این دیوارهای سنگی توسط کنستانتین یکم ساخته شده بود تا از قسطنطنیه که امروزه به نام شهر استانبول شناخته می شود در مقابل حملات زمینی و دریایی محافظت کند. قسمت عمده این دیوارها تا قرن 19 میلادی سالم باقی مانده بود و پس از آن با گسترش شهر بخش هایی از آن مورد تخریب قرار گرفت.
حصار قدیمی قسطنطنیه در بخش خشکی دارای 10 دروازه بوده که 5 عدد از آنها مخصوص عبور عامه مردم و 5 عدد دیگر مختص عبور ارتش و نظامیان بیزانس بوده است.
دروازه سنت رومانوس (St.Romanus) یکی از 5 دروازه مخصوص عبور عامه مردم بوده که از نظر موقعیت مکانی تقریبا در اواسط حصار قسطنطنیه در بخش خشکی قرار دارد. امروزه این حصار در محله توپکاپی استانبول و در کنار ایستگاه اتوبوس توپکاپی قرار دارد.
در دو طرف این دروازه که بسیار جالب و دیدنی است، تندیس دو سرباز عثمانی قرار دارد که در حال نگهبانی از این دروازه میباشند. در حین عبور از این دروازه جهت رسیدن به سمت دیگر حصار قدیمی قسطنطنیه نیز شما متوجه ضخامت این حصار میشوید که از دو لایه دیوار هر کدام به ضخامت 2 تا 5 متر و فاصله ای بین 15 الی 20 متر بین آنها تشکیل شده و تازه متوجه میشوید که چرا در طول مدت نزدیک به 1000 سال و تا قبل از فتح قسطنطنیه به دست ترکان عثمانی، هیچ مهاجم دیگری و از جمله اعراب در صدر اسلام موفق به عبور از آن نشدند!
دروازه Charisius واقع در محله Edirnekapi استانبول همون دروازه ای است که سلطان محمد فاتح در روز 29 ماه May سال 1453 میلادی و پس از فتح حصار قسطنطنیه از اون عبور میکنه و وارد شهر قسطنطنیه میشه و تاریخ اروپا و خاورمیانه رو تحت تاثیر خودش قرار میده!
اگر علاقمند به تاریخ شهر استانبول و قسطنطنیه هستید، بهتون توصیه میکنم که بازدید از این دروازه رو به هیچوجه از دست ندید چرا که این دروازه در واقع محل تولد استانبول محسوب میشه!
#گلفام_سفر
دیوار بیزانسی استانبول، دیواری که با نام قدیم استانبول، قسطنطنیه(کنستانتینوپول) ، نامی که از امپراتور رومی کنستانتین گرفته، صدایش می کنیم و تاریخ پیش از اسلام شهر را به یادمان می آورد. بخشهایی از دیوار زیادی بازسازی شده اند و بخشهایی هم زیادی ویرانند اما همه به یک اندازه جذاب هستند. محوطه سازی خوبی در مجاورت دیوار شده و برای قدم زدن و استراحت و وقت گذراندن مناسب سازی شده؛ و فقط راه رفتن و اندیشیدن و لذت بردن بر عهده ماست.