نرگسزارهای جره کازرون رو فقط میشه توی سه هفته اول بهمن ماه دید و اگر دیر بجنبی یکسال باید صبر کنی تا دوباره امکان دیدنش بوجود بیاد...
گلهای نرگس این شهرستان از طراوت و مرغوبیت خاصی برخوردار بوده و شامل گونههای متعددی همچون نرگس شش پر، شهلا و معمولی میباشند که از میان آنها، نرگس شهلا به جهت داشتن زیبایی و بوی ویژه، مشهور است. ماههای دی و بهمن موسم به گل نشستن گلهای نرگس است.
نرگسهای شهرستان کازرون که عمدتاً در جره، بالاده و بلبلک است، به دلیل مرغوبیت زیاد، به شهرهای اصفهان، تهران و حاشیه جنوبی خلیج فارس صادر میشوند.
نرگس زار جره یکی از زیباترین و بی نظیرترین نرگس زارهای طبیعی ایران محسوب می شود که با وسعتی حدود ۲۹/۵هکتار در بخش جره و بالاده در فاصله ۵۰ تا ۵۵ کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کازرون در استان فارس واقع شده است و یکی از ذخیره گاه های با ارزش گل نرگس در ایران به شمار می رود.
جره روستایی است در 50 کیلومتری جنوب شرقی شهر کازرون و در پنج کیلومتری جنوب ده بالا ( آریاشهر ) در شهرستان کازرون از استان فارس
عمده شهرت روستای جره در بین دوستداران طبیعت ، دشت های گل نرگس آن است که در اوائل بهمن هر سال به گل می نشیندد و گردشگران زیادی برای دیدار از این نرگس زارها به این منطقه می آیند .
هر ساله در هفته اول بهمن ماه جشنواره گل های نرگس در روستای جره برقرار می گردد . در این جشنواره علاوه بر نرگسزارها ، غذاهای محلی منطقه و لباس و پوشاک قشقایی نیز به نمایش گذاشته می شود .
اهالی این منطقه از ترک های قشقایی عزیزمان هستند که با خوشرویی تمام و فرهنگ بالا از گردشگران استقبال می کنند . متاسفانه برخی گردشگران ، گل های نرگس را چیده و بوته های آن ها زیر پای گردشگران له می شود .
در بهمن ماه خیلی از شهرها هوای سردی دارند به فاصله حدوداً ۶۰ کیلومتری از کازرون روستایی به نام جره وجود دارد که همه ساله در بهمن ماه تورهای بسیاری با عنوان بازدید از نرگس زار های کازرون رو به سمت خودش روانه میکنه. من و همسرم بهمراه دوستانمون در بهمن ماه به دیدن این نرگس زار زیبا رفتیم. برای این نرگس زار پارکینگ خاکی بسیار وسیعی دیده شده. در قسمت ورودی تعداد زیادی دکه های فروش غذای محلی برپا بود. مبلغ ورودی نداشت اما با توجه به استقبال بسیار مردم در آخر هفته ها، مردم رو بصورت گروه گروه وارد میکردند تا پس از بازدید و خروج گروه بعد وارد بشند چون اگر تمام مردم به یکباره وارد میشند هیچ کنترلی صورت نمیگرفت و تمامی نرگس ها زیر دست و پا له میشد. از یکی از مسئولان پرسیدم چرا مبلغی به عنوان ورودی نمیگیرید؟ پاسخ داد قبلاً نفری ۲ هزار تومان میگرفتیم اما برخی فکر میکردند چون پول پرداخت کرده اند باید تا خود شب داخل باشند و بیرون نمیرفتند!
خلاصه نوبت ما شد و داخل رفتیم. حس قدم زدن در دشت گل های نرگس و عطری که هر بازدید کننده ای رو دیوانه میکرد، وصف ناشدنی بود.
پیشنهاد میکنم در بهمن ماه حتماً از این دشت گل نرگس زیبا دیدن کنید.
#تایسیز