خانه حاج آقا علی ، بزرگترین خانه خشتی جهان ، عمارتی با عظمت و بینظیر که یکی از نمونه های منحصربه فرد خانه های ایرانی از لحاظ سبک معماری سنتی ، وسعت هست که در دوره قاجاریه به سفارش حاج آقا علی تاجر مشهور رفسنجانی توسط معماران رفسنجانی و یزدی ساخته شده . گچ بریهای زیبا و تماشایی ، طاق نماهای باشکوه ، کلاه فرنگی و آجرنماهای حیاط همه و همه دیدنی ست .تزیینات داخلی عمارت را از طرح هایی از گل و گلدان تشکیل می دهند که در نوع خودش کم نظیر است . آفرین باد به این معماران و نیاکان هنرمند ایرانی روحشان شاد .
این خانه قجری قطعا یکی از زیباترین جاهایی که بنظرم حتما باید یکبار از اون بازدید کرد و چه بهتر که این بازدید در تاریکی هوا باشه ، چون نورپردازی های خیلی قشنگی انجام شده
مهر 97 صحبت از این بوده که قراره اینجا تبدیل به یک هتل چهار ستاره بشه
موقعیت این خانه حدودا 5 کیلومتری شهر رفسنجان و روستای قاسم آباد به روستا که نزدیک بشید با تابلو های راهنما میتونید مسیر پیدا کنید.
ساعت بازدید از 9 صبح تا 19 هست
بنظرم نورپردازی این مجموعه حق مطلب درباره زیبایی اون ادا کرده ،
بهترین فصل بازدید اوایل بهار و پاییز
ورودی (مهر97) برای هر نفر 3000 تومن بوده
میخوام درمورد بزرگترین و زیباترین خانه خشتی جهان براتون بگم که مساحتی هفت هزار متر مربعی داره ودر شهر رفسنجان قرار داره.این خانه توسط حاج آقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی بزرگترین تاجر ایرانی آن دوره) در ۱۱۳۶ هجری خورشیدی بنا گردیده است.این بنا در فاصلهٔ شش کیلومتری شهر رفسنجان (در نزدیکی قاسم آباد) واقع شدهاست. خانهٔ حاج آقا علی در سابق به خانهٔ وقفی شهرت داشتهاست. خانه دارای هشتاد و شش اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) بوده که در چهار بخش اصلی ساختمان حوضخانه، شاه نشین، پاییزی و زمستانی احداث گردیدهاند.یک آشپزخانه بزرگ و انبار بزرگ وظیفه تأمین نیازهای این مجموعه را بر عهده داشتهاست.چهار حیاط، راهروهای سرپوشیده و روباز و سه هشتی نیز ارتباط قسمتهای مختلف این خانه را تأمین می نمودهاست.
بزرگترین بنای خشتی جهان در زمان قاجار توسط حاجآقا علی معروف به زعیم الله رفسنجانی در شهر رفسنجان ساختهشده است.این خانه با زیربنای حدود هفت هزار متر مربع و با معماری زیبا و ایرانی در سال 1136 هجری شمسی بنا شده است .خانه ی حاج آقا علی در گذشته به خانهی وقفی شهرت داشته است. این خانه دارای هشتاد و شش اتاق (هفت دری، پنج دری، سه دری و پستو) بوده که در چهار بخش اصلی ساختمان حوض خانه، شاه نشین، پاییزی و زمستانی احداث گردیده است.
یک آشپزخانه بزرگ و انبار بزرگ وظیفه تامین نیازهای این مجموعه را بر عهده داشته است. چهار حیاط، راهروهای سرپوشیده و روباز و سه هشتی نیز ارتباط قسمتهای مختلف این خانه را تامین میکرده است.همچنین تالار حوضخانه که وسیعترین فضای سرپوشیده خانه است و سقف آن در ارتفاع طبقه دوم با گنبدی عظیم پوشانده شده است و در مرکز آن کلاه فرنگی قرار گرفته است که نور فضای حوضخانه را تامین میکند.
در وسط حوضخانه حوض مستطیل شکلی قرار دارد که در گذشته با حوضهای حیاتهای جانبی در ارتباط بوده است و آب آن از طریق قنات تأمین می شده است حوضخانه در دو طبقه ساخته شده که در طبقه بالای آن تعدادی اتاق و دو تالار با پنجره های مشبک و شیشه رنگی قرار دارد.تالار شاه نشین یا بهاره یکی دیگر از بخشهای این خانه است. تالارهای پاییزی و زمستانی در اضلاع غربی و شمالی بنا قرار گرفته اند و نسبت به تالار شاه نشین و حوضخانه کمی ساده تر اجرا شدهاند.تزیینات هر قسمت با قسمتهای دیگر این خانه تفاوت دارد و به زیبایی و شکوه آن افزوده است.
خانه حاج آقا علی در فاصله شش کیلومتری رفسنجان بزرگترین خانه خشتی در جهان است که هفت هزار مترمربع زیربنا دارد. حاج اقا علی که در ابتدا کشاورز بوده به تجارت در راه ابریشم روی می آورد و در سال ۱۱۳۶ خورشیدی این خانه را می سازد. این خانه اکنون نمادی از معماری ایرانی است. حیاط ها چهار بخش شاه نشین، حوض خانه، پاییزی و زمستانه را به هم متصل می سازد. این بنا دارای بیش از هشتاد اتاق است که برخی از آنها به صورت موزه در آمده و برخی در قالب اقامتگاه به توریست های خارجی اجاره داده می شود.