این میدان تاریخی در سال 1931 میلادی برای زنده نگه داشتن نام افرادی که در زمان حکومت عثمانی اعدام شدند به نام میدان شهیدان تغییر نام داد. از دهه 1950 نیز این میدان به دلیل در بر داشتن سینماها و قهوه خانه ها در میان مردم محبوب شد. میدان شهیدان در طول جنگ جهانی شهر بیروت را به دو بخش تقسیم کرده بود.
در منطقه مرکزی بیروت اگر سمت مسجد محمد امین بروید,کمی آن طرف تر در فضایی نسبتا باز و خالی که عبور ماشین از آن ممکن نیست,مجسمه ایی را رو به دریا خواهید دید.این مجسمه همان میدان شهدا است که به یادگار شهدایی که جانشان را برای لبنان و وحدت مردم. داده اند ساخته شده است.این مجسمه از تمثال چند نفر ساخته شده است.چند جوان نیمه جان با بدنی سوراخ شده از تیرها به پای زن و نوجوانی افتاده اند که آنها نیز پیکرشان سوراخ سوراخ است اما با تمام وجود ایستاده اند .این مجسمه اشاره به مادرانی دارد که فرزندانشان را در راه دفاع از کشور لبنان داده اند همچنین به نسل نوجوان باقی مانده از آن دوران و نوجوانان آینده دارد که متوجه باشند چه جانفشانی هایی برای آزادی,وحدت و امنیتشان شده است.
این مجسمه برای مردم لبنان و بیروت ارزش ویژه ایی دارد و همچنین در محیطی مناسب,یعنی در کنار مسجد محمد امین و رو به دریا و بندرگاه بیروت نصب شده است.
#لبنان #بیروت #جاذبه_های_گردشگری #توریسم #جهانگردی #عروس_خاورمیانه