از نکات جالب بازدید از قلعه یا کاخ آمر (که در ایران اشتباها "آمبر" تلفظ میشه) وسیله ی نقلیه ی رسیدن به جاذبه است که خودش از دیدنی های سفر به هند محسوب میشه؛ فیل سواری !
البته برای رسیدن به کاخ و طی مسیر میشود از ماشین هم استفاده کرد اما سفر هند است و اتفاقاتِ جالبش، پس ما هم فیل سواری را انتخاب کردیم و در مسیر تقریبا کوهستانی سوار بر فیل از دیدن جاذبه های اطراف هم لذت بردیم.
درست روبه روی کاخ آمر یه قلعه_کاخ بزرگ با دیوارهای طویل و بلند دیده میشد که تورلیدر ما گفت این دیوارِ بلند را دیوار هند می نامند که بعد از دیوار چین طولانی ترین دیوار زمین است...
اما قلعه ی آمر! اینجا پر از ظرافت و لطافتِ در معماریست و سقفها و دیوارهای کاخ مزین به آیینه کاری ها و نقاشی های جذاب و زیباست که دیدنش از آن کارهای حال خوب کن در سفر هند محسوب میشود و در پاییز که ما مهمانش بودیم هوایی دلپذیر جریان داشت که لذت بازدید را دوچندان کرده بود .
این قلعه یکی از آثار دیدنی جیپور و در فهرست میراث یونسکو قرار دارد. نام قلعه آمبر یا قلعه کهربایی است که به دلیل رنگ سازه های آن این نام را گرفته است. برای ورود به قلعه چند راه هست. میتوانید از فیل استفاده کنید که ایستگاهشان پایین قلعه است. یا از جیپ و یا مسیر را پیاده طی کنید. ما چون ماشین دربست داشتیم تا پارکینگ بالای قلعه مستقیم رفتیم. بلیط ورودی قلعه 500 روپیه است و میتوانید هم بلیط آن را جدا تهیه کنید و هم در محل بلیط فروشی جنتر منتر بلیط کمپلکس دوروزه تعدادی از آثار دیدنی شهر را یکجا به مبلغ 1000روپیه بخرید. محوطه ورودی قلعه Jaleb Chowk نام دارد که توسط راه پله ای به حیاط اصلی می رود. داخل حیاط اول دیوان عام واقع شده است. همان جایی که فرماندهان و پادشاهان با مردم دیدار می کردند. دروازه ورودی به حیاط بعدی چون عکسی از خدای گانش را بر سردرش دارد به نام دروازه گانش معروف است. در این حیاط اتاقی مخصوص وجود دارد که تماما آینه کاری شده است و شیشه محل نامیده میشود که متاسفانه در زمان ما بازدید نداشت. حیاط دارای باغچه کوچک و زیبایی است و در بخشی از حیاط هم دیوان خاص واقع شده است. در انتها نیز بخش زنانه قلعه واقع شده است که دارای یک حیاط مرکزی و یک الاچیق است و اتاقهای همسران مهاراجه دورتا دور واقع شده است. از قلعه آمبر یک راه پیاده روی به قلعه دیگری به نام Jaigarh که کاربری نظامی داشته دارد. برای بازدید قلعه می توانید ماشین یا ریکشا دربست کنید و به آن نقطه بروید.
این قلعه در ایالت راجستان و در شهر جایپور یا همون شهر صورتی قرار داره. یک قلعهی باشکوه که روی بلندی قرار داره. برای رفتن به قلعه تا یک جایی با ماشین باید رفت و از اون به بعد خیلی از توریستها سوار فیل میشدن و بالا میرفتن اما از اونجایی که من این کار رو درست نمیدونم پیاده به سمت قلعه رفتم. معماری این قلعه ترکیبی از معماری هندی و مغولیه و از سنگ های قرمز و مرمر درست شده. برای رفتن به اینجا حتما کلاه و عینک آفتابی با خودتون ببرید و همینطور قمقهی آب چون پیادهرویه تقریبا زیادی داره.
قلعه آمبر در ایالت راجستان هند و در خارج از شهر جیپور قرار گرفته است. بنای قلعه بر روی تپه ای مرتفع ساخته شده و راه دسترسی به آن شیبدار است. بهتریم انتخاب برای ورود به آن فیل سواری است با مبلغ هزار روپیه یک فیل که ظرفیت دو نفر دارد همراه فیلبان اجاره میکنید تا شمارا به ورودی قلعه برساند که تجربه جالبی است.قسمتهای مختلف قلعه اختلاف سطح دارند و شما باید از پله ها بالا بروید. اولین دید در سکوی اول منظره دشت و تپه های اطراف و دریاچه کوچکی که قبلا محل تامین آب قلعه بوده دیده میشود و شاهین هایی که بالای قلعه پرواز میکنند زیبایی منظره را کامل میکنند.داخل قلعه بیشتر از رنگهای سفید، کرم و صورتی برای تزیینات استفاده شده. تالارهایی که در دیوارها از آینه استفاده شده، نقوش گیاهی و مشبکها که حس فضا را دلنشین کرده. نکته ای که در بناهای شاخص هند به چشم می آید فراوانی و ظرافت در تزیینات است طوریکه چشم کاملا درگیر میشود و زبان به تحسین خالق این زیبایی ها باز میکنید. فضاهای قلعه آمبر هم از این مسئله مستثنی نیستند و سر به هرطرف بچرخانید تنوع و ظرافت نقوش و حکاکی ها را خواهید دید و با ورود به هر فضا غافلگیر میشوید. در بعضی قسمتها معماری درونگراست، تالار و ایوانها درو یک حیاط مرکزی ساخته شده که فضایی باغی با درختچه هایی کوتاه و طراحی شده است.اتاقهایی که در تزین دیوار از آینه استفاده شده تا نور فضا با انعکاس بیشتر شود. با توجه به اینکه راجستان منطقه ای گرم و خشک است، حتی در زمستان هم روزهای گرمی دارد و تابش خورشید شدید است. در زمان بازدید حتما از عینک و کلاه استفاده کنید. برای برگشت از دروازه دیگری خارج میشوید و با ماشینهایی جیپ به پایین قلعه منتقل میشوید.
این قلعه در 11 کیلومتری جیپور و بالای کوه قرار گرفته و میناها اولین سازندگان این قلعه بوده اند. این بنا به سبک معماری هندی-اسلامی ساخته شده و در حقیقت شهری نظامی است با قصرهای با شکوه که ییلاق خاندان سلطنتی بوده و تمام دیوارها، سقفها آینه کاری شده است. در بعضی از بناها نقاشی گل و بته که مختص ایرانیهاست مشاهده میشه و هر قصر زیبایی خاص خودش رو داره. یک ساختمون کوچکی بود که وقتی وارد شدیم احساس خنکی کردیم برای اینکه به نحوی ساخته شده بود که حالت بادگیر داشت و ملکه میتونست از پنجره هایی که ایجاد شده بود فضای بیرون رو مشاهده کنه. برای ورود به این قلعه یا باید سوار جیپ میشدیم و یا از طریق سوار شدن بر روی فیل. که 4 نفر از اعضای ما با فیل حرکت کردند و بقیه با جیپ. یک نکته اینکه به محض خروج از مینی بوس فروشندگان محلی به سمت ما حرکت کرده و تقاضای خرید داشتند و مرتب قیمت اجناسشون رو پایین می آوردند و تا از اونها خرید نمیکردیم دست از سر ما برنمیداشتند. نکته دیگه ای که متوجه شدم این قلعه مثل جاذبه های دیگه مملو از توریستهای خارجی بود.
قلعه آمبر در شهر جیپور در استان راجستان هندوستان واقع شده نام قلعه آمبر از نام خدایان آمبا گرفته شده است و علاوه بر یک اقامتگاه ییلاقی برای خاندان سلطنتی، از نظر نظامی نیز اهمیت فراوانی داشته است این دژ بر روی ارتفاعات این منطقه و بر روی تپه قرار گرفته است و برای رسیدن به آن می توانید سوار بر فیل شوید و یا پیاده روی نمایید و یا سوار بر جیپ های مخصوص شوید.
قلعه آمبر یکی از معروف ترین جاذبه های گردشگری شهر جیپور به حساب می آید و در لیست آثار باستانی یونسکو قرار گرفته است. ساعت بازدید از قلعه آمبر از ساعت 8 صبح تا 5:30 بعد از ظهر می باشد و پیشنهاد می شود برای گشت و گذار و بازدید از این قلعه ی زیبا حدود 2 تا 3 ساعت زمان بگذارید. #قلعه_آمبر #جیپور #هندوستان