برج طغرل در خیابان ابن بابویه شهر ری و در نزدیکی آرامگاه ابن بابویه قرار دارد. این بنا مربوط به دوره سلجوقیان است و ارتفاع آن حدود ۲۰ متر است. برخی کارشناسان معتقد هستند این برج مثل عقربه های ساعت است و با توجه به تابش آفتاب بر روی کنگره های آن که ۲۴ عدد هستند، میتوان زمان را مشخص کرد. این بنا در حال حاضر در حال مرمت و بازسازی و گسترش جهت ایجاد فرهنگسرا، کتابخانه، موزه و رستوران است. در ساخت این برج علاوه بر خشت و آجر، از ساروج استفاده شده است که باعث اصطحکام و مقاومت آن شده است. این برج دارای دو درب چوبی و طاق آجری در وسط آن است و در گذشته گنبدی هم داشته که درطول زمان از بین رفته است، هنگامی که روبروی طاق و سردر آن می ایستیم گویی شیری با دهان باز روبروی ما است(درب هلالی بنا، دهان شیر و دندانه های طاق، دندانهای شیر و فرورفتگی های بالاتر بینی و چشهای شیر). کتیبه ای سنگی بر سردر جنوبی این برج وجود دارد که تاریخچه ساخت برج روی آن حکاکی شده است. در گذشته یکی از کاربرد های برج، به عنوان بلندگو بوده است، معماری برج به گونه ای بوده که اگر شخص در وسط آن قرار بگیرد طوری صدایش اکو پیدا میکند که گویی میکروفن در دست دارد. همچنین کاربری های دیگری از جمله دیدبانی و راهنمایی مسافران راه ابریشم و رصدخانه، برای این برج ذکر شده است. این برج به دستور طغرل بیک، موسس سلسله سلجوقی ساخته شده است و به همین دلیل به این نام شناخته شده است.
این برج منسوب به طغرل بیگ بنیانگذار سلسله سلجوقیان و از آثار سده ششم هجری قمری به شمار می آید . طرح این بنا از داخل مدور و از خارج شبیه ستاره 24 پر می باشد . ارتفاع برج که در اصل دارای گنبد و پوششی رفیع ( احتمالا مخروطی شکل ) بوده 22.5 متر می باشد و قطر داخلی و خارجی آن به ترتیب 11 و 15 متر می باشد.
برج طغرل برای نخستین بار در سال ۱۳۰۱ هجری قمری و در پایان ۳۵ امین سال پادشاهی ناصرالدین شاه مرمت و بازسازی شد. این مرمت به دستور شاه و به دست صدراعظم امین السلطان و توسط ابوالحسن خان معمارباشی انجام گرفت و لوحهای مرمر بر سردر بنا نصب گردید. این بازسازی بنا را از خطر نابودی نجات داد ولی ظرافت کاریهای قدیمی و بقعه کتیبه کوفی آن را از بین برد.
این برج در شهر ری و در خیابان ابن بابویه واقع شده است . زمان بازدید برج از ۸ صبح تا ۵ بعد از ظهر می باشد . همچنین شما می توانید در نزدیکی برج از گورستان قدیمی ابن بابویه که مدفن بسیاری از بزرگان و مشاهیر ایران زمین نظیر جهان پهلوان تختی ، میرزاده عشقی ، دهخدا و ... بازدید نمایید.
این برج ۹ قرن هست که در شهر ری پا برجاست و به عیر از ارامگاه ظغرل سلجوقی کاربردهای دیگری هم داشته کاربرد دیگر این برج استوانه ای دور این بنا ۲۴ کنگره ساخته شده که بیارتباط با ۲۴ ساعت شبانهروز نیست. در هر ساعتی از روز باتوجه به جهت نور و تابش آفتاب روی هر کدام از کنگرهها، زمان مشخص میشد. به این ترتیب میتوانیم بگوییم برج طغرل ساعت آفتابی غولپیکری است و کاربرد دیگر ان برج دیدبانی برای راهنمایی مسافران راه شیری بوده و این اثر به ثبت ملی رسیده و در دو دوره هم مورد مرمت قرار گرفته و را رسیدن به این بنا از تهرا با اتو بوس خیلی راحت هست ودر کل پیسنهاد میکنم از این بنا دیدن کنید و اگه بناهای اطراف این بنا همکاری کنند این بنا می تواند در لیست اثار یونسکو قرار بگیرد و ورودی این برج دل بخواه هست توصیه می کنم ورودی را پرداخت کنید چون برای حفظ ونگهداری این بنا استفاده می سود
برج طغرل در شهر ری قرار دارد واحتمال می رود مقبره ی طغرل سلجوقی باشد این برج خوشبختانه بازسازس شده ومورد مرمت قرارگرفته و همچنان استوار هست این برج یک نماد علمی هست چون این برج دارای ۲۴ گوشه هست که ساعت را از ساعت و دقیقه بروی گوشه های ان می توان تشخیص داد ومورد جالب دیگر ان در محوطه داخلی برج هست که وقتی در وسط محوطه حرف می زنی صدا اکو می شود اما وقتی در گوش ای حرف می زنی صدا اکو نمی شود و این اثر ثبت ملی شده و در لیست ثبت یونسگو هم قرار دارد اما هنوز برخی موارد در ثبت ان رعایت نشده است وانجا یک راهنمای دلسوز به اسم اقای قنبری دارد که از جون ودل برای برپایی انجا زحمت می کشد
برج طغرل یکی از دیدنیهای شهر ری است که قدمت ان به دوره سلجوقی برمیگردد. این برج حدود 20 متر ارتفاع دارد و در طول قرنها تقریبا سالم مانده است و بخش های از ان نیز مرمت شده است. این برج چندضلعی است و در گذشته بعنوان ساعت افتابی برای مشخص کردن ساعت از ان استفاده میشده است. راهنمای برج پیرمرد مهربان و شادابی است که با علاقه در مورد تاریخچه برج به شما توضیح خواهد داد. این برج سرباز میباشد و داخل برج میتوان انعکاس صدا را امتحان کرد. یکی از جذابیتهای این برج پرواز پرنده ها در داخل برج و صدای روح نوازیست که در داخل برج ایجاد میکنند. هزینه ورودی برج 3000 تومان است.
برج طغرل از آثار دور سلجوقی در ری است که ارتفاعی حدود 20 متر دارد. گنبدی مخروطی شکل داشته که در طول زمان فرو ریخته و اکنون سقف گنبد باز است. گفته می شود اینجا محل دفن طغرل بیگ سلجوقی موسس و اولین پادشاه سلجوقیان است اما هنوز مدرکی برای این ادعا بدست نیامده است. طغرل بیگ سلجوقی در سال 429 قمری در نیشابور اعلام پادشاهی کرد و با شکست غزنویان و آل بویه، امپراطوری اش را از شرق تا غرب گسترش داد. او 26 سال حکومت کرد و در 70 سالگی در گرمای مرداد ماه در تجریش سکته کرد و درگذشت و در ری به خاک سپرده شد.
برج طغرل بنایی باشکوه متعلق به زمان سلجوقیان با ارتفاع حدود ۲۰ متر و در شهر ری قرار داره و به روایتی قوی آرمگاه طغرل بیک سلجوقی اولین پادشاه سلجوقیان در این محل قرار دارد و به همین دلیل این برج به برج طغرل مشهوره.
این برج که استوانه ای شکله از داخل مدور و از بیرون دارای ۲۴ کنگره است که در روز از روی زاویه تابش آفتاب و در شب هم با نور مهتاب می توان ۲۴ ساعت را تشخیص داد.
راهنما و مسئول برج هم بسیار وظیفه شناس و خوش برخورد هستن. پیشنهاد میکنم ازشون بخواهید در خصوص برج براتون توضیح بدن.
ضمنا در کنار بازدید از برج طغرل می تونید آرامگاه ابن بابویه و جهان پهلوان تختی رو هم که پیاده به فاصله ۵ دقیقه ای از برج قرار داره و چشمه علی هم که به فاصله تقریبی ۱۲ دقیقه ای از برج هست رو ببینین.
برج طغرل در شهر ری یکی از اثار به جا مانده از دوره سلجوقیان می باشد. ارتفاع برج 20 متر است و از دیواره بیرونی آن در گذشته به عنوان ساعت آفتابی استفاده می کرده اند. فضای داخلی برج به گونه ای ساخته شده که صدا در آن اکو دارد و هرچقدر ارام صحبت کنید صدایتان به خوبی شنیده می شود. این بنا در زمان زلزله عظیم ری تخریب نشد ولی چندین ترک بر دیواره های آن افتاد. در زمان ناصرالدین شاه نیز مورد مرمت واقع شد.
این بنا از دوران سلجوقی بجا مانده با مساحتی بالغ بر ۴۸ متر و ارتفاعی در حدود ۲۰ متر(بدون گنبد مخروطی شکل که البته امروزه اثری از آن باقی نمانده)
با اسکلتی خشتی و آجری بصورت استوانه ای افراشته ،خودنمایی میکند.عده ای مقبره مدفون را به سلطان طغرل بیک سلجوقی نسبت داده اند عده ای هم محل دفن خلیل سلطان از فرزندان تیمور لنگ و همسر او شاد ملک.
دیوارهای برج طوری طراحی شده اند که موجب طنین صدا در درون شده و اگر کسی در آن محل شروع به خواندن کند صدای آن در همه برج طنین انداز و اکو میشود.
مدت طولانی هست که هر وقت برای بازدید میرم درب این بنا بسته اس و امکان بازدید وجود نداره.