روستای امامزاده ابراهیم روستایی در دل جنگل های زیبای جنوب شهر شفت در استان گیلان است .
این روستا در 57 کیلوتری جنب رشت و در 23 کیلومتری جنوب شفت قرار دارد .
روستای امامزاده ابراهیم ، یک تجربه گردشگری کاملا متفاوت و بسیار جذاب برای شما خواهد بود .
فرم روستا به صورت یک دهکده با خانه های چوبی چند طبقه و رنگین است که نمونه آن را در منطقه دیگری در ایران نمی توان یافت . در بازدید از این دهکده گاهی تصور می کنید که سرگرم دیدار از یک روستای چوبین در جنوب شرقی آسیا هستید . یک دهکده چوبی رنگین در دل یک کوهستان جنگلی با فضایی رویایی و منحصر بفرد .
آبشاری هم در نزدیکی روستا در دل طبیعت زیبای جنگلی وجود دارد که میعادگاه دیدار گردشگران است .
جدای از اینها مسیر دسترسی به این روستا از شفت یک مسیر بسیار زیبا در دل کوه و جنگل است .
ما سوار بر عقب نیسان این مسیر زیبای بیست کیلومتری را طی کردیم و فرصت داشتیم تا تمام زیبایی های مسیر را از نزدیک مشاهده کنیم . در سرتاسر مسیر از کنار شالیزار و جنگل و رودخانه و کلبه های روستایی عبور می کنید و چشم انداز توامان جنگل و دشت و کوه در معذض دید شماست . چشم اندازهایی سبز و باطراوت و اغوا کننده . در سرتاسر این مسیر می توانید تصاویر زیبایی ثبت کنید .
برای دسترسی به روستای چوبین امامزاده احمد باید ابتدا به شهر شفت در جنوب رشت بیایید . سپس وارد جاده شفت به سرگوراب شوید . در میانه این جاده در سمت چپ وارد جاده فرعی شوید که شما را در نهایت به روستای امامزاده ابراهیم می رساند .
امامزاده روستا نیز در چند طبقه ساخته شده که یکی از طبقات برای اجاره سوییت به مسافران است .
ساختمان ها چوبی متعددی نیز برای اجاره به گردشگران مهیا است . فضای سوییت ها در هر طبقه بدون دیوار ودر و پنجره است و از طرفین به جنگل و دشت دید دارد . اتاق ها نیز فقط با پرده های رنگین از هم جدا شده اند . البته برخی از اتاق ها هم بطور کامل با دیوارهای چوبی محصور شده اند . از تراس های چوبی هر طبقه می توان منظره جنگل و کوه و روستا را به تماشا نشست .
بازار ی که به صورت روباز در تنها خیابان سنگفرش شده روستا وجود دارد از دیگر جذابیت های این روستاست . این بازار گاهی هر شب تا نزدیک صبح فعال و پویاست و می توانید خاطره یک شب مانی لذت بخش را در این دهکده چوبین داشته باشید .
ساختار رنگین روستای امامزاده ابراهیم ، سرزندگی و نشاط زیادی را به این روستا داده است . چوب های رنگین ، پرده های طرح دار و رنگین و حتی گلدان ها و آویزها و چراغ های رنگین . این همه تنوع رنگ در دل سبز طبیعت ، موجب نشاط و سرور می شود .
اهالی این روستا عموما تالشی هستند . در زمستان ها به علت سردی هوای منطقه جمعیت روستا کاهش می یابد .
امامزاده ابراهیم بسیار مورد احترام اهالی روستا و گیلان قرار دارد و به ابوالفضل گیلان مشهور است .
روستی امامزاده ابراهیم حدود 630 متر از سطح دریا ارتفاع دارد .
از آخرین باری که به روستای امامزاده ابراهیم سفر کرده بودم، 20 سالی میگذشت و تصویر مبهمی از آن در ذهن داشتم.
در تابستان 98 فرصتی دست داد تا به همراه خانواده سفری به این روستا داشته باشم. تجربه ی شخصی خود را با شما به اشتراک میگذارم.
غذا: میتوانم بگویم که از این بابت نگرانی نداشته باشید چون تعداد رستورانهای مسیر این روستا و همچنین موجود در سطح شهرک به حدی زیاد هست که رستوران باب میلتان را پیدا کنید.
اقامت: اصلا اقامت در خانه های چوبی این روستا، یکی از دلایل اصلی شهرتش است.
خانه هایی تماما چوب که هر کدام چندین اتاق به همراه بالکنهایی بزرگ که جان میدهد برای خوابیدنهای تابستانه . ولی سطح کیفی بیشتر این ساختمانهای چوبی پایین است ولی با جستجویی بیشتر میتوانید اتاق و یا ساختمان دلخواهتان را پیدا کنید. قیمت اقامتگاه ها به مراتب پایین تر از شهرهای اطراف است.
آب و هوا : تابستانها هوا خنک است ولی در پاییز و زمستان بعید است که بتوانید راهی این روستا شوید چرا که معمولا جاده های این مسیر عمدتا پوشیده از برف میشود و در فصل سرد حتی بخش اعظمی از ساکنین روستا به شهر کوچ میکنند تا از سرما در امان باشند.
بازار محلی: از انواع محصولات محلی مثل عسل و پنیر گرفته تا جورابهای پشمی و سفره های دست بافت را میتوانید از بازارهای اینجا و از مردم محلی تهیه کنید. البته چانه زدن هم فراموش نشود.
در کل رفتن به این روستا را برای در امان ماندن از گرمای تابستان و لذت بردن از طبیعت مسیر توصیه میکنم ولی سطح بهداشت روستا متاسفانه خیلی مطلوب نیست.
این امامزاده و خانه های چوبی چند طبقه معروف اطراف آن در شهرستان شفت در استان گیلان قرار دارند.
خانه های چوبی چند طبقه برای اجاره و شب مانی با قیمت بسیار مناسب به مسافران کرایه داده می شوند. البته شما نباید انتظار امکانات هتلی و یا ... را داشته باشید. در واقع چیزی که به شما اجاره داده می شود یک چاردیورای بدون دیواره. جدی میگم. دیواری وجود نداره و یا بهتره بگم جنس دیوارها از پارچه هست. بنابراین حواستون باشه. تنها امکاناتی که دارید شامل کف، سقف، آب برای شستشو و احیانا سرویس بهداشتی است که معمولا چندان تمیز نیست!
خود امام زاده چندین بار بازسازی شده و آخرین بار برای آن گنبد نقره ای رنگی درست کرده اند. خانه های چوبی این روستا تا کنون چندین بار دچار حریق شدند و مجددا بازسی شده اند. این منطقه به دلیل نزدیکی به کوه های مختلف معمولا پذیرای کوه نوردان زیادی نیز هست.
فصل های بهار و تابستان معمولا گردشگران زیادی از داخل و خارج استان به این روستا می آیند و گاهی آنقدر شلوغ میشود که جای پارک به سختی پیدا می شود.
طبقه پایین خانه ها معمولا فروشگاه های مختلف سوغاتی و خوراکی هست.
نکته منفی که من اینجا دیدم بوی بدی بود که اکثر جاها هست و به دلیل نداشتن زیرساخت مناسب فاضلاب هست. که با توجه به جمعیت زیاد بازدیدکننده جا دارد مسئولین در این خصوص فکری بکنند.
رودخانه ای از وسط روستا میگذره که اون رو به قسمت تقسیم می کنه.
خانه های اینجا واقعا جالبه و فکر نمی کنم این سبک خانه در هیج جای دیگه ایران وجود داشته باشه و اگر در خصوص زیرساخت های بهداشتی و دسترسی کمی تلاش بیشتری بشه میتونه گردشگرای بیشتری رو پذیرایی کنه.
امامزاده ابراهیم گیلان در سی کیلومتری شهر شفت در دل جنگلهای سرسبزی به همین نام قرار گرفته که برای گردشگران کمتر شناخته شده، جاذبه اصلی این منطقه سبک معماری بناهای آن است که در چندطبقه و با مصالح فقط چوبی ساخته میشود و غیر از طبقه همکف معمولا بقیه طبقات دیواری ندارندو فضاها با پرده تقسیم میشود، در گذشته که راه آسفالت نداشت، مردم گیلان به عنوان یک سفر زیارتی برای اقامت حداقل یک شب به این منطقه می آمدند و از این بناها به عنوان اقامتگاه استفاده میکردند ولی در حال حاضر بیشتر جنبه گردشگری دارد، البته بعد از آتش سوزی چندسال قبل، به دلیل نبود نظارت کافی به ساخت وسازها، بعضی بناها با اسکلت بتونی ساخته شدند، در گذشته این شهرک زیبایی طبیعی بیشتری داشت ولی درحال حاضر مناظر آشفته ای در روزهای شلوغ به چشم می آید که خیلی جذاب نیست،ولی همچنان موقعیت شهرک و مناظر طبیعی و رودخانه و آبشارهای کوچک اطراف آن برای طبیعتگردان پیشنهاد فوق العاده ای است.