باغ و عمارت فردوس از ابتدا به صورت کاخ و محل اقامت اعیان، بنا نهاده شد. عمارت باغ فردوس در دو طبقه و به سبک قاجار که معروف به گوش فیل است، طراحی شد. در قسمت جنوبی و سراشیبی باغ، سنگچینهایی به صورت هفت قطعه مسطح و مطبق ساخته شده که بر روی هر کدام، استخری با فوارههای متعدد قرار داده شده است. استخرها به گونهای بودند که از فاصله دورتر، بزرگتر به نظر میآمدند.
باغ موزه سینما یکی از موزه های تهرانه که در سال ۸۱ به عنوان موزه سینما انتخاب شده ، این موزه سه طبقه وزیرزمین دارد مساحت آن ۱۰۰۰ متر مربع است.نمای ساختمان موزه پر از گچبری های زیبا وستونهای گرد وقطوراست. اولین مدیر آن زنده یاد عزت اله انتظامی است. در گنجینه این موزه عکس ها و تجهیزات قدیمی مربوط به سینما و یادگاری هایی از هنرمندان داخلی وخارجی از گذشته تا به امروز وهمچینین جوایز وتندیس های که هنرمندان به این موزه اهدا کردند در موزه وجود دارد.چیزی که توموزه برای من خیلی جالب بود دیدن عروسکایی که با کارتونای آن خاطرات دوران کودکی برام تداعی شد .ورودی موزه ۳۰۰۰ تومان هست البته برای اینکه به داخل سالن سینما برید ورودی ندارد وعکسبرداری وبردن خوراکی به داخل سالن سینما ممنون هست .ساعت بازدید همه روزه به جزءشنبه ها از ساعت ۹ تا ۱۹ عصر در ایام تعطیل وجمعه ها از ساعت ۱۱تا ۱۹ عصر باز هست.آدرس خیابان ولیعصر نرسیده به میدان تجریش
به لطف بچههای نوجوانی که در زمان بازدید من در این موزه حضور داشتند و توضیحات خانم کارشناس مجموعه بازدید از این موزه جذابتر شد. این موزه که در عمارت باغ فردوس در خیابان ولیعصر تهران در نزدیکی تجریش قرار دارد، به روایت تاریخ سینمای ایران میپردازد. از تاریخ ورود اولین دوربین به ایران تا نام عکاسباشیهای آن زمان و اولین تصاویر و اولین سالنهای نمایش فیلم در سالن ابتدایی موزه خواهید شنید. پوسترهای اولین فیلمهای به نمایش درآمده بخش با ارزشی از این سالن است. در تالاری که بخش بزرگی از موزه را به خود اختصاص داده و در حقیقت شاه نشین عمارت موزه است، تالاری است که به نمایش اسناد، وسایل و هر آنچه که مربوط به دوران معاصر فیلمسازی و سینماست در آن قرار دارد. این تالار همانی است که مجسمهی مومی از استاد انتظامی هم خواهید. بعد از آن در تالارهای جداگانه که به صورت موضوعی به فیلمها پرداخته است، علاوه بر جوایز کسب شدهی هنرمندان و کارگردانان، در مورد سینمای کودک و سینمای دفاع مقدس و آثار و اشیایی از این فیلمها خواهید دید.
در طبقهی پایین که در نهایت به حیاط مجموعه میرسد، مسیری خفه با نورپردازی نه چندان خوب را ادامه خواهید داد و به تالاری که مجسمهی مرحوم علی حاتمی در حال تدوین فیلم با لباسها و اشیایی از فیلمهایی که ساخته خواهید دید. بخش بسیار کوچکی به نام خانهی فرهاد مهرداد خواهید دید.
به نظر من همان سالن ابتدایی برایم جذابیت زیادی داشت که به روایت تاریخ سینما میپرداخت.
#گلفام_سفر
عمارت تاریخی باغ فردوس، موزه سینماست. در قدمهای اول موزه ای خیلی جدی به نظر می آید که تاریخ سینما در ایران را روایت می کند: از پرده خوانی و دیتگاه شهرفرنگ شروع می کنبم و به سفر مظفرالدین شاه به فرنگ و خرید ادوات سینماتوگراف میرسیم و روایت اولین فیلمهای مستند و داستانی و کم کم ناطق ایرانی می رسیم و با اولین سینماگران و سینماداران آشنا می شویم، اولین صندلیهای سینما و بریده فیلمها را می بینیم. بعد کار کمی احساسی می شود و هدایای سینماگران به موزه (دوربین،نورسنج و ...) برایمان نمایش داده می شود و بعد به سالنهایی میرویم که سینماگران معاصر بدون ترتیب خاصی معرفی می شوند و بعضی جوایز یا اشیاء متعلق به آنها برایمان نمایش داده شده است: از ایرج رامین فر و طرحهایی که برای صحنه و لباسفیلمهای ساخته شده و نشده زده تا گواهی دیپلم ساموئل خاچیکیان و انگشترهای عزت الله انتظامی تا نخل طلای عباس کیارستمی و ... . در طبقه زیرین شاید بیشتر غابلگیر میشویم وقتی کشتی استفاده شده در فیلم هنوز دیده نشده رستاخیز و لباسِ گلنارِ دختر لر و حتی گوشه هایی از خود فیلم ناطق دختر لر را هم میبینیم. من مجسمه های مومی شخصیتها را اصلا دوست ندارم و مثلا از دیدن مجسمه علی حاتمی درحال تماشای "حاجی واشنگتن" اصلا خوشحال نشدم ولی از دیدن خود فیلم چرا. جذابیت خانه فرهاد هم که درست نفهمیدم چرا عکس برداری در آن باید ممنوع باشد به این بود که به محض ورود ترانه "سقف" پخش می شد و حس و حال جالبی به فضا می داد. اما هنوز جا برای جذاب تر و دقیق تر و جدی تر کردن این موزه خیلی زیاد است.
اگر در ایستگاه BRT راه آهن_ تجریش در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید محوطه زیبایی با درختهای بلند و حوضی که فواره هایی در آن قرار دارند خواهید دید. انتهای این مسیر عمارت زیبایی با چهار ستون و دو پله در دوطرف قرار دارد که در زمان محمدشاه قاجار ساخته شده و از سال۱۳۸۱ به موزه سینمای ایران تبدیل شده ورودی آن ۵۰۰۰ تومان است و با بالا رفتن از پله ها میتوانید وارد مسیر بازدید شوید. اگر عشق سینما باشید این موزه برای شما جذاب خواهد بود. از ابتدای پیدایش سینما توسط برادران لومیر و وارد کردن عکس و عکاسی به دستور مظفرالدین شاه همه چیز با عکس و مستندات توضیح داده شده. اولین فیلم صامت ایرانی، اولین فیلم ناطق اولین کارگردان اولین استودیو در ایران و ... با عکسها نشان داده شده اند و تجهیزات فیلمبرداری و نمایش و .. در دوره های مختلف هم نشان داده شده اند. با پیش رفتن در مسیر زمان هم به جلو میرود و جایزه ها و نشانهایی که فیلمهای مختلف در جشنواره های متفاوت گرفته اند خواهید دید که نخل طلایی طعم گیلاس زیبا ترین آنهاست. یکی از موضوعات جالب جایزه های جعفر پناهی و خانواده مخملباف بود که انتظار حضور آنها را با تمام نا ملایماتی که بر آنها رفته نداشتم. در تمام مسیر پوسترهای فیلمها را خواهید دید و در قسمتی هم با فشار دادن دکمه ای قسمتی از اولین فیلمهای ایران را خواهید دید. در قسمتی از موزه آثار علی حاتمی عزیز و در انتها اتاقی از آن فرهاد مهراد خواهید دید با پخش آهنگی از او. در محوطه چند کافه و مغازه وجود دارد و اکثر مردم برای بودن در محوطه زیبای باغ فردوس به آنجا می آیند.
موزه سینمای ایران در عمارت باغ فردوس واقع شده، اگر به تاریخ سینما تلویزیون ایران علاقمنددباشید میتونه خاطرات نوستالژیکی رو براتون زنده کنه، بلیط ورودی برای موزه جداست و موقع ورود باید بخرید.ابتدای مسیر که از طبقه بالا شروع میشه عکسهایی از عوامل سینمای ایران و پوسترهای فیلم و نمایشهای خیلی قدیمی رو روی دیوار میبینید و جالبترینش تابلوی بزرگی هست که از تعداد زیادی عکس پرسنلی سینماییها درست شده. سالنهای بعدی دستگاههای قدیمی فیلمبرداری تدوین و... هست که جالبن، سالن بزرگ و اصلی چندین ویترین هست که هرکدوم متعلق به یک بازیگر یا کارگردان و هنرمند معروفه و تندیسهای برنده شده ، پوستر فیلمها و هرچی که به موزه اهدا شده در اینجا نگهداری میشه، سالن تاریکی هم هست که تصاویری دوبعدی که از عکسهی هنرمندان در اندازه واقعی چاپ شده در کنار هم گذاشته شده که با نورپردازی خیلی واقعی به نظر میان.از پله ها که پایین میرید در سالن پایین قسمتی رو به فرهاد اختصاص دادن و مبلمان خونه فرهاد رو به اینجا منتقل کردن و به نام خانه فرهاد نامگذاری شده که فضای جالبی داره. و قسمتی هم به عروسکهای معروف شخصیتهای تلویزیونی و سینمایی اختصاص داده شده.اگر علاقه به دیدن همه جا با دقت داشته باشید زمان زیادی رو باید اختصاص بدید و کلا موزه جالبیه.
موزه سینما در باغ فردوس که نزدیک تجریش هست قرار داره و یک عمارت قدیمی قاجاری است که اکنون تبدیل به موزه شده است. برای علاقه مندان و البته افرادی که کمتر بصورت تخصصی سینما را دنبال می کنند، اینجا جای خوبی برای آگاه شدن از تاریخ سینمای ایران است.
موزه شامل بخش های متعددی است و برای بازدید دقیق آن حداقل ۲-۳ ساعت زمان نیاز هست. در اینجا می شود آگهی های اعلان فیلم و پوسترهای فیلم های تاریخی را دید. همچنین با روند تکامل سینما در ایران آشنا می شویم و جوایز و دستاوردهای کارگردانان و بازیگران شاخص را می بینیم که هر کدام غرفه ای برای خود دارند.
اینجا شما می توانید قرارداد مرحوم عزت الله انتظامی برای بازی در فیلم حاجی واشنگتن را ببینید که چقدر دستمزد ایشان بوده است.
در تماشاخانه موزه می توانید بخشی از فیلم دختر لر که اولین فیلم ناطق تاریخ سینمای ایران است را تماشا کنید.
بعد از بازدید از موزه مقدم به این موزه رفتیم. تقریبا غروب بود و وقت زیادی برای گشتن نداشتیم .ساختمون موزه خیلی بزرگ و جالب بود بخشی که از همه بیشتر دوست داشتم خونه ی فرهاد بود آهنگی که ازش پخش میشد با وسایلش و اون فضا حس خوب و غمگینی داشت . یه عروسک خونه هم داخل حیاط بود که به عنوان یادگاری عروسک لیلی (مخصوص قوم لرها) رو گرفتیم .
موزه سینما از سال 1381 فعالیت خود را در عمارت زیبای باغ فردوس آغاز کرده است.می توان گفت که بیشتر انگیزه رفتن به این موزه شاید همین عمارت زیبا باشد.در این موزه سیر تحول صنعت سینمای ایران و تجهیزاتش و همچنین افتخارات و یادگاری های هنرمندان داخلی و خارجی و همچنین مجموعه ایی از دوربین های عکاسی و عروسک های نوستالژیک صنعت سینما و تلویزیون و عکس های برخی فیلم های معروف و بازیگرانش به نمایش در آمده است.در قسمتی از این موزه وسایل شخصی اتاق خواننده محبوب "فرهاد" به نمایش در آمده است.هزینه ورودی موزه 3 هزار تومان است.در حیاط بسیار زیبا و سر سبز این عمارت دو کافه بزرگ و یک کتابفروشی و یک غرفه فروش وسایل سوغاتی و تزئینی فعالیت می کنند.در ضمن این مجموعه دارای سالن سینما نیز می باشد که فیام های روز سینمای ایران در آن نمایش داده می شود.اهمیت ویژه به فضای سبز این مجموعه و فعالیت کافه های آن در شب و همچنین نورپردازی زیبای عمارت باعث شده است تا موزه سینما از جذاب ترین موزه های تهران باشد.این موزه در خیابان ولیعصر (عج) _پایین تر از میدان تجریش_باغ فردوس قرار دارد.
#تهران #تهرانشناسی #جاذبه_های_گردشگری #هنر #سینما #آثار_تاریخی
موزه سینما در انتهای باغ فردوس قرار دارد. یک ساختمان قدیمی در این باغ به موزه تبدیل شده است.
در این موزه تندیس های زیادی از هنرپیشه های ایران وجود دارد. فضای موزه هنری و جذاب است.
در این موزه چندین سالن سینما برای نمایش فیلم های روز وجود دارد. در محوطه باز آن چندین کافی شاپ و رستوران مدرن آماده پذیرایی بازدید کنندگان می باشد.
یک فروشگاه فروش صنایع دستی نیز وجود دارد.