این قلعه که در حال تخریب می باشد و رسیدگی به آن نشده، برای عکاسی در هنگام غروب آفتاب لوکیشن خوبی داشت. شاید اگر رسیدگی بیشتری به ان میشد میتوانست برای جذب توریست و درامد زایی بهتر مورد استفاده قرار گیرد.محل قلعه در نزدیکی بندر قایق ها و به سهولت میسر است، قیمت ورودی برای هرنفر مبلغ ۵ هزار تومان میباشد. قسمت زیادی از قلعه به صورت تخریب شده قابل مشاهده است و قسمتهایی دیگر مثل آب انبار و ... هم دارای درب قفل شده می باشد که امکان ورود و بازدید را ندارد. شاید به خاطر خطر احتمال ریزش سنگها و یا دلیل دیگری... در هرصورت این قلعه نیز مانند بسیاری از جاذبه های گردشگری میتوانست محل خوبی برای جذب توریست شود مثلا وییوی از بالا به پایین رو به دریای ان میتوانست تراس خوبی برای یک رستوران دریایی باشد..
قلعه پرتغالی ها از دیگر جاذبه های جزیره هرمز است. قلعه های پرتغالی ها در اطراف خلیج فارس زیاد هستند اما به گفته ای این قلعه بزرگترین و مهمترین انها است. ماشینی که برای گشت هرمز گرفته بودیم مارو به قلعه نبرد و گفت خیلی جذاب نیست و زمانش هم که تمام شده بود اما من و خواهرم ترجیح دادیم این قلعه رو هم ببینیم و جلوی قلعه پیاده شدیم و گفتیم خودمون برمیگردیم به اسکله. بلیط بازدید از قلعه نفری ۴ هزارتومن بود. قلعه نسبتا بزرگ بود و دارای زندان و انبار و سربازخانه ، آب انبار و کلیسا بود. داخل حیاط قلعه بقایایی از توپ های قدیمی بود که دیدنش برای من خالی از لطف نبود و چند وسیله هم برای بازدید در وسط حیاط چیده بودند و توضیحاتی رو هم درکنارش نوشته بودند مثل قفس و یه ابزاری شبیه گیوتین برای قطع کردن دست و گردن. یه برج دیدبانی هم بود که از انجا کل جزیره هرمز زیر پای انسان بود و نمای خیلی زیبایی به دریا و ساحل داشت. کمبود یک راهنما به نظرم قشنگ حس میشد، وقتی وارد حیاط میشدیم اصلا نمیدونستیم کدوم سمت باید بریم و کجاها قابل بازدید هستند و فقط به دیگران نگاه میکردیم که از کجاها بازدید میکنند.
همونطور که در بررسی قلعه پرتغالی های قشم اشاره کردم، پرتغالی ها حدود یکصد سال در جزایر جنوبی ایران حضور داشتن تا اینکه شاه عباس کبیر، امام قلی خان رو مامور اخراج اونها از این جزایر میکنه و امام قلی خان هم در اولین قدم، قلعه پرتغالی های قشم رو فتح میکنه.
پس از فتح قلعه پرتغالی های قشم، نوبت میرسه به قلعه پرتغالی های هرمز. قلعه پرتغالی های جزیره هرمز، بزرگترین قلعه پرتغالی ها در خلیج فارس و در واقع قلعه فرماندهی اونها بوده که به دستور آلفونسو آلبوکرک، دریانورد معروف پرتغالی در سال 1507 میلادی ساخته شده.
این قلعه بعد از فتح قلعه پرتغالی های جزیره قشم، با همکاری ناوگان انگلیسی مستقر در خلیج فارس و به فرماندهی امام قلی خان در سال 1622 میلادی مورد حمله دوجانبه قرار میگیره و فتح میشه و به این ترتیب به حضور پرتغالی ها در جزایر جنوبی ایران برای همیشه خاتمه داده میشه.
خاک و سنگ این قلعه به دلیل وجود عنصر اکسید آهن در بخش وسیعی از خاک جزیره هرمز اکثرا قرمز رنگ هستش و این قلعه دارای کلیسا، آب انبار بزرگ، اتاق فرماندهی و انبار مهمات بوده و در ساخت اون از قطعات مرجانی موجود در جزیره هرمز و همینطور سنگ استفاده شده و دید بسیار خوبی روی تنگه هرمز داره. این قلعه همچنین به فاصله کوتاهی از اسکله جزیره هرمز قرار گرفته و دسترسی به اون بسیار ساده است.
یکی از جاذبه های جزیره زیبای هرمز قلعه پرتقالی ها بوده که در سال ۱۵۰۷ به فرمان آلفونسو آلبرکرک دریانورد پرتغالی ساخته شده و شامل انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ، اتاقهای سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار است.
این قلعه طی 35 سال ساخته شده و جنس آن از سنگ و ساروج است و بسیار مقاوم است.
در داخل محوطه قلعه هم توپ هایی قرار دارد که به توپ های نادری معروف است. سقف کلیسای این مجموعه نیز از مرجان ساخته شده و بسیار زیباست.
ما برای بازدید از جزیره هرمز از تور استفاده کردیم و بسیار راضی بودیم.
قلعه پرتغالی ها که به دلیل قرار داشتن در جزیره هرمز واقع در استان هرمزگان قلعه هرمز نیز خوانده می شود، یکی از جاذبه های گردشگری تاریخی مهم این استان است. این قلعه که در ض
لع شمالی جزیره هرمز و در ساحل دریا قرار دارد؛ مهم ترین قلعه باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالی ها بر سواحل و جزایر خلیج فارس است. این قلعه به فرمان آلفونسو آلبرکرک، دریانورد پرتغالی، در سال ۱۵۰۷ میلادی، در محلی موسوم به مورنا احداث شد. قلعه به شکل چند ضلعی نامنظم است. ساختمان آن بسیار محکم و دیوارهایی به قطر ۳/۵ متر با چند برج به ارتفاع ۱۲ متر دارد. تاسیسات قلعه شامل انبارهای تسلیحات، آب انبار و اتاق هایی با سقف هلالی است.ورودی این قلعه ۲۵۰۰تومن هست.
قلعه پرتغالی ها درست در نوک شمالی جزیره هرمز قرار گرفته و قدمتی پانصد ساله دارد . از زمانی که در پانصد سا قبل ، قوای نظامی پرتغال به زور جزیره هرمز و قشم را تصرف کرد تا زمانی که نهایتا بوسیله قوای نظامی دریایی شاه عباس از این جزایر بیرون رانده شد در حدود 110 سال ، جزیره هرمز و قشم در تصرف قوای پرتغالی بود که در این مدت قلعه های نظامی در این دو جزیره ساختند . اکنون قسمت های زیادی از قلعه پرتغالی ها در قشم هنوز سالم و پابرجا باقی مانده و حتی توپخانه آنها هم وجود دارد .
شکل نقشه هوایی جزیره هرمز را اگر مانند یک قطره اشک تصور کنیم ، محل قلعه پرتغالی ها درست در نوک این قطره اشک است . جایی که دید وسیعی نسبت به جزیره هرمز و دریای پیرامون آن و تنگه هرمز دارد . شهر هرمز درست در پای قلعه پرتغالی ها قرار دارد و از فراز برج و باروی قلعه ، چشم انداز خوبی را از شهر هرمز مشاهده خواهید کرد . نمای دیوارهای قطور و ساختمان های داخل این قلعه بزرگ مانند خاک هرمز به رنگ قرمز است و نمایی شبیه قلغه های تاریخی اروپا دارد .
قلعه پرتغالیها یکی از جاذبه های جزیره هرمز است که در قرن شانزدهم توسط یک دریادار پرتغالی ساخته شده است و به مدت 115 سال محل اقامت انها بوده است. ساخت این قلعه 30 سال طول کشیده است و سرانجام یک قرن بعد بدستور شاه عباس صفوی جزیره هرمز و همچنین قلعه فتح و از تصرف پرتغالیها خارج شد. قلعه دارای خاک سرخ رنگ زیبایی میباشد و شامل برج، کلیسا، سربازخانه، آب انبار، زندان و مقرفرماندهی بوده است. به نظر من زیباترین بخش قلعه کلیسا و همچنین منظره دریا از برج ان بود. این قلعه تا حدودی بازسازی شده است اما میتوان ساختار کلی ان را حدس زد. من از دیدن این محل حس خاصی داشتم و به نظرم قلعه بسیار زیبایی بود به ویژه قرار گیری ان در کنار دریا زیبایی خاصی به ان داده بود.#گلفام_سفر
قلعه پرتغالی از زمان استعمار پرتغالی بر جنوب ایران باقی مونده و تقریبا هنوز بخش زیادی از قلعه قابل دیدن هست،قلعه در کنار ساحل قرار داره قلعه شامل کلیسا با سقف هایی قوسی شکل با شکوه هست و زندان و سیاه چاله وسربازخانه و توپ های جنگی زنگ زده... #گلفام_سفر
در حالیکه نزدیک بود هرمز رو بدون دیدن قلعه پرتغالی ها ترک کنیم یک بدشانسی برای دوستان که جا ماندن از کشتی برگشت به بندرعباس بود برای من تبدیل به خوش شانسی شد و بلافاصله گفتم حالا که جاموندیم فقط قلعه پرتغالی هاست که امروز ندیدیم و سه چرخه گرفتیم و رفتیم.نزدیکای غروب بود و فضا رو برای عکاسی و لذت بردن از دریا از بالای دیوار قلعه دوچندان میکرد . این قلعه در زمان اشغال جنوب توسط پرتغالیها ساخته شده و در زمان شاه عباس دوباره بازپس گیری شده و از اشغال خارج شده . ساختمان قلعه بخش هاییش تخریب شده ولی نسبتا باز قسمت های زیادی از قلعه پابرجا هست . قبل از رسیدن به قلعه خانومای دستفروش نشستن و بعضیاشون کار حنا میکنن که ما هم گفتیم امتحان کنیم و همسرم روی دستش نقش کشید ( که بعدا فهمیدیم اون خانم خیلی تازه کار بود و چند روز کار میکرد ) ، هزینه نقاشی با حنا ده تومن بود ، من تنهاشون گذاشتم و با ورودی هر نفر 5هزار تومن وارد قلعه شدم ، نوع معماریش که شبیه به معماری های قدیم اروپایی هست جالب بود و نکته خیلی جالبش قرار گرفتن کلیسای قلعه در زیرزمین و وسط قلعه بود . چند تا توپ قدیمی که زنگ زدن هم در قلعه مشاهده میشه . به قسمت بالای قلعه رفتم و تماشاگر غروب زیبا و بینظیر بر کرانه خلیج فارس شدم واقعا زیبا بود و لذت بردم. در راه برگشت با آقایی همراه شدم که به گفته خودشون حالا از حقیقتش خبر ندارم چند سال پیش پرتغالی ها پیشنهاد بازسازی قلعه بصورت رایگان رو دادن ولی مسئولین قبول نکردن!
بلافاصله پس از ورود به هرمز یک سه چرخه کرایه کرده و اولین جایی که می رویم قلعه پرتغالی هاست. این قلعه که با معماری قرون وسطایی بنا شده در شمالی ترین نقطه جزیره قرار گرفته و تنها اثر تاریخی جزیره هرمز است. همانطور که می دانیم هرمز در گذشته های دور دروازه تجارت دریایی و یک نقطه استراتژیک برای کنترل عبور و مرور دریایی بود و بنابراین مورد توجه پرتغالی ها قرار گرفت که در آن روزگار در دریانوردی سرآمد بودند. این قلعه در قرن شانزدهم میلادی و در دوران اشغال هرمز توسط پرتغالی ها به فرماندهی آلبوکرک بنا شد و مقر نظامی، مذهبی و مسکونی شان بود. در نهایت، سپاه شاه عباس صفوی به فرماندهی امام قلی خان به اشغال ۱۱۵ ساله جزیره پایان داد و این قلعه نیز به عنوان بنایی تاریخی در این جزیره زیبا باقی ماند. بسیاری از بخش های قلعه تخریب شده اما بقایایی باقی مانده این قلعه سرخ رنگ نیز دیدنی است. چند توپ جنگی نیز در داخل قلعه به نمایش گذاشته شده که احتمالا مربوط به دوره صفوی است. در زیرزمین قلعه نیز یک آب انبار وجود دارد که معماری زیبایی دارد بخصوص طاق نماهای آن. در ورودی قلعه نیز بازارچه محلی صنایع دستی زنان هرمز برپاست.
در داخل قلعه پرتغالی های هرمز، یک آب انبار بزرگ قرار دارد که ظاهرا قبلا کلیسا بوده و بعدا تغییر کاربری داده.برای ورود به آب انبار باید از چند پله پایین بروید.در وسط و ارتفاع پایینتر، یک فضای بزرگ با ستونهای ضخیم قرار دارد و در آن آب جمع شده است. دور تا دور محل تجمع آب، یک دالان باریک کشیده شده.در فصل تابستان بعلت وجود رطوبت و گرمای زیاد نمیتوان مدت طولانی در آب انبار ایستاد. در ضمن زمان بازدید ما چراغهای آن را روشن نکردند و در تاریکی مطلق از آب انبار بازدید کردیم.
مانند اکثر شهر های جنوب کشور، در شمال جزیره هرمز هم قلعه پرتغالی ها وجود دارد. این قلعه با پلان چهار ضلعی نامنظم، دیوارهای ضخیم و برجهایی به ارتفاع حدود ۱۲ متر در 4 گوشه قلعه ساخته شده است.
قلعه پرتغالیهای هرمز شامل انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ، اتاقهای سرباز خانه، زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار است. مصالح به کار رفته در قلعه شامل خاک سرخ رنگ جزیره و سنگ است.
قلعه ای بجا مانده از پرتغالیها در جزیره هرمز که روبه خلیج فارس است، وقتی نام قلعه رو میشنویم انتظاز دیدن یک قلعه بزرگ با برجهای مرتقع و دیدبانی رو داریم، تا حدودی این انتظار برآورده میشه و قسمتهایی از این قلعه نیز هنوز تقریبا سالم مونده و میشه از اونها بازدید کرد مثل آب انبار و برخی از برجهاش و البته قسمتهایی از قلعه هم فرو ریخته و مرمت نشده، قلعه ای با رنگ سرخ و زرد که سرانجام در زمان شاه عباس فتح شد.
#قلعه_پرتغالیها #سفرباطلوع #جزیره_هرمز
قلعه پرتغالی ها در قسمت شمالی جزیره هرمز قرار گرفته. ساختش 30 سال طول کشیده و تا 150 سال هم مورد استفاده قرار گرفته. اما ازش تقریبا ویرانه ای باقی مونده. اگر با تورهای هرمزگردی به دیدن این جزیره برید، اولین مکان دیدنی خواهد بود که به اسکله خیلی نزدیکه. البته دیدنش برای بنده جذابیتی نداشت. به همین دلیل به بلندترین قسمت باقی مونده از قلعه رفتیم و از اونجا به تماشای دریا نشستیم. جلو در قلعه، زنان بومی صنایع دستی هرمز، که بیشتر لوازم ساخته شده از صدف و گوش ماهی بودن و میفروختن. لوازمی که میفروختند قیمت مناسبی داشتند. در مجموع هرمز دیدنی های بیشتر و زیباتری داره و با توجه به اینکه تورهای هرمز یک روزه هستند و وقت محدوده و بخش تخریب شده این قلعه هم خیلی زیاده، بنده بازدید کردن از این مکانو توصیه نمیکنم. مگر اینکه قصد اقامت در هرمزو داشته باشید و برای سر زدن به تمام جاهای دیدنی فرصت داشته باشید.
قلعههایزیادی از پرتغالی ها در ساحل خلیجهمیشگیفارسباقیمانده است؛ اما این قلعه واقع در ساحل شمالیجزیره قرمز هرمز از مهمترینقلعه های باقی مانده آناناست.جذابترینبخش این قلعه توپقدیمیوزندان آن است که بدون ورود به داخل قلعه نیز قابل مشاهده است. رنگ این قلعه نیز مانند اکثر نقاط جزیره هرمز قرمزرنگ است.
قلعه پرتقالی ها در شمال جزیره هرمز و در ساحل دریا قرار دارد.این قلعه به فرمان آلفونسو آلبرکرک، دریانورد پرتقالی در سال 1507 میلادی احداث شده است. قلعه بصورت چند ضلعی و ساختمان آن بسیار مستحکم است و دیوار هايي به قطر 5متر با چند برج به ارتفاع 12متر دارد.این قلعه بدست امام قلی خان از سرداران شاه عباس فتح گردید.این قلعه شامل انبارهای اسلحه، آب انبار بزرگ،زندان، کلیسا، مقر فرماندهی و تالار است.
پانصد سال پیش داشتن ناوگان دریایی و حکمرانی بر آبها و مسیرهای کشتیرانی، نخستین امپراتوریهای استعماری جهان را پدید آورد. سردار پرتغالی، آلبوکرک برای سلطه بر خلیج فارس تنگه هرمز را به اشغال خود درآورد. او باور داشت اگر کشوری سه منطقه استراتژیک مالاگا، عدن و هرمز را در اختیار داشته باشد بر تجارت دنیا حاکم خواهد بود. در اغلب جزایر این تنگه همانند بندرعباس (گمبرون سابق) آثار حضور نظامی پرتغالیها در قالب قلعهها و بناهای استحفاظی به چشم میخورد. قلعه پرتغالیهای جزیره هرمز یکی از بزرگترین بقایای به جا مانده از استعمار پرتغال و مقر فرماندهی اشغالگران در جنوب ایران به شمار می رود که بهتدریج و در مدت زمانی نزدیک به 30 سال ساخته شده است.
این قلعه در شمالیترین دماغه جزیره ساخته شده و مقر فرماندهی نیروی دریایی پرتغال در خلیج فارس بوده است. ازینرو بخشهای متعددی مانند سربازخانه، برج نگهبانی، کلیسا، آبانبار، زندان و سیاهچال، نوشخانه و تالار سخنرانی دارد. قطر دیوارهای مستحکم آن در بعضی قسمتها به 3/5 متر هم میرسد. قلعه چند برج نگهبانی به ارتفاع حدود 12 متر داشته که بقایای آن به جا مانده است.
ورودی قلعه پرتغالیها، بازارچهای است که صنایع دستی هرمز را میفروشند از جمله آثار زیبای سوزندورزی، نقابهای زنانه و نقاشیهای روی شیشه که بهدست هنرمند زنان جزیره اما متاسفانه با خاکهای رنگی رسم شده است.
بلیط ورودی قلعه برای هر نفر۳هزار تومان است.
قلعه پرتغالیها در ضلع شمالی جزیره هرمز و در ساحل قرار دارد و در زمان صفویه ساخته شده و یادگار تلخ روزهای استعمار پرتغالیها در خاک ایران است.در محوطه قلعه یک کلیسا هست که سقف آن با سنگهای مرجانی هرمز تزیین شده است. هیچ زیبایی خاصی ندارد جز اینکه ویو زیبایی هم به دریا و هم به قسمت مسکونی هرمز دارد.جز آثار ملی است .زمان لازم برای بازدید ۲۰دقیقه و هزینه ورودی ۲۵۰۰تومان است
قلعه پرتغالیهای جزیره هرمز در کنار ساحل و نزدیک به بازارچه ساحلی واقع شده است.این بنا در سال ۱۵۰۷ توسط پرتغالیها ساخته شد و ساخت آن ۳۰ سال طول کشید وسرانجام پس از ۱۱۵ سال به دستور شاه عباس صفوی از تصرف پرتغالیها خارج شد.
این بنا در سال ۱۵۰۷ میلادی توسط الفونسو آلبوگرگ دریادار پرتغالی ها ساخته شد که شامل برج، سربازخانه، مقر فرماندهی، کلیسا، آب انبار و زندان می باشد و بمدت ۱۱۵ سال مورد استفاده پرتغالیها قرار گرفت و زمان ساخت آن ۳۰سال طول کشیده است و سرانجام در سال ۱۶۲۲ به دستور شاه عباس صفوی به فرماندهی امام قلی خان جزیره هرمز و قلعه از تصرف پرتغالیها خارج گردید.