موزه رضا عباسی در خیابان شریعتی جنوبی و در نزدیکی پل سیدخندان قرار دارد. ورودی موزه پنج هزار تومان است و میتوانید کیف و وسایل خود را در کمد قرار دهید. عکاسی بدون سه پایه و فلاش نیز مجاز است. موزه در سه طبقه است. طبقه سوم به دوران باستان برمیگردد. اشیایی که در این بخش در معرض نمایش است واقعا زیبا و خارق العاده و خاص هستند و بخوبی حفظ شده اند. در طبقه دوم اثار مربوط به بعد از اسلام قرار دارد که شامل ظروف سفالی بسیار بسیار زیبا و متفاوت از سایر موزه ها، کاشیکاری، فلزکاری، لعاب کاری و ... است که بسیار چشم نواز هستند. در طبقه اول نیز دو سالن خوشنویسی و نگارگری قرار دارند که بخشهای مختلفی از شاهنامه و سایر کتب مانند گلستان سعدی و ... ، کتب فال بینی و نجوم و همچنین کتب دعا و انواع قرانها با خطوط کوفی و ... در معرض نمایش است. من صبح پنجشنبه به این موزه رفتم و چه حیف که به جز من تنها یک خانواده دیگر در موزه بودند! این موزه بسیار جذاب و متفاوت است حتما به ان سر بزنید. برای بازدید از این موزه به دو ساعت زمان نیاز دارید.
#گلفام_سفر
اگر خودتان را به پل سیدخندان در تهران برسانید این موزه چندان فاصلهای با این پل ندارد. از ایستگاه مترو شهید قدوسی هم با کمی پیادهروی میتوانید به این موزه برسید. اگر مسیر دوم را انتخاب کردید، سر راهتان در گوشهی پارکی که سر راهتان میبینید، تندیسی از رضا عباسی را مشاهده خواهید کرد.
این موزه در سه طبقه و چندین سالن به نمایش آثار هنری پرداخته است. از پیش از اسلام تا پس از اسلام. آثار مینیاتور و خط و خوشنویسی. خوشبختانه در ورودی کمدی برای وسایل اضافی مراجعین قرار داده شده است. آسانسور مجموعه برای جابجایی بین طبقات فعال است و البته پلهها هم چندان نفسگیر نیست.
بخش آثار سفالی برای من جذابترین بخش مجموعه بود. کاشیهای بسیار زیبا و نفیسی هم در بخشی از مجموعه به نمایش درآمده بود. اگر فرصت کمی برای بازدید داشته باشید میتوانید از سالن خط و خوشنویسی صرف نظر کنید. چیدمان بعضی از آثار مخصوصا در طبقه سوم خیلی بی سلیقه بود و میتوانست بهتر باشد. خصوصا آثاری که اندازه کوچکی دارند، در ویترینهای بزرگ نازیبا دیده میشوند.
در این موزه هم نام با مینیاتوریست محبوب شاه عباس اشیاء هیجان انگیز و متنوعی در سه طبقه دسته بندی شده اند و انتظار شما را می کشند. تنوع و زیبایی به حدی است که اگر روز بازدید مثل من با آسانسور خارج از سرویس مواجه بشوید و ناچار باشید سه طبقه را برای شروع بازدید از پله بالا بروید هم فورا این نقص فراموشتان می شود! آثار به بخش پیش از اسلام، دوران اسلامی، مینیاتور و خوشنویسی تقسیم شده اند که جز این آخری که به نظرم جذابیتش برای اهل فن بیشتر قابل درک است با بقیه چنان رابطه صمیمانه ای برقرار کرده ام که هنوز از موزه بیرون نیامده دلتنگشان شده بودم. فروشگاهی که یادگاریهایی، کپی هایی از بعضی اشیا یا عکسهای با کیفیت یا کتابی درباره شان را به بازدید کننده عرضه کند دست کم در زمان بازدید من فعالیت نداشت و جای خالیش کاملا حس می شد. عکاسی بدون فلاش فقط از اشیا مجاز است نه از محیط. کیف و وسایل همراهتان را هم در کمدهای طبقه همکف کنار بلیط فروشی قرار می دهید و کلید را همراهتان به بازدید اشیا می برید.