موزه صدای تبریز را میتوان حنجرهای برای طنیناندازی افکار هنری موسیقیدانان، اساتید، پژوهشگران و جوانان هنردوست آذربایجانی تلقی کرد.
چرا که در این محفل، فرصتی برای هماندیشی، پژوهش و حتی بررسی تخصصی سازهای آذری فراهم خواهد شد تا با نگارش ایدهها و روشهای نوین در عرصه موسیقی آذربایجان، بتوانیم دیدی فراختر و جدیدتری را از این هنر اصیل و ماندگار برای انتقال به نسلهای آینده به ارمغان برسانیم.
این موزه در نزدیکی میدان ساعت و در خیابان تربیت تبریز قرار دارد .هزینه ی ورود به موزه حدودا ۳۰۰۰ تومن به ازای هر نفر است. موزه یکی از خانه های قدیمی شهر است که در آن انواع آلات موسیقی از قدیم تا به امروز قرار داده شده( اما جذابیت چندانی برای ما نداشت چون طبق معمول کسی نبود که توضیحی درباره ی آنها بدهد و تنها به نوشتن نام آلات موسیقی بسنده کرده بودند ). در برخی اطاق های خانه کلاس های آموزش موسیقی برگزار می شود که به نظرم خیلی خوبه در کل اگه سفر به تبریز جزو برنامتونه با نرفتن به این موزه چیز خاصی رو از دست نمیدید .
اولین موزه با حفظ گنجینه های هنری و شناساندن فرهنگ ایران و آذربایجان در تبریز راه اندازی شده که یکی از خانه ها ی قدیمی که با حال و هوا و معماری دوره قدیم دایر شده وقتی وارد موزه می شوید تصاو یر ی از اساتید موسیقی را می بینید و در قسمتی هم سازهای ما نند زهی،کوبه ای،بادی،و غیره را می بینید در این موزه سازهای مرتبط به هم و به نام اساتید آن ساز نا مگذاری شده است که دیدن آنها برای من بسیار جالب بود. وارد زیر زمین که می شویدهوای بسیار خنکی داردو قسمتی داردکه امروزه در آن موسیقی و آموزش می دهند.
این خانه تاریخی در شهر تبریز قرار گرفته که میراث با مرمت ان این خانه ان را تبدیل به موزه صدای تبریز کرده است , در این موزه حدود 300 مدل از انواع سازهای ایرانی و اذری به نمایش گذاشته شده است , این موزه دارای یک حیاط زیبا به صورت سنتی طراحی شده که میتونید حس ارامش صاحبان قدیمی این خانه را در ان احساس کنید و اگر هم در فصل گرما هستید یه بخشی از موزه پایین اتاقها و در زیر زمین خانه هستش که بسیار هوای خوب و خنکی داره و میتونید کمی استراحت کنیدکه البته به نظر اب انبار قدیمی بوده که مرمت شده و مورد استفاده کلاسهای موسیقی در این موزه هستش
وای که تبریز عجب شهریه برای اهالی سفر... توی خیابون های اطراف بازار پر است از موزه و خانه های تاریخی توی یک کوچه باریک توی خیابان تربیت به موزه صدا رسیدم با اینکه با پسرم بودم و اون خسته پیاده روی تو بازار بود نتونستم ازش بگذرم(عکس آخر) . ورودی موزه ۳۰۰۰ تومن بود و موزه ایی با انواع و اقسام آلات موسیقی و تاریخچه آنها بسیار دیدنی و جالب. #موزه_صدا #تبریز
یکی از خانه های قدیمی و تاریخی تبریز،در پیاده راه تربیت در سال 97به عنوان موزه موسیقی تبریز بازگشایی شد،این موزه بسیار زیباست و آلات موسیقی از گذشته تا به امروز را به نمایش گذاشته اند،بعضی از این ابزار موسیقی را با استفاده از هسته میوه هایی مثل هلو و زردآلو در گذشته درست کردند و بعضی ها رو با استفاده از چوب درختان یا کاج درست کردند،که در نوع خودش خیلی جالب و دیدنیه،البته لوازم موسیقی انقدر در این موزه زیاده که بخشی از لوازم و آلات موسیقی رو به دلیل کمبود جا نتونستن به نمایش بگذارند،امیدوارم از دیدن این موزه لذت ببرید
تنها در چند برشور نامی از این موزه دیده بودم. برای بازدید از این موزه من مسیر پیاده راه تربیت رو انتخاب کردم، هرچند مسیر دسترسی از خیابان ارتش و بازار "کّرّه نی خانه " هم هست. این موزه روی نقشه گوگل هم نشانگذاری شده است. تابلو موزه صدا در سر کوچه نصب شده است. این موزه در میانه کوچه قرار دارد و باید کمی پیادهروی کرد.
بلیت این موزه بنا به گفته شخصی که آنجا بود 12000 تومان بوده که حالا با قیمت 3000 تومان فروخته میشود. این موزه در خانهای قدیمی با حال و هوای معماری آن دوران قرار دارد. بعد از عبور از دهلیز ورودی، وارد حیاط مجموعه میشوید. زندگی آپارتمانی خیلی وقت است که از دیدن چنین فضایی ما را محروم ساخته است.
در همان بدو ورود به ساختمان پرترههای اساتید موسیقی شما را در حال و هوای این موزه قرار می دهد. این وزه در چند بخش و با مجموعه سازهای مرتبط به هم و به نام اساتید آن ساز تقسیم و نام گذاری شده است.
سازهای زهی، سازهای کوبهای، سازهای بادی از جمله سازهایی است که در این موزه گردآوری شده است. من قبل از بازدید از این موزه ساز چنگ و ساز رباب را از نزدیک ندیده بودم و برای من بسیار جالب بود.
در قسمت زیرزمین این مجموعه، تمامی اشیا، مرتبط با صدا جمعآوری شدهاند. از کوبه های در تا زنگوله ها و زنگ ها و هر چیزی که کار با آن صوتی و صدایی ایجاد می کند. در یکی از اتاقهای این مجموعه اشیایی مربوط به خیاطی جمعاوری شده بود که بنا به اظهار مسول موزه قرار هست موزه موضوعی دیگری در رابطه با خیاطی در تبریز افتتاح شود.