تئاتر شهر بزرگترین مجموعه نمایشی تئاتر ایران است که در دوران پادشاهی محمد رضا شاه پهلوی و به ابتکار ریاست شهبانو فرح پهلوی در تهران ساخته شد . این مجموعه تز معماری زیبایی برخوردار است و جزء میراث فرهنگی کشور محسوب میشود .در این سالن زیبا همچنان برنامه های مختلفی و تیاتر های جذاب اجرا میشود .#گلفام_سفر
قدمت این بنا به اوایل دههی پنجاه میرسد و میتوان آن را از جمله آثاری دانست که مقارن با جشنهای موسوم به ۲۵۰۰ ساله افتتاح شده است. این بنا به نوعی یکی از نمادهای تهران هم به حساب میآید که معماری منحصر به فردی دارد. گفته میشود در ساخت آن از معماری ایرانی الگو برداری شده است.
ایستگاه مترو تئاتر شهر دقیقا مقابل آن قرار دارد. محوطهی مقابل تئاتر شهر که حدفاصل ساختمان آن و بوستان دانشجو قرار دارد محل خوبی برای قرارهای دوستانه است. به نظر من فضای مقابل تئاتر شهر از بوستان کناریاش بوستان دانشجو جو مناسبتری دارد.
در داخل ساختمان تئاتر شهر یک کافه هم قرار دارد. بازدید من از داخل ساختمان آن محدود به فضای انتظار آن بود. دربهای سالن نمایش اصلی آن بسته بود. دربهای اصلی و داخلی آن طراحی ویژهای دارند ولی به نظر میرسد به نگهداری و مراقبت بیشتری نیاز دارند.
برای من که عاشق تهران و خیابان انقلاب هستم و اکثرا بعد از کار تو این خیابون پیادهروی میکنم تئاتر شهر عنصر جدایی ناپذیر خاطرات من است.ستون های زیبا که سقف سنگین ساختمان را نگه داشته تا قسمت بالای دیوار شیشه باشد از جذابیت های این بنا است.سالن نمایش نسبتا بزرگ این مجموعه و موقعیت قرار گیری بنا در شهر باعث شده که تقریبا در تمام سال نمایشی بر روی صحنه باشد. آن شب که به تئاتر نرسیدم و پشت در ماندم تصمیم گرفتم چند عکس از بنا بگیرم، که یک نفر آمد و گفت از در چوبی بزرگ عکس نگیر گناه داره.!! به طور کلی این بنا یکی از عناصر هویت شهر تهران است و من عاشق این بنا هستم طوری که چند وقت پیش که شنیدم بخشی از سقف سالن تئاتر ریخته خیلی ناراحت شدم و با توجه به مراقبت های اندک در میراث فرهنگی پیشنهاد میکنم اگر تا به حال این بنا را ندیده اید حتما به ان سر بزنید.
در تقاطع خیابان انقلاب و خیابان ولیعصر و کنار پارک دانشچو بزرگترین مجموعه نمایشی کشور یعنی تئاترشهر قرار دارد. این مجموعه در سال 1351 افتتاح شده و معماری آن مانند موزه فرش و موزه هنرهای معاصر با الهام از طرحهای ایرانی بوده. این بنای زیبا به شکل دایره و الهام گرفته از یرج طغرل است و ترکیب جالبی از کاشی و آجردارد که در زمان ایلخانیان بیشتر استفاده می شده. سالنهایی که در حال حاضر در آنها نمایش اجرا می شود ، سالن اصلی، سالن چهارسو، سالن سایه و قشقایی است . همچنین کافه تریایی هم در سالن اصلی وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید . در ابتدا که به تهران آمده بودم تقریبا تمام تئاترهای اجرا شده در این مجموعه را می دیدم اما متاسفانه این روزها به دلیل گرفتار شدن در روزمرگی تماشای تئاتر جزء اولویتهای پایین تر شده ، اما همیشه فضای این مجموعه برای من دوست داشتنی و پر از انرژی و مفاهیم تازه است . البته این مجموعه احتیاج به نگهداری بهتر و بازسازی بعضی از قسمتها دارد که گذشت زمان تاثیر خود را بر آن گذاشته.
پیش از دهه ۴۰ در تقاطع خیابان اصلی پایتخت یعنی پهلوی(ولیعصر)و شاه رضا (انقلاب)کافه ای بنام کافه شهرداری بعنوان دومین مرکز تفریحی تهران قرار داشت که یکی از مراکز گرد همایی هنرمندان و روشنفکران شدو افرادی چون جلال آل احمد و فروغ فرخزاد در آن جمع میشدند .در این مکان با پیشنهاد شهبانو فرح ،مجموعه تئاتر شهر در سال ۴۶ در مکان این کافه با معماری و طراحی و نقشه و نظارت مهندس افخمی و بیژن انصاری از شاگردان سیحون با پلانی دایره ای با قطرتقریبی ۳۴ متر و ارتفاع ۱۵ مترساخته شد و افتتاح سالن اصلی در سال ۵۱ با اجرای نمایش باغ آلبالوی چخوف فعالیت خود را شروع کرد که در حال حاضر دارای ۵ تالار میباشد و من تعدادی از اجراهارو تا ۳ اسفند ۹۷ براتون تو عکسها گذاشتم که به مناسبت سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اجرا میشن.
چند سالي را در شهر تهران زندگي ميكردم و يكي از جذاب ترين مكان ها برايم در تهران، تئاتر شهر بود. تئاتر شهر كه يكي از قديمي ترين و بزرگرترين مراكز اجراي تئاتر در تهران است چند سالن تئاتر دارد كه شامل سالن اصلي، چهارسو، قشقايي و سالن سايه است. معمولا در تمام سالن ها اجرا وجود دارد و اكثر مواقع تىاترهاي مشهورتر در سالن اصلي اجرا ميشوند. بعضي از سالن ها كافه هم دارند و ميشود در زمان انتظار براي تىاتر به كافه رفت. در مجموع فضاي اين مجموعه كاملا هنريست و اگر علاقه مند به هنر باشيد از رفتن به تئاتر شهر پشيمان نخواهيد شد.
پارك دانشجو نيز در كنار تىاتر شهر واقع شده است.
#تايسيز