باغ و عمارت رحیم آباد مربوط به دوران قاجاریه است که در شهر بیرجند قرار دارد. این باغ مجموعه ای از باغ، استخر، عمارت اصلی، انبارها و حصار و برج های نگهبانی و ....است. الان قسمتهایی از این عمارت به کارگاههای هنرهای سنتی داده شده.قسمتهایی رو هم صندلی چییدن و کلاسهایی رو برگزار میکنن که کلا باعث تخریب این بنا میشه.رسیدگی به این عمارت مثل تمام بناهای تاریخی زیاد جالب نیست و نحوه بد بهره برداری باعث آسیب به این بنا شده.شیشه های رنگی و گچ بری های زیبای اتاقها بسیار جذاب و دلنشین است.#گلفام_سفر
باغ و عمارت رحیمآباد هم مربوط به خاندان علم است و با هزینه اسماعیلخان ساخته شده است. در روستایی به همین نام که البته با گذشت زمان و پیشرفت شهر در خیابان مدرس(مردم به این خیابان هم رحیمآباد میگویند) قرار گرفته است. عمارت از اتاقهای مختلف، حوضخانه و حتی برج و بارو تشکیل شده است. البته در نظر داشته باشید که این مجموعه کاربری اداری برای میراث فرهنگی دارد و باید صبحها از آن دیدن کنید.
#گلفام_سفر
باغ رحیم آباد در روستای درشهر بیرجند با همین نام قرار گرفته قدمت این بنا به دوره زندیه برمی گردد که نوع معماری به اواخر دوره قاجاریه و اوایل پهلوی است .درخت های که در حیاط باغ قرار داشت عمدتا شامل کاج و سپیدار و درختان مثمری زردالو و زرشک است .درختان که در دوسوی مسیر از سایر نقاط متمایز شده که خود جلوه زیبای یک باغ ایرانی را نشان میدهد .
باغ و عمارت رحیم آباد شهر بیرجند در بلوار پاسداران بیرجند واقع شده است و به دلیل نوع معماری و تزئینات آن جایگاه ویژه ای در باغ های ایرانی دارد.این باغ مربوط به دوره قاجار می باشد. باغ رحیم آباد دارای دو درب ورودی است. این مجموعه با دو حوض ، یک استخر و درختانی در دو سوی مسیر از سایر نقاط متمایز شده که خود جلوه ای از الگوی باغ ایرانی است.طبقه اول عمارت شامل دو تالار و اتاق های جدا از هم است. اصلی ترین بخش این عمارت را تالار آئینه تشکیل می دهد که با انواع تزئینات گچبری به اشکال گل و بوته، تصاویر حیوانات و آئینه کاری تزئین شد.
این عمارت در سال ۱۳۱۵ هجری قمری به فرمان اسماعیل خان ، فرزند ارشد حشمت اله خان احداث و به عنوان دارالحکومه مورد استفاده قرار گرفت. طراحی باغ نیز چون عمارت آن زیباست و در سوی خیابان اصلی ، درختان بلند سرو خود نمایی می کنند. این باغ زیبا که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، به عنوان یک مجموعه فرهنگی شامل سفره خانه سنتی و مجتمع کارگاه های آموزش هنرهای سنتی مورد استفاده قرار گرفته است . این اثر در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۷۰۷ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.