مشهورترین کوه استان خراسان رضوی به ارتفاع ۳۲۱۱ متر که در چند کیلومتری شمال شهر نیشابور قرار داره بینالوده. این کوه بخشی از رشته کوه البرزه و به بام خراسان شهرت داره. کوه بینالود بین نیشابور و مشهد واقع شده. با توجه به گرم و خشک بودن منطقه دارای بارندگی قابل توجهیه. از دیگر قلل این رشته کوه می شه به شیرباد، فلسکه و قوچگر اشاره کرد. در بخش شمالی این رشته کوه، رشته کوه فرعی وجود داره که دره های صخره ایه زیبایی هم داره.
رشته کوه بینالود در منتها الیه شرقی قلل البرز شرقی و از نظر جغرافیایی در حد فاصل شهر های مشهد و نیشابور واقع شده است . بلندترین قله این رشته کوه ، قله شیرباد با ارتفاع حدود 3320 متر از سطح دریاست . در حالیکه ارتفاع قله بینالود حود 3210 متر می باشد .
کوهنوردان و طبیعت گردانی که قصد دارند بعد از یک کوهپیمایی به مشهد و زیارت امام رضا نیز بروند معمولا با شروع صعود از دامنه های جنوبی بینالود در نزدیکی نیشابور و عبور از گردنه های شرقی قله شیرباد ، بعد از یک پیمایش یک و نیم روزه از سمت دامنه های شمال شرقی این کوه فرود آمده و بعد از رسیدن به روستاهای زشک ، جاغرق و طرقبه سوار بر وسایل نقلیه عمومی خود را به مشهد می رسانند .
ولی صعود این بار ما به قله بینالود از طریق دامنه شمالی این رشته کوه و از طریق روستای فریزی و دره سیب بود .
صبح چهار شنبه ما 14 نفر از گروه کوهنوردی رادمان اصفهان به همراه هشت نفر از گروه کوهنوردی آزادگان مشهد بوسیله یک مینی بوس از طریق آزاد راه مشهد گرگان به سمت چناران به راه افتاده و از طریق شهر جدید گل بهار و گذشتن از روستای فریزی به ارتفاعات کوهپایه های شمالی بینالود رسیده و از طریق یک جاده پر پیچ و خم و خاکی کوهستانی به سمت دره سیب فرود آمدیم .
دره سیب یک دره خوش منظره پر از باغات و درختان می باشد که ابتدای صعود و پیمایش ما به سمت قله بینالود بود .
برای رسیدن به دره سیب وجود راهنما و یا استفاده از ترک های جی چی اس الزامی است چون در مسیر دو راهی های متعددی وجود دارد که به راحتی مسیر را اشتباه خواهید رفت . همین مسیله برای ما هم اتفاق افتاد و ساعتی صرف باز گشت و اصلاح مسیر کردیم .
اگر برف ببارد جاده خاکی روستای فریزی تا دره سیب بسته شده و مجبورید تمام این مسیر را پیاده و با برف کوبی طی کنید که یک روز کامل به زمان صعود شما به بینالود اضافه خواهد کرد .
درمسیر صعود به بینالود از دره سیب ، دو جانپناه ساخته اند که هر کدام گنجایش حدود 15 نفر دارد ولی بدون امکانات برق ( سولار ) و سیستم بهداشتی می باشند . در مجاورت جانپناه دوم که در ارتفاعات بالای نیشابور و در فاصله دوساعتی قله بینالود قرار دارد چشمه باریکی وجود دارد و بجز آن در سرتاسر مسیر، چشمه و آبی وجود ندارد .
طول زمان پیمایش از دره سیب تا جان پناه اول حدود یک و نیم ساعت است . شیب : ملایم و نیمه تند - پاکوب
طول زمان پیمایش از جان پناه اول تا جان پناه دوم حدود سه ساعت است . شیب: ملایم و نیمه تند - پاکوب
طول زمان صعود از جان پناه دوم تا قله بینالود حدود دو ساعت می باشد . شیب : نسبتا تند و البته بدون درگیری با سنگ .....
شب را در چان پناه دوم سپری کردیم و صبح فردا بعد از صعود به قله بینالود ، مسیر برگشت به دره سیب را پی گرفتیم . خوشبختانه هوا مساعدت داشت و البته بادهای مشهور بینالود سرتاسر شب و فردا همراهیمان می کرد که موجب سردی نسبتا شدید می شد . در مسیر برگشت و بعد از یک نم نم باران ، حال و هوای زمستانی دره سیب ، صفای مضاعف و بهشتی به خود گرفته بود .
در اطراف چان پناه دوم نیز بوته های رنگارنگ گون زیبایی چشم نوازی آفریده بودند .#گلفام_سفر