این دریاچه زیبا در پشت سد لفور در منطقه سوادکوه از استان مازندران قرار دارد که هم از راه جاده ای و هم از راه قطار میتوان به انجا رفت. البته اگر با قطار بروید باید مقداری از مسیر را هم با راه زمینی خودرویی طی کرد. منظره های اطراف این دریاچه بسیار جذاب و پوشش گیاهی و جنگل اطراف خیره کننده است که در تمامی فصل ها جاذبه مخصوص خود را دارد. برای ورود خودرو، ورودی گرفته میشود. از تهران از راه جاده فیروز کوه و حدود سه تا چهار ساعت زمان برای رسیدن به لفور مورد نیاز می باشد.
سد لفور در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی بابل قرار دارد و آن را با نامهای «سد البرز» و «سد پاشاکلا» نیز میشناسند. این سد در دل جنگلهای وسیع این منطقه قرار دارد و نقشی حیاتی برای مردم و محیطزیست ایفا میكند. ساختار طبیعی سد و استفاده از سنگریزه در ساخت آن باعث شده است که با كمترین آلودگی و مشكلات زیستمحیطی، بیشترین خدمت را به مردم این منطقه برساند و یكی از مهمترین منابع تامین آب شرب مردم این منطقه و شهرهای اطراف آن باشد.
در سالهای آخر حکومت پهلوی، مطالعات اولیه و امکانسنجی احداث یک سد مخزنی روی رودخانه بابلرود در منطقه بابلکنار انجام شده بود؛ اما با وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، موضوع احداث سد به تعویق افتاد تا اینکه در سال 1374 و با تغییر محل احداث آن از بابلکنار به منطقه لفور در شهرستان سوادکوه شمالی، دستور اجرای طرح صادر و سد لفور روی تلاقی سه رودخانه کارسنگ رود و آذررود و اسکلیم روهار احداث شد.
ارتفاع این سد مخزنی از پی ۷۸ متر، طول تاج ۸۳۸ متر، عرض تاج ۱۲ متر و عرض پی آن ۴۵۰ متر است. میزان حجم کل مخزن به ۱۴۲ میلیون مترمکعب و حجم مفید آن به ۱۲۲ میلیون مترمکعب میرسد.
برای دسترسی به سد لفور اگر از سمت جاده فیروزکوه قصد سفر به سد لفور را دارید، باید بعد از گذر از شهرهای پل سفید، زیرآب و شیرگاه، مسیر خود را بهسمت جاده شیرگاه-بابلکنار تغییر دهید که از مناطق کلیج خیل و اسلام آباد عبور میکند. و در این مسیر با کمک اهالی منطقه، تابلوهای راهنمائی و گوگل مپ می توانید به سد دسترسی داشته باشید.
برای دیدن منظره پشت سد باید از ضلع شرقی سد به تاج آن برسید که ممکن است ماموران سد مانع شوند یا از مسیر روستای گالشکلا استفاده کنید که بهنظر زیباتر است. از جاده اصلی باید حدود پنج کیلومتر را طی کنید تا به روستای گالشکلا برسید؛ هرچند جاهایی در طول مسیر، بر فراز سد قرار دارد و به این ترتیب با منظرهای خیرهکننده مواجه خواهید شد.
منطقه لفور مملو از خانههای بومگردی و کلبههای چوبی و کاهگلی در دل جنگل است. همچنین چادرزدن در حاشیه سد، با رعایت نکات ایمنی میتواند تجربه هیجانانگیزی برایتان رقم بزند.
بهترین زمان سفر به سد لفور، ترجیحا فصل بهار یا تابستان است ولی ابن منطقه در نمام فصول سال جاذبه های منحصر بفردی برای تجربه و مشاهده دارد.