موزه آبگینه و سفالینه های ایران در تهران، خیابان جمهوری، خیابان سی تیر، پلاک 55 واقع شده است. موزه آبگینه و سفالینه های ایران، موزه تخصصی شیشه و سفال است. این ساختمان که در باغی به وسعت بالغ بر 7 هزار مترمربع قرار دارد و در دو طبقه و 5 تالار ساخته شده است. تالار یک و دو در طبقه اول و تالارهای دیگر در طبقه فوقانی قرار دارد.
موزهی آبگینه و دفینه از قشنگترین جاذبههای تهرانه که هم خود عمارت و باغش حسابی دیدنیه و هم ادوات به نمایش درامده در اون.
این موزه با عمارت قجری و نمای آجریش در باغی سرسبز و مشجر چنان طی سالهای گذشته خوش درخشید که قبل از کرونا رونق زیادی داشت و گردشگران خارجی هم فوجفوج به دیدنش میرفتن!
در این موزه انواع ظروف شیشهای و سفالین آنتیک نگهداری میشه و هنر و صنعت دورههای مختلف تاریخی رو شاهدیم.
دکوراسیون داخلی مجموعه بسیار زیبا و منحصر به فرد طراحی شده و نمونهی این دکوربندی رو من در موزهی دیگهای شاهد نبودم.
این موزه از چند تالار (زرین، صدف، لاجورد) و یک کتابخانهی تخصصی و بخشهای اداری تشکیل و در بخش مرکزی تهران (خ سی تیر) واقع شده.
موزهٔ آبگینه یکی از موزههای شهر تهران است. این بنا خانهای تاریخی مربوط به دوره قاجار است و در تهران، خیابان سی تیر جای گرفته است. این اثر در تاریخ ۷ اردیبهشت ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۰۱۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
بنایی که امروزه از آن به عنوان موزه استفاده میشود، حدود 80 سال پیش به دستور احمد قوام (قوام السلطنه) وزیر احمد شاه قاجار و به منظور استفاده شخصی او ساخته شد. طراحی داخلی ساختمان و ویترینهای این موزه توسط هانس هولاین معمار اتریشی در سال 1977 صورت گرفت. موزه آبگینه موزه تخصصی شیشه و سفال است. خانه قوام السلطنه و در واقع بايد گفت موزه آبگينه در ۲ طبقه با ۵ تالار ساخته شده است که در دو تالار واقع در طبقه اول شيشه و سفال مربوط به دوران قبل از اسلام و در سه تالار واقع در طبقه دوم آثار دوران اسلامي به نمايش گذاشته شده است.موزه آبگینه به دلیل نحوه ساخت بنا و معماری، نورپردازی داخل تالارها و اشیای موجود در آنها، جزو یکی از پربینندهترین موزههای ایران است.
واقعا موزه شیک و تمیز و زیبایی هست و اگر مهمون خارجی دارین پیشنهاد میدم حتما به این موزه برین.در فهرست آثار ملی هم ثبت شده .
بعد از وردو به محوطه ی باغ و گذر از یک حوض بزرگ وارد ساختمان موزه شدم طبقه اول مربوط به آبگینه ها و سفالینه هاست جواهرات و گردبندهای سنگی و زیبا هم دیده میشد که مربوط به دوران پیش از تاریخ هستند.
بعد از عبور از پله های زیبا به طبقه دوم رشیدم که در اونجا چندین سالن مجزا وجود داره شامل تالار صدف ،لاجورد زرین و ...که تعدادی ازعکسهاشو تونستم بزارم ،بشدت بازدید از این موزه رو پیشنهاد میکنم،وردی موزه ۵ هزار تومان هست
#گلفام_سفر
موزه آبگینه و سفالینه در خیابان سی تیر قرار دارد و در یکی از عمارت های تاریخی و قدیمی برپا شده که از معماری اروپایی و قرن نوزدهمی برخوردار است. ساختمانی که اکنون تبدیل به موزه آبگینه شده است، قدمتی بیش از ۹۰ سال دارد و خانه احمد قوام السلطنه نخست وزیر دوره قاجار و پهلوی بوده است. این خانه در سال ۱۳۳۱ و پس از پایان عمر سیاسی احمد قوام مصادره و در اختیار دولت قرار گرفت و تبدیل به سفارت مصر، افغانستان و بعد بانک بازرگانی و در نهایت در دهه ۵۰ تبدیل به موزه شد. این بنای زیبای ۸ ضلعی دو طبقه دارد که طبقه اول اختصاص به اشیای شیشه ای و در طبقه دوم نیز بیشتر اشیای سفالی به نمایش درآمده است. طراحی تالار بلور بسیار زیباست و نمایش اشیا در داخل استوانه های شیشه ای یکی از خلاقیت های جالب است. همچنین اشیای شیشه ای کوچک در داخل یک مکعب به نمایش گذاشته شده است. تالار مینا در طبقه اول نیز اختصاص به نمایش کارهای شیشه ای مات دارد.
در طبقه دوم نیز تالار صدف اختصاص به نمایش کارهای شیشه ای دوره اسلامی دارد و تالار زرین فام نیز محل نمایش اشیای سفالی از دوره های اسلامی مثل ایلخانی و تیموری است. در طبقه دوم دو تالار دیگر نیز به نام های لاجورد یک و دو وجود دارد. ارتباط دو طبقه نیز از طریق راه پله چوبی زیبا برقرار می شود.
بطور کلی یکی از زیباترین موزه های تهران اینجاست که علاوه بر اشیای به نمایش درآمده، خود ساختمان موزه نیز یک عمرات زیبا با معماری جالب و فوق العاده است. بلیت ورودی موزه نیز ۳ هزار تومان (در آذرماه ۹۸) بود.
برای دیدن این موزه نمیدانم چرا نقشهی گوگل من را به خیابان پشتی سی تیر، خیابانی به نام نوبهار برده بود. هر چند این باغ و عمارت دربی هم از آن خیابان دارد که بسته است و درب ورودی در خیابان سی تیر که به خیابان جمهوری هم بسیار نزدیک است، قرار دارد.
هر چند اینجا موزهی آبگینهها و سفالهاست اما خود بنای موزه بسیار زیبا و چشم نواز است. در مقابل بنا محوطه سازی بسیار زیبایی هم انجام گرفته است. بخش جنوبی عمارت در اختیار بنیاد سینمایی فارابی است که آنجا هم البته فضای سبز وسیعی دارد و البته بازدیدی ندارد.
موزه آبگینهها و سفالینهها در داخل این عمارت با شکوه در دو طبقه به نمایش آثاری فاخر پرداخته است.
بازدید از این موزه به نظر من یک تیر با دو نشان است هم از فضای زیبای یک خانهی قدیمی لذت میبری و هم پیچ و تاب بلورها و صراحیها و ابریقها را میبینی.
چیدمان و نورپردازی آثار به شکلی است که زیبایی آثار را بیشتر کرده است. توضیحات تقریبا کاملی برای هر اثر در کنار آن ارایه شده است.
اتاقهای طبقهی بالا که به صورت تو در تو به هم متصل هستند در بخش شرقی دید بسیاز زیبایی به حیاط عمارت دارند. پلههایی که به طبقهی بالا متصل هستند جنس چوبی دارند و به نظر میرسد بهتر باشد فکری به حال حفظ آنها شود. قطعا استفادهی مکرر بازدیدکنندگان عمر آن را کوتاهتر خواهد کرد، هر چند بالا رفتن از آن و صدای چوب زیر پاها حس خوبی دارد!
موزه آبگینه و سفالینه واقع در خیابان سی تیر در خانه قوام السلطنه مربوط به دوران قاجار راه اندازی شده است و یکی از پربازدید ترین موزه های تهران است.
این موزه از بدو ورود و حیاط بسیار خوشگلش شمارو جذب خودش میکنه.
از داخل ساختمان که نگم براتون . گچ بری های زیبا همه جای موزه چشم نوازی میکنه.
داخل این موزه از زمان قبل از اسلام هم سفال ها و شیشه ها رو به نمایش گذاشتن تا دوران پهلوی که بسیار بسیار زیبا هستند.
جزء موزه های خیلی خیلی تمیزی بود که دیدم و همچنین اگر وسط هفته برید خیلی از موزه های دیگه خلوت تر هم هست.
کلا دیدن این موزه رو به همه پیشنهاد میکنم.
موزه آبگينه در خيابان سي تير قرار گرفته و عمارت بسيار بسيار زيبايي است. اين خانه قجري که محل زندگي و کار قوام السلطنه بوده داراي پلکان چوبي بزرگ و زيبايي است و سالنهاي متعددي داره که با معماري مدرن تزئين شده اند. کلا معماري بنا تلفيقي از معماري ايراني و اروپايي است و بسيار چشم نواز است. باغ بزرگي نيز اين عمارت هشت ضلعي رو احاطه کرده و اين بنا رو از شلوغي محله سي تير جدا نموده است. طراحي داخلي و طراحي مدرن ويترين ها توسط هانس هولاین، معمار برجسته اتریشی انجام شده است. بازديد از موزه هزينه ورودي دارد. #تهران #ایرانگردی #تهرانگردی
موزه آبگینه تهران، در واقع خانه قوام السلطنه بوده که در دوران پهلوی ساخته شده، فرم پلانش هشت ضلعی و نمای آجری پر نقش و نگار و فوق العاده زیبایی داره، مدتی سفارت افغانستان و مصر بوده تا اینکه دفتر فرح پهلوی این بنارو میخره و در سال ۱۳۵۸ تبدیل به موزه میشه،در این موزه تعداد زیادی از ظروف سفالی و شیشه ای تاریخی از اقصا نقاط ایران، بخصوص چغازنبیل به نمایش در اومده، بازدید از این موزه علاوه بر دیدن اشیاء، جاذبه معماری هم داره، این موزه در خیابان سی تیر تهران قرارگرفته و بلیط ورودیش ۲۵۰۰ تومانه،
سلام به بازدید کننده های محترم اپلیکیشن لست گرام و دوستان عزیزی که این نقد رو مطالعه می کنن من به همراه خانواده م در تاریخ 7 فروردین 97 از این موزه دیدن کردیم قبل از همه چیز در بدو ورودتون اولین موضوعی که جلب توجه می کنه حیاط زیبا و گلکاری شده با گلهای رز رنگارنگ و یه استخر زیبا در وسط محوطه هست، در حدی که من دلم می خواست ای کاش نیمکتی بود که ساعت ها بشینم و از انرژی مثبت محیط لذت ببرم نکته ی جذاب بعدی نمای بیرونی ساختمان بود که آدمو یاد عمارت های فیلم های قدیمی می نداخت داخل ساختمان برای تهیه بلیط باید به گیشه مراجعه می کردیم، بلیط برای دارندگان کارت منزلت و ارگان های خاص نیم بها هست که متاسفانه ما فاقد شرایط بودیم ساختمان دو طبقه هست با آینه کاری ها و لوستر های بزرگ و عیونی که لوکیشنش خوراک عکاسیه، توصیه ی من به اینستابازا اینه که حتما یه دوربین حرفه ای با خودتون ببرید برای عکاسی مخصوصا اینکه عکاسی از داخل موزه آزاده و این به نظرم خیلی عالیه داخل اتاق ها انواع مختلف ظروف شیشه ای و سفالی قدیمی رو مشاهده می کنید که خودش قابل توجه و جالب می تونه باشه مخصوصا برای کسایی که به عتیقه جات و وسایل قدیمی علاقه دارن خلاصه اینکه بازدید از این موزه برای ما تجربه ی جالبی بود و توصیه می کنم حتما یک بار بهش سر بزنید پشیمون نمی شید اما انتقادی هم که از این موزه و متاسفانه خیلی از موزه های دیگه ی تهران هم داشتم اینه که فاقد یه راهنمای کاربلد و با معلومات هستن که بتونه در حین بازدید توضیحات لازم رو به تماشاگر ها بده موفق باشید
موزه آبگینه یا بهتر بگویم موزه آبگینه ها و سفالینه های ایران در خیابان سی تیر حد فاصل خیابان امام خمینی و جمهوری قرار گرفته. ساختمان این موزه در سال ۱۳۰۷ و در زمان قاجار به دستور احمد قوام ملقب به قوام السلطنه از نخست وزیران و سیاستمداران ایرانی ساخته شد و به خانه و محل کار او تبدیل شد و پس از آن در اختیار چند سفارتخانه قرار گرفت تا در نهایت در سال ۱۳۵۵ توسط فرح پهلوی به موزه تبدیل شد.
با توجه به اینکه این موزه در منطقه ۱۲ و منطقه ای پر تردد قرار گرفته توصیه می کنم برای بازدید از وسیله شخصی اجتناب و برای رفت و آمد از ایستگاه مترو سعدی واقع در خط ۱ (تجریش - کهریزک) به فاصله ۱۴ دقیقه و ایستگاه حسن آباد واقع در خط ۲ (فرهنگسرا - صادقیه) به فاصله ۱۴ دقیقه تا موزه و یا اتوبوسهای خطوط شماره ۴۰۷ (از میدان بهارستان - میدان جمهوری)، ۳۵۶ (پل کریم خان - میدان جمهوری) و ۳۵۹ (میدان راه آهن - میدان هفت تیر) استفاده نمایید.
وارد حیاط موزه که می شوید معماری زیبای ساختمان توجه شمارا به خود جلب میکند. حوض بزرگی در میان حیاط قرار گرفته که زیبایی محیط را دو چندان میکند. ساختمان به شکل هشت ضلعی و دارای آجرکاری چشم نواز در دو طبقه ساخته شده و در طراحی آن از معماری ایرانی و اروپایی به صورت تلفیق استفاده شده است. وارد ساختمان میشوم و بلیت تهیه میکنم. ساختمان دارای ۶ تالار می باشد که در هر طبقه ۳ تالار قرار گرفته است. در طبقه اول تالار مینا که در آن ظروف سفالین، گلدانهای گلدار شیشه ای، شیشه های عطر، لوله های شیشه ای و وسایل دکوری قرار گرفته است. تالار بلور از دیگر تالار های این طبقه شامل جام ها، کاسه ها و کوزه های شیشه ای مربوط به دوران هخامنشیان و ساسانیان می باشد.
آخرین تالار که در این طبقه قرار گرفته تالار دیداری-شنیداری نام دارد که برای بازدید کننده ها از آثار موزه کلیپی پخش میگردد.
پله های چوبی را که بدلیل قدمت طولانی صدایش درآمده به سمت طبقه دوم طی میکنم. در این طبقه نیز ۳ تالار قرار گرفته. تالار صدف شامل کاسه های سفالی، لیوانهای شیشه ای و بشقابهای سرامیکی که مربوط به قبل از دوران میلاد مسیح می باشد. تالار لاجورد که به دو بخش تقسیم شده و شامل ظرف های شیشه ای و سفالین که بیشتر به نقاشی های زیبا مزین شده اند، می باشد.
و در پایان تالار زرین فام نام دارد که شامل ظروف سفالی ازجنس طلا و لاجورد که دارای نقش و نگارهای خیره کننده ای می باشد.
بازدید از این موزه همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر امکان پذیر است و هزینه بازدید از آن ۲۵۰۰ تومان است. برای بازدید حدود ۱/۵ ساعت زمان نیاز دارید و بازدید از آنرا به افرادی که به آثار تاریخی سفالی و شیشه ای علاقه مند هستند توصیه میکنم.
همچنین از جاذبه های اطراف این موزه می توانم به خیابان کوشک مصری، خیابان ملل متحد، سردر باغ ملی، موزه پست، موزه عبرت، کتابخانه و موزه ملی ملک، آتشکده آدریان، کلیسای حضرت مریم و موزه جواهرات ملی اشاره کنم.
خیابان سی تیر یکی از معروفترین و محبوب ترین خیابان ها در میان گردشگران است و دیدنی های بسیاری را در خود جای داده است. یکی از این موزه ها ی محبوب و مشهور موزه آبگینه و سفالینه های ایران است. مکانی که محل نمایش شیشه ها و سفال های با ارزش از قدیم تا امروز است . این موزه در ساختمانی زیبا و تاریخی متعلق به دوران ابتدای حکومت پهلوی برپا شده است؛ خانه ای باشکوه و هشت ضلعی که به دستور احمد قوام، یکی از سیاستمداران و نخست وزیرهای ایران ساخته شد و مدتی به عنوان سفارت کشورهای مصر و افغانستان مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۳۵۴ خانه قوام که خود به مانند موزه ای جذاب از معماری و هنر است به دفتر فرح پهلوی فروخته و به موزه تبدیل شد. سبک معماری کلی ساختمان تلفیقی از سبک معماری ایرانی و اروپایی قرن نوزدهم میلادی به حساب می آید. طبقه اول از طریق پله هایی چوبی و باشکوه و به سبک پله های روسی به طبقه دوم ارتباط دارد. در ساخت این ساختمان به جای استفاده از درها و ورودی های چوبی، از پنجره های دوجداره استفاده شده است تا میزان نور و دمای ورودی های ساختمان به این وسیله تنظیم شود.این خانه به سبک اغلب خانه های ایرانی از یک اندرونی و یک بیرونی ساخته شده است که ساختمان بیرونی آن به موزه آبگینه و ساختمان اندرونی آن به بنیاد فارابی تعلق دارد. یکی از جذاب ترین و برجسته ترین ویژگی های طراحی داخلی موزه آبگینه، طراحی ویترین های آن است که منحصر به فرد بوده و در موزه دیگری دیده نمی شود. این ویترین ها با الهام از ستون های تخت جمشید، کاخ تچر (یکی از کاخ های معروف تخت جمشید)و کعبه زرتشت در نقش رستم طراحی شده اند. طرح و ابتکار ساخت ویترین ها به این شکل از طراح معروف اتریشی هانس هولاین بود که در رشته خود جوایز بسیاری را به دست آورده است و کارهای وی شهرت جهانی دارد. در این موزه می توانید نمونه هایی از شیشه و سفال ببینید که به سالهای قبل از میلاد باز می گردد . در طبقه اول سفالینه های رسی وجود دارد. همچنین تالار بلور ، تالار مینا و تالار دیداری- شنیداری خواهید دید. و در طبقه دوم تالار صدف ، تالار زرین فام و تالارهای لاجورد یک و دو وجود دارد. این موزه به کسانی که علاقمند به آثار تاریخی و هنری هستند پیشنهاد می شود
موزه آبگینه از موزه هاییست که درصد بازدید کنندگان خارجی آن بیشتر از بازدید کنندگان داخلیست که البته فکر میکنم آن درصدِ آمار بازدیدکنندگان داخلیش هم مدیون تورهای تهرانگردی نوروز است که چند سال اخیر حتی به طور رایگان هم برگزار شده و البته من و دوستام که علاقه ی زیادی به خیابون سی تیر داریم و تقریبا بعد از هر بار صرف نهار در رستوران گل رضاییه به این مکان سر زدیم ? من علاقه ی شدیدی به خونه های دوران قاجار دارم که تهران از این خونه ها زیاد داره، این بنای هشت ضلعی هم مربوط به دوره ی قاجار است و مثل بسیاری از خونه های همان دروان پس از تغییر کاربری های مختلف از جمله سفارت مصر و دفتر کار قوام السلطنه و بانک مرکزی در نهایت برای راه اندازی موزه ی آبگینه و سفالینه بازسازی شد، ویترین هایی که در عکس سوم میبینید توسط هانس هولاین معمار اتریشی بر اساس ستون های تخت جمشید و دیگر آثار تاریخی ایرانی طراحی شده
قدمت برخی از شیشه ها و سفالهای دست ساز آن به هزاره ی دوم پیش از میلاد میرسد که از معبد چغازنبیل کشف شده، پیشنهاد میکنم از این موزه بازدید کنید شیشه ها و سفال های شگفت انگیزی رو مشاهده خواهید کرد.
موزه آبگینه در خیابان سنگفرش سی تیر تهران واقع شده است.ما روز جمعه صبح به این موزه رفتیم که خیابانها و خود موزه خیلی خلوت بود.ساختمان این موزه در داخل باغ ۷۰۰۰ متری واقع شده است.کل زیر بنای ساختمان در سه طبقه(با زیرزمین)حدود ۱۰۴۰ متر می باشد.ای بنای بسیار زیبا در حدود ۱۰۸ سال پیش توسط احمد قوام(قوام السلطنه)با معماری سبک ساختمانهای ایرانی و غربی ساخته شده است.نوع پله های دو طرفه که از طبقه همکف به طبقه دوم راه دارد، به سبک معماری روسی است. ساعات کار موزه از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر بود و قیمت بلیط سه هزار تومان برای ایرانیان و ۱۵۰۰۰ تومان برای توریستهای خارجی.گچ بریها، آینه کاریها و منبت کاریهای داخل بنا بسیار زیبا و تماشائی بود.این ساختمان تا سال ۱۳۳۲ محل کار احمد قوام بود و بعدا چند سالی بعنوان ساختمان سفارت مصر در آمد.در سالهای ۵۵ تا ۵۷ توسط مهندسان معماری آلمانی و اتریشی تغییراتی داده شد و بصورت موزه در آمد.در حال حاضر آثاری از بلورین شیشه های بلندی و کریستال زمانهای باستانی تا عصر حاضر و آثار سفالینه های بسیار قدیمی و باستانی از ایران و سایر نقاط جهان در این موزه در معرض نمایش است.سفال خمره ای بسیار معروف و مشهور گیلگمیش در این موزه قرار دارد که افسانه آن بسیار جالب است و توصیه میکنم به این موزه تشریف برده کاین خمره قدیمی رو از نزدیک ببینید و افسانه آنرا نیز بخوانید.
موزه آبگینه و سفالینه تهران در عمارتی متعلق به دوره قاجار ایجاد شده است.
این بنای زیبا تا مدت ۳۰ سال محل سکونت و دفتر کار احمد قوام بود و سپس به سفارت مصر واگذار شد و نهایتا در سال ۱۳۵۶ برایایجاد موزه شیشه و سرامیک ایران بازسازی شد.
سرامیک هایی با طرح های بسیار زیبا و متفاوت در این موزه به نمایش گذاشته شده است همچنین عمارت موزه یکی از یباترین عمارات قرینه ای است که تا به حال دیدم. درب های چوبی بزرگ و زیبا و همچنین راه پله چوبی آن از زیباترین قسمت های این مکان بود.
در باغ وسط موزه حوض بزرگ آبی رنگی قرار دارد که متاسفانه خالیبود و تمام مدت فکر می کردم که اگر پرآب بود چقدر زیباتر میشد.
برای دسترسی به موزه میتوان از مترو امام خمینی استفاده کرد.