کاروانسرای ده نمک متعلق به دوره صفویه سمنان در نزدیکی آرادان قرار دارد. کنار جاده اصلی تابلو کاروانسرا و بنر آن مشخصه. از جاده اصلی یه راه فرعی به سمت کاروانسرا قرار داره. نزدیک کاروانسرا که شدیم تابلو بزرگ با داربست ها تو ذوق میزد و به نظرم قدمت کاروانسرا را خدشه دار کرده. در نزدیکی کاروانسرا یخچال خشتی قدیمی که محل نگهداری یخ بوده قرار دارد. همچنین در سمت چپ کاروانسرا آب انبار و خرابه خانه هایی بود که به نظر قدیمی میاد قرار دارد.
ما برای صرف صبحانه به این کاروانسرا آمده بودیم. برای بازدید جلو در ورودی نوشته هزینه باید پرداخت کرد که هزینه ما به عهده تور بود.
کاروانسرا بازسازی و مجهز شده. کف حیاط آن آجرفرش شده و 4 باغچه و 2 تا حوض در گوشه های کاروانسرا بود. به نظرم این موارد بازسازی جدید به حس قدیمی بودن کاروانسرا لطمه زده. حجره های آن به محل اقامت هایی تبدیل شده که پلاک هر اتاق به نام یک شاعر ایرانی است. کاروانسرا 4 جهت است که در دو جهت مقابل هم حجره شاه نشین است و دو سمت دیگر آن در ورودی و در دیگر قرار دارد. یکی از حجره های کاروانسرا را به غرفه صنایع دستی اختصاص داده اند که خیلی جالب نبود. وسایل بیشتر کهنه بود و غیر قابل خرید. کاروانسرا رستوران, چایخانه, نمازخانه, چند تا سرویس بهداشتی و حمام دارد. برام جالب بود که سرویس بهداشتی آب گرم داشت. به نظرم کاروانسرا برای اقامت کاملا مجهزه.
خیلیهامون برای رفتن به مشهد از شهرستان گرمسار رد میشیم ولی گاهی هم به خودتون استراحتی بدید و از جاذبه های مسیر هم لذت ببرید.
ده کیلومتر که از گرمسار به سمت سرخه حرکت میکنید به روستای ده نمک میرسید که توقف در این کاروانسرا، چه برای اقامت چه خوردن چای رو توصیه میکنم. ویدیو این کاروانسرا هم در قسمت ویدیو ها منتشر خواهم کرد و میتونید اون هم ببینید.
به مناسبت بزرگداشت روز حافظ، با جمعی از دوستان درباره ی اوقات از نظر حافظ صحبتی کردیم و در کنار اون دوستان موسیقی هم نواختند.
کاروانسرای صفوی ده نمک از جمله کاروانسراهای چهار ایوانی است که از دیرباز تاکنون پذیرای مسافران جاده ی ابریشم بوده است.