هند کشور عجایبه، یعنی هرچیزی که در اون کشور پهناور میبینید باعث تعجبتون میشه. حالا درسته که ما ایرانیها خودمون هم آدمای عجیبی هستیم اما این دلیل نمیشه که در هند شگفتزده نشیم. مثلا قضای حاجت کردن کنار خیابون تو هند خیلی طبیعیه (البته برای خودشون)، یا ساختمونها و ابنیه یا حتی حیوانات. مثلا تو پیادهرو به جای گربه، طاووس میبیند یا میمون و سنجاب. خلاصه ساعات اول حضور در هند فکر میکنید در سیارهی دیگهای حضور دارید. این حس تو شهری مثل جیپور بیشتر هم میشه مخصوصا با دیدن مجموعهی ((جنتار منتار)). بازدید از این سایت تاریخی برای من مثل کسی بود که رفته به کرات دیگه، انگار این ساختمونها و بناها رو آدم فضاییا ساخته باشن. یک نظم هندسی پیچیدهای در ساخت این رصدخونه به کار رفته که واقعا جالبه و از انسان دويست سال پیش توقع نمیره!
جنتر منتر فضای بزرگی است شامل 19 ابزار نجومی که در زمان ماهاراجه سوای جای سینگ دوم ساخته شده و امروزه به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. کنار هر کدام از ابزارها نحوه استفاده و هدف از ساخت آن نوشته شده است. ابزارهایی که با توجه به کمبود تجهیزات در آن زمانها باید سازندگانش آفرین گفت. ابزارهایی جهت پیدا کردن موقعیت ستاره قطبی و سایر اجرام آسمانی، اندازهگیری طول و عرض جغرافیایی، اندازهگیری زمان و پیدا کردن زاویه و ارتفاع خورشید و خلاصه کلی لوازم تخصصی دیگر در مجموعه است. این مجموعه در شهر صورتی واقع شده است و بلیط ورودی آن 200 روپیه می باشد. در ابتدای ورود میتوانید از بلیط دو روزه کمپلکس که مبلغی حدود 1000 روپیه دارد استفاده کنید و 7 نقطه تاریخی و دیدنی شهر را ببینید.
مجموعه ای از ادوات که در کنار هم رصدخانه ای بسیار زیبا رو تشکیل میده و توسط مهاراجه ای به نام ساوی جی سینگ در جیپور طراحی شده. این رصدخانه از ۱۴ ابزار هندسی برای اندازه گیری زمان, پیش بینی کسوف و خسوف و .... استفاده میشود. ما حدود ساعت ۱ بعد از ظهر در این مکان بودیم و همه جا آفتاب و گرم بود و با اینکه محلی بسیار آموزنده و زیبا بود بودن در اونجا برامون سخت شده بود و سریع حرکت کردیم.