دشت آزو دشتی سرسبز و پرگل که تنها 120 کیلومتر با تهران فاصله دارد و گردشگران زیادی بویژه از تهران عازم دیدار آن می شوند .
دشت آزو در بالادست روستای نوا، در دامنه کوه پاشوره قرار دارد . کوه پاشوره کوهی است که در جنوب شرقی کوه دماوند قرار گرفته است . از دشت آزو ، یکی از زیباترین چشم اندازهای کوه دماوند را مشاهده خواهید کرد .
فصل سفر به دشت آزو ، اواخر بهار تا تابستان است . فصلی که این دشت را غرق در گل های رنگارنگ خواهید دید . گل هایی به ارتفاع یک نیم تنه انسان .
کوهنوردانی که قصد صعود به قله 3900 متری پاشوره را دارند ، در ابتدای صعود خود ، از این دشت زیبا می گذرند که کلبه ای هم در میان آن است که می توانند به عنوان پناهگاه و یا محلی محفوظ برای کوله ها از آن استفاده کنند .
روستای نوا نیز روستای زیبایی است و درختان گیلاس آن به شما چشمک می زنند .
برای رسیدن به روستای نوا و دشت آزو از تهران که به جاده هراز آمدی و به آب اسک که رسیدی ، سه کیلومتر بعد به سه راهی رینه می رسی و درست صدمتر بعد از این سه راهی ، جاده ای که سمت راستت قرار دارد و تابلوی روستای کندلو را دارد تو را بعد از 5 کیلومتر سربالایی پر پیچ و خم به روستای نوا خواهد رساند .
از کنار کارخانه آب معدنی روستای نوا ، پیاده روی به سمت بالادست به سوی دشت آزو شروع می شود که بعد از حدود 45 دقیقه به این دشت زیبا خواهی رسید . در طی این مسیر از کنار رودخانه آزودره و درختان و طبیعت سرسبز منطقه عبور خواهی کرد .
توی گرمای تابستون یه پیشنهاد خوب برای آخر هفته دشت آزو با فاصله ۲-۳ ساعته از تهرانه.هوای خنک با نمایی از کوه باشکوه دماوند و دشت زیبا و سرسبزی که با گل ها و درختای زیبا پوشیده شده.برای کمپینگ حتما تجهیزاتی مثل کیسه خواب و لباس گرم همراهتون باشه چون شبها هوا خیلی سرد میشه.برای رسیدن به دشت از جایی که ماشین رو پارک میکنید تقریبا یک ساعت پیاده ،مسیری با شیب ملایم رو باید بالا برید.
دشت آزو رو باید به دو دلیل دید یکی اینکه بهترین چشم انداز قله دماوند رو داره یکی هم اینکه در بهار پر میشه از گلهای زیبا کنار آب زلال.
دشت آزو در روستای نوا از توابع شهرستان لاریجان قرار داره، از روستای نوا تا دشت آزو تقریبا یک ساعت پیاده روی و کوه نوردی ملایم زمان لازم داره و از تهران تا نوا تقریبا ۲ تا ۲ و نیم ساعت راهه
بهترین زمان بازدید : اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد برای دیدن گلها و تابستون خنکه و مهرشم قشنگه
امکانات : جای پارک در کنار کارخانه آب معدنی که در روستای نوا قرار داره وجود داره و بهتره وسایل مورد نیازتونو از شهر بخرید
کمپینگ : توی دشت جا برای کمپ زدن وجود دارد، میگن شبشم برای تماشای ستاره ها زیباست، البته من شب اونجا نبودم ولی اگه رفتم عکساشو میزارم
دلتان می خواهد یکی از قشنگترین ویو ها از دماوند را تماشا کنید؟ پیشنهاد من رفتن به روستای نوا و دشت آزو است. روستای نوا در 85 کیلومتری آمل و در جاده هراز قرار دارد و از توابع شهرستان لاریجان است. کوهنوردان بسیاری نیز از مسیر دشت آزو به سمت قله معروفی به نام پاشوره می روند. چگونه برویم: از تهران به سمت رودهن و جاده هراز بروید. بعد از رینه و کمی جلوتر از رستوران معروف سالاری دست راست خروجی وجود دارد که شما را به سمت روستای نوا خواهد برد. در ابتدای مسیر تابلوی روستای کندلو دیده می شود. در ابتدای روستای نوا نیز یک کارخانه آب معدنی وجود دارد که بهتر است ماشین را در همان حوالی پارک کنید و در مسیر پیاده روی قرار گیرید. در مسیر کوهپیمایی تا دشت، هیچ امکانات سوپرمارکت یا سرویس بهداشتی وجود ندارد و بهتر است در رینه خریدهای خود را انجام دهید. مسیر شیب ملایمی دارد و در چند نقطه زمین مسطح جهت اطراق یا حتی شب مانی هم هست. از زیبایی منطقه بگویم که اگر شانس با شما یار باشد و ابری روی دماوند نباشد هر لحظه با ارتفاع گرفتن در این منطقه دورنمای دماوند زیبا را پشت سر خود خواهید داشت. به دشت كه برسيد ويوي بسيار زيبايي از دماوند را خواهيد. کی برویم: در خرداد ماه که به نظرم بهتریم فصل گردشگری در این منطقه است پر از گلهای زیبای زرد رنگ است و در تیر ماه می توانید در کنار جویبارهای دشت انواع گیاهان دارویی و پونه را پیدا کنید. به دلیل ارتفاع بالا زمستانها مسیر پر برف و صعب العبور است و ترجیحا بهتر است از اواخر بهار تا اواسط پاییز به این منطقه رفت. برای شب مانی و اطراق بالاتر از دشت آزو کلبه معروفی وجود دارد که معمولا کوهنوردانی که به قله می روند شب را در آنجا سر میکنند. البته با داشتن امکانات شب مانی و چادر میتوان در خود دشت اطراق کرد. اطراف دشت هم پر از جوی های روان و چشمه جهت آب آشامیدنی است. البته در استفاده از این آبها باید دقت کرد که در مسیر گوسفند سرایی نباشند. سعی کنید در عبور از مسیرهای محلی و روستاها از پوشش مناسب برخوردار باشید و در نهایت زباله های خود را پایین آورده و در سطل زباله بیندازید.