مسجد خرانق و حسینیه متصل به آن در مرکز قلعهٔ قدیمی خرانق قرار دارند. به دلیل شیب طبیعی زمین در این قسمت، حسینیهٔ در سطحی پایینتر از مسجد قرارگرفته است. مسجد خرانق دارای یک گرمخانه با پوشش طاق، نیمطبقه در طرفین محراب و یک فضای باز جهت استفاده در تابستان است. مصالح مورداستفاده در این ساختمان خشت و گل است و در بعضی از قسمتهای نمای حسینیه و منارهٔ آن، از آجر استفادهشده است. با توجه به سبک ساختمان گرمخانه، میتوان قدمت بنا را بین قرن هشتم تا دهم هـ. ق تخمین زد.
قدمت حسینیه نسبت به ساختمان مسجد کمتر است. این بنا در خرانق در 85 کیلومتری یزد واقع گردیده و مسجد کوچکی است که در پشت منبر آن، سنگقبری به ابعاد ۳۰×۵۰ سانتیمتر مربوط به مزار علی بن محمد بن اسحاق المولی نصبکردهاند. البته این کتیبه درحال حاضر در مخزن انبارمیراث فرهنگی یزد نگهداری میشود.
#مسجدجامع_و_حسینیه_خرانق در #روستای_خرانق شهرستان #اردکان میباشد که متعلق به دوره قاجار میباشد. این مسجد در میان #قلعه_خرانق قرار گرفته و در کنار منارجنبان، معماری خشتی و گلی زیبا و چشم نوازی دارد ولی متاسفانه مورد رسیدگی قرار نگرفته و بسیار وضع نابسامان و بدی دارد. قدمت ساختمان مسجد خیلی بیشتر از حسینیه میباشد که آن را به قرن هفتم و هشتم هجری قمری نسبت داده اند و حسینیه را به دوران قاجار.