کرده بود مسجددارای دو مناره بودکه در روز سه بار وقت اذان را یادآوری می کرد.این ساختمان دو درب ورود خروج داردداخل مسجد دو راه پله داردکه دو طبقه را به هم متصل می کرد طبقه اول موزه پوشیده از چوب و آینه کاری و کتابخانه در طبقه دوم قرار داشت. ساختمانی پایین تر از مسجدقرار داشت که نا نوایی بود دود کش این نا نوایی ما نند پیکر زنی بود که سبدی از نان بر سر داشت و جنس آن از کا هگلی بود و ما نند گذشته دو تنور چوب سوز داشت که در آن نان می پختند. . عکاسی در آنجا بودکه اگر دوست داشته باشید می توانید لباس محلی به تن کنید و از شما عکس بگیرد . محیط زیبای بود من واقعا لذت بردم .
به نام حضرت حق..
سلام دوستان، در #نیشابور مکان دیدنی ای وجود دارد که به نام #مسجد_چوبی معروف است، در این محل علاوه بر مسجدی که تماما از جنس چوب ساخته شدهداست، آلاچیق ها و چایخانه ها و نمایشگاه هایی وجود دارد که تمام اجزای آن از چوب است، جالب است
ارادتمند :
#پیام_جمال_لیوانی
#تایسیز