فریدالدین ابو حامد محمد بن ابوبكر ابراهيم بن اسحاق زاده ی سال 535 هجری شمسی است. وی بیشتر با تخلص خود یعنی «عطار» شناخته شده است، در سال 600 هجری شمسی در پی حمله ی مغول ها به ایران دار فانی را وداع گفت. شغل پدر وی عطاری بود و از همین رو فریدالدین نیز به شغل پدر روی آورد و همزمان طبابت هم میکرد.
دکتر عبدالحسین زرین کوب در خصوص آثار عطار: تصوف عطار با آنکه آکنده از درد و سوز و عشق و شور است، تصوفی است معتدل و در حدی است که طریقت را با شریعت می آمیزد و از ادعای حقیقت که سخنان بعضی صوفیه را رنگ دعوی و خودنمایی داده است، میپرهیزد، ظاهرا همین مزیت است که در سخن او درد و تأثیری خاص نهاده است. مهمترین و موثق ترین آثار عطار طبق پژوهش های دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی و دکتر عبدالحسین زرین کوب عبارت است از: دیوان اشعار، اسرارنامه، الهی نامه، منطق الطیر، تذکرةالأولیا، مصیبت نامه و مختارنامه است
آرامگاه وی بنای دوره تیموری است،که توسط امیرعلی شیرنوایی بر روی مزار وی ساخته شده است،و دوره پهلوی دوم،مرمت کامل و دهه 70 مختصر مرمتی شد.بنای کنونی آرامگاه دارای هشت ضلع و گنبد کاشیکاری شده و چهار ورودی است.
این آرامگاه در سال 1342 در فهرست ثبت آثار ملی قرار گرفت. و در تقویم رسمی کشور 25 فروردین روز ملی عطارنیشابوری نامگذاری شده است.
آرامگاه عارف بزرگ عطار نیشابوری یکی از جاذبه های گردشگری شهر نیشابور بوده که پیشنهاد میکنم اگر گذرتان به این شهر خورد حتما دیدن کنید.
باغی زیبا اطراف مقبره را فراگرفته و آرامگاه کمال الملک نقاش معروف ایران نیز در همین باغ وجود دارد.
ورودی این مجموعه ۴۰۰۰ تومان می باشد. زمانی که به نیشابور رسیدین تابلوها شما رو برا۸تی به سمت آرامگاه هدایت خواهند کرد.
بنای آرامگاه عطار نیشابوری در خیابان عرفان قرار گرفته است و دارای هشت ضلع و گنبدی کاشیکاری شده و چهار در ورودی است که البته فقط یک در آن باز است.این آرامگاه در باغی سرسبز با منظرهای چشم نواز قرار دارد.سنگ مقبره از نوع سنگ سیاه و عمودی می باشد که اشعاری بر روی آن نقش بسته است.فضای داخلی بنا نیازمند توجه بیشتری است.کاش مسئولین به چنین بناهای تاریخی اهمیت بیشتری دهند.
بلیط ورودی 4000 تومان
ارامگاه عطار نیشابوری در شهر نیشابور و در محله قدیمی ان و در میان باغی بزرگ و با صفا قرار گرفته است ؛ این مرد بزرگ یکی از عارفها و ادیبان به نام و بزرگ تاریخ ایران است و اثاری همچون کتاب منطق الطیر و تذکره الاولیای او ، شهرت جهانی دارد ؛ بنای ان تاریخی که قدمت آن به دوران تیموریان در ایران باز می گردد ؛ بسیاری از مردم پس از بازدید از این ارامگاه و خواندن فاتحه برای وی ، در قسمتی از این باغ بزرگ و سرسبز و پر از ارامش مشغول عکاسی با لباسهای سنتی قدیمی و بازدید از مجسمه ها و دیدنی های باغ ، اوقات خوشی را سپری میکنند ؛ در کنار باغ غرفه هایی نیز برای فروش صنایع دستی و سوغات این شهر در محوطه باغ ایجاد شده اند ؛ مقبره کمال الملک نقاش معاصر ایران در نزدیکی آرامگاه عطار قرار گرفته است ؛ پیشنهاد میکنم اگر راهی نیشابور شدید یا از نزدیکی این شهر رد شدین ، دیدن از این مجموعه خالی از لطف نیست و حتما از ان بازدید کنید
عطار نیشابوری شاعر و عارف نامی ایران در حدود سال ۵۴۰ هجری متولد و در سال ۶۱۸ درگذشت. آرامگاه وی در خیابان عرفان واقع در نیشابور است. از آثار مشهور این شاعر و عارف میتوان به منطق الطیر و تذ کرِة الاولیا اشاره کرد. آرامگاه عطار در نزدیکی مقبره کمال الملک میباشد.بنای آرامگاه هشت ضلعیه وگنبدی کاشیکاری شده بالای آن است و در میان باغی زیبا قرار دارد.سنگ قبری سیاه رنگ و سنگ نوشته ای سیاه هم در بالای قبر قرار دارد
#آرامگاه_عطار_نیشابوری ( فریدالدین محمد بن عطار)در #شهر_نیشابور در استان #خراسان_رضوی میباشد. این مقبره در محوطه ای بسیار بزرگ و سرسبز و پوشیده از درختان و گل های زینتی قرار گرفته است . در زمان ورود به این مقبره شما باید مبلغ ۲/۵۰۰ تومان در ازای بلیط برای هر نفر پرداخت کنید. در جوار این مقبره، شخص مهم دیگری نیز آرمیده است نقاش بزرگ و نامور ایران زمین کمال الملک که آرامگاهش در همین محوطه جای دارد. بنای #آرامگاه_عطار شباهت زیادی به بنای قدمگاه دارد و به همان شکل دارای گنبد و هشت ضلعی میباشد و با همان کاشی کاریها مزین شده است. در زمان ورود به مقبره باید کفش هایتان را در آورید و وقتی وارد میشوید در فضای تقریبا کوچکی مقبره ی عطار را میبینید که اطراف آن را با فرش و موکت پوشانده اند و بر دیوارهایش اشعارش را نوشته اند.
فريدالدين عطار نيشابوري شاعر و عارف نامي ايران است كه از آثار او منطق الطير و تذكره الاوليا را مي توان نام برد .براي رسيدن به آرامگاه اين شاعر بزرگ بايد به خراسان رضوي و از آنجا به شهر نيشابور رفت در شهر نيشابور وارد خيابان خيام شد و از آنجا به خيابان عرفان رسيد آرامگاه عطار در باغ با صفاي عطار قرار دارد آرامگاه داراي هشت ظلع با گنبد كاشي كاري شده با چهار درب ورودي است كه مقره عطار در آن قرار دارد عطار همان گونه كه از نامش پيداست همانند پدرش دكان عطاري داشته و طبابت نيز ميكرده و در زمان حمله مغولان كشته شده است
مقبره عطار نیشابوری كه یکی از عرفا و ادیبان برجسته ایران هست و از کتاب هاي معروفش منطق الطیر و تذکره الاولیای ميشود نام برد، در میان باغی زیبا در شهر نيشابور و در منطقه قديمي شادياخ قرار گرفته. از نظر تاریخی قدمت ارامگاه به دوران فرمانروایی تیموریان در ایران باز می گردد.
در داخل آرامگاه فضاي كوچكيست كه مقبره عطار در وسط قرار دارد و دور تادور ديوار مقبره شعري از عطار نوشته شده است. فضاي بيروني مقبره كه حالت باغ مانند دارد بسيار زيباست و ميتوانيد ساعتها در اين فضا خصوصا در فصل ارديبهشت كه پر از گل است، بنشينيد و ببريد.
آرامگاه کمال الملک نقاش معروف معاصر ایران هم در نزدیکی آرامگاه عطار قرار گرفته و شما در یک روز می توانید از این دو جاذبه دیدنی شهر همزمان بازدید کنید.