از جاذبه های عالی با طبیعت فوقالعاده حدفاصل آستارا و اردبیل که جزئی از استان گیلان محسوب میشه و اردیبهشت ماهش فوقالعادس .خداروشکر در این سفر حجم کمتری از زباله در کنار جاده مشاهده شد که لذت مارو از سفر دوچندان کرد.کافه و رستورانها و هتل و سوییت های اجاره ای فراوانی در این مسیر جهت رفاه حال گردشگران قرار داره.
یادی کنیم از گردنه حیران که همیشه تابستان رفتیم و این بار فروردین ماه،ولی هر فصل زیبایی خودشو داره و گردنه حیران هم هر فصلی زیباست. هر بار بریم تازگی داره و بسیار لذت بخش در کنار بلال های شیری و توت های وحشی، حیف که دیگه مثل چند سال پیش بکری خودشو از دست داده و ویلا ها حتی جنگل ها رو گرفتن.
تو این مسیر هتل زیبایی هم درست کردند کنار تلکابین که امیدوارم آسیبی به جنگل ها و طبیعت اینجا وارد نشده باشه
یکی از زیباترین گردنه های ایران که پیچ و خم هاش رو به علت زیبایی هیچوقت احساس نمیکنی مه گرفتگی عادی ترین اتفاقی هست که توی حیران میتونید باهاش مواجه بشید که هم زیباست و هم خطرناک. متاسفانه جنگل خواری اونجا هم شیوع پیدا کرده و دارن همه جا ویلا میسازن . تله کابین و کارتینگ و وسایل تفریحی هم داره که میتونید توی توقفتون ازش استفاده کنید در ککل بر هر ایرانی واجبه یه بار به گردنه حیران سر بزنه. فقط فصل زمستون نرید که خیلی خطرناکه
یکی از جاده های زیبای کشورمان گردنه حیران است که مابین آستارا و اردبیل قرار دارد . جاده پر پیچ و خم ، طبیعت جنگلی و سر سبز دهکده های زیبا و زندگی روستایی و قرار گرفتن این جاده در مرز آذربایجان و دیدن جنگلهای کشور همسایه باعث زیبایی حیرت انگیز این منطقه شده است . پاره ای از مواقع ابرها پایین می آیند که به زیبایی بیشتر آن می افزایند. مقایسه جنگل قسمت ایران با آذربایجان نشان می دهد که چقدر آنجا دست نخورده مانده اما اینجا مورد هجوم جنگلخواران قرار گرفته که اگر جلو آن گرفته نشود در آینده چیزی از این طبیعت زیبا نخواهد ماند . نکته دیگر رعایت نکردن هموطنانمان است که از رها کردن پلاستیک ، ظروف یک بار مصرف و ... در این طبیعت ابایی ندارند.
بی شک مسیر جاده ۷۵ کیلومتری اردبیل به آستارا با گذر از گردنه حیران زیبائیهای خاص خودشو داره.تقریبا ۳۰ کیلومتر از این جاده از داخل جنگلهای گرونه حیران رد میشه ب.زیبائی این منطقه زمانی دو چندان میشه که مه قسمتی از مسیر رو پوشش بده.اما متاسفانه اینروزها بواسطه ساخت و سازهای بی مورد در این مسیر، اون طبیعت بکر و زیبا دستخوش تغییر شده.فروشگاهها، رستورانها و دستفروشها در کنار جاده که در حال فروختن شاه توت هستند از دیگر زیبائیهای این منطقه است.
جاده ایی که از آستارا به سمت اردبیل می ره یک جاده پر پیچ و خم ولی زیبا به واسطه پوشش سبز گیاهی اون منطقه هست. این جاده را واسطه روستای حیران که در همون منطقه هست گردنه حیران میگویند. این جاده نقطه مرزی ایران با آذربایجان است و البته در قسمت آذربایجان همه چیز دست نخورده و بکر و اما در سمت ایران ویلا سازی های متعدد و بیحساب انجام شده که جای تاسف داره.
استان گیلان دارای مرز بینالمللی از طریق آستارا با جمهوری آذربایجان است که از شمال به دریای خزر و کشور آذربایجان، از غرب به استان اردبیل، از جنوب به استان زنجان و قزوین و از شرق به استان مازندران محدود میشود.
در طول مسیر، به دلیل اختلاف ارتفاع از استان گیلان به اردبیل با تنوع مناظر طبیعی و پوشش گیاهی روبرو هستیم.
حیران، نام روستایی ییلاقی و زیبا در شهرستان آستارا واقع در استان گیلان است. این روستا در فاصله ۳۰ کلیومتری آستارا قرار دارد. حیران از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده است.
بسیاری از کسانی که به اردبیل سفر میکنند از آستارا عبور کرده و از گردنه حیران و جاذبه های گردشگری این منطقه نیز دیدن کرده و ازآن لذت میبرند.
تورهای بسیاری وجود دارد که بازدید از این منطقه را در برنامههای خود دارند. اگر شما نیز تمایل دارید که با تور سفر کنید کجارو در انتخاب بهترین تورهای داخلی و خارجی به شما کمک میکند.
شما میتوانید تور اردبیل و یا تور گیلان را در کجارو جستجو کنید، از میان فهرست تورهای دهها آژانس معتبر، بهترین تورها را مشاهده و قیمت آنها را مقایسه کنید و در نهایت ارزانترین تور به مقصد مورد نظرتان را انتخاب کنید.
به دلیل ییلاقی بودن منطقه، ساخت بناهای ویلایی در سالهای اخیر چشمگیر بوده است. در طول فصول گرم سال جمعیت این روستا به بیش از ۲۰۰۰ نفر میرسد، اما جمعیت ثابت آن در حدود ۳۰۰ نفر است که به شغل کشاورزی مشغول بوده و در طول سال، مخصوصا بهار و تابستان، رستورانها و مغازههایی را در کنار جاده برای کسب و کار باز میکنند.
حیران و گردنههای معروفش جایی بین آستارا و اردبیل قرار دارد. اینجا طبیعتی جنگلی و سر سبز دارد. در ماه هایی از سال این منطقه مه آلود است که زیبایی آن را چند برابر میکند. گاهی ابرها آنقدر پایین می آیند که جاده بالاتر از ابرها قرار می گیرد. این منطقه در بهار و پاییز زیباست. تله کابینی نیز در این منطقه راه اندازی شده که استفاده از آن هم خالی از لطف نیست. در گذر از مسیر اردبیل-آستارا توقف در گردنه حیران و عکاسی را فراموش نکنید.
متاسفانه جنگلخواری و ساخت ویلا در این منطقه هم رشد داشته است.
گردنه حیران در مسیر بین آستارا و اردبیل قرار گرفته است و موازی با خط مرزی ایران و جمهوری آذربایجان میباشد. علاوه بر جنگلهای انبوه، اگر خوش شانس باشید با دریای ابرها در زیر پایتان مواجه خواهید شد. عکاسی در گردنه حیران را فراموش نکنید.
#تایسیز