سیّد محمدحسن نجفی قوچانی، معروف به آقانجفی قوچانی، از معدود فقیهان شیعه است که خاطره های 43 سال از زندگی 68 ساله خود را در کتاب سیاحت شرق نگاشته است. وی همچنین توانسته در کتاب حیات الاسلام فی أحوال آیة الملک العلام، برخی اسناد تاریخ معاصر را درباره استاد خود، آخوند خراسانی که در مشروطه ایران فعّالیت مهم و گستره ای داشت، در یک مجموعه جای دهد.
از آن جا که این دو کتاب (به ویژه کتاب سیاحت شرق) از یک سو از جنبه سبک خاطره نویسی و سندنگاری قابل توجّه است و از سوی دیگر، گزارشی از وضعیت اجتماعی ایرانیان و حوزه های علمیه شیعه در دهه های نخستین قرن چهارده هجری و نیز وقایع و برخی اسناد مربوط به برهه مهمّی از تاریخ ایران و عراق یعنی نهضت مشروطه و اشغال عراق به وسیله انگلیس و ... را در خود جای داده و از سوی سوم، محقّقان و علاقه مندان بسیاری را به خود جذب کرده است، بررسی و ارزیابی آن ها اهمیّت خاصی می تواند داشته باشد. این اهمیّت با توجّه به قداستی که این فقیه بعد از رحلت، به ویژه پس از انتشار کتاب سیاحت غرب پیدا کرد، بیش تر می شود.
سلام.آرامگاه این عالم ربانی در خیابان مولوی چهار راه سوم در شهرستانی واقع در خراسان رضوی به نام شهرستان قوچان واقع شده است.
این عالم بزرگ و گرانقدر از دوستان سید جواد خامنه ای (پدر حضرت آقا)، و محمدحسین مطهری (پدر شهید مرتضی مطهری) بوده اند و آثاری مثل کفایه الاصول و سیاحت رق و غرب را تالیف کرده اند
که فیلم های کتاب سیاحت شرق و غرب بارها دیده و شنیده شده است اما برای یادآوری میگویم که موضوع این کتب شب اول قبر و مراحل آن است که بسیار جالب شیوا و خواندنی است.